Έκπτωση στα ενοίκια για όλο τον χρόνο προαναγγέλλει ο Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε πως θα υπάρξει ένα δίκαιο σχέδιο που θα υποστηρίξει τόσο τους επαγγελματίες που πλήττονται όσο και τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ένα δίκαιο σχέδιο για τα ενοίκια, που θα επιμερίσει τις ζημιές που έχουν υποστεί από την πανδημία τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι ιδιοκτήτες ακινήτων προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ενώ ανέφερε πως για την εστίαση θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, ένα ειδικό πακέτο στήριξης.

Συμμετέχοντας στην τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο κ. Γεωργιάδης για το ζήτημα των ενοικίων ανέφερε πως «θα υπάρχει ρύθμιση για τα ενοίκια μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί θεσμικά από το υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε να υπάρχει ταυτόχρονα και το κομμάτι το φορολογικό που πρέπει να αφορά στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, για να μπορεί να είναι δίκαιο. Θα υπάρχει, δηλαδή, ένας επιμερισμός της ζημιάς μεταξύ όλων μας».

Ο υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα ειδικό χρηματοδοτικό εργαλείο βοήθειας για τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της πανδημίας και σημείωσε πως το σχέδιο για την στήριξη της εστίασης θα ανακοινωθεί στις επόμενες ημέρες.

Όπως είχε αναφέρει και νωρίτερα το BD, θα υπάρξουν ελαφρύνσεις για 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θα εισπράξουν το 60% των μισθωμάτων με τη μορφή πίστωσης φόρου που θα προκύψει με την εφαρμογή ενός συντελεστή επί του ύψους των εισοδηματικών απωλειών και θα συμψηφισθεί με τις οφειλές από το φετινό φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ

Για την ανανέωση της θητείας στα Επιμελητήρια, ο υπουργός ανέφερε οτι θα προχωρήσει στην αλλαγή νομοθεσίας και υπογράμμισε την σημασία της συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης και επιμελητηρίων που οδήγησαν στην βελτίωση πολλών από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε πως υπήρξε συνεχής διάλογος με την κυβέρνηση που ωφέλησε την επιχειρηματικότητα και σημείωσε πως υπάρχει ανάγκη για την λήψη οριζόντιων μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας και την στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

businessdaily.gr

You May Also Like

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Ξεκινάει την Πρωτοχρονιά θεσμοθετείται το e-pronoia

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο καθορίζεται ότι το Κοινωνικό…

Ο χειμώνας των crypto αναδεικνύει τις… θερμαντικές ιδιότητες του χρυσού

Τα crypto, ο χρυσός, ο Ντοστογιέφσκι και η τιμή του ψωμιού

Τα «αχυρόσπιτα»: Η μόνωση, που ανησυχεί καταναλωτές και ασφαλιστές

Η Γαλλία, χτίζει εκατοντάδες σπίτια χρησιμοποιώντας άχυρο κάθε χρόνο. Τώρα αρχίζει να το δοκιμάζει και η Βρετανία.

Επιμελητήριο Καστοριάς: Ηλεκτρονικός Ανοικτός Διεθνής Διαγωνισμός Άνω Των Ορίων

Για την ανάθεση του έργου “Υπηρεσίες Συμβουλευτικής Καθοδήγησης και Υποστήριξης”

Ανοίγουν οι αιτήσεις: 10.000 ευρώ για ανακαίνιση σπιτιού

Ανοίγει η ειδική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για τις αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα που σου δίνει την δυνατότητα για ανακαίνιση σπιτιού.

Bitcoin: Ξανά κάτω από τις 40.000 δολάρια – Πλησιάζει ο «πάτος»;

Συνεχίστηκε και την Τρίτη το μαζικό sell-off για το bitcoin διάρκειας μίας…

ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταβλήθηκαν 16 εκατ. ευρώ σε 105.000 δικαιούχους – Έρχονται νέες πληρωμές

Σε ποιες διορθώσεις μπορούν να προχωρήσουν οι αγρότες μέχρι τις νέες πληρωμές

Πώς μπορείτε να κάνετε συμψηφισμό του ΕΝΦΙΑ με τον φόρο εισοδήματος

Eδώ και μερικές ώρες ( 28.8.2016) ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάρτησης των εκκαθαριστικών…

Τράπεζες για κοροναϊό: Παγώνει για έξι μήνες η καταβολή δόσεων κεφαλαίου από επιχειρήσεις

Τράπεζες για κοροναϊό: Παγώνει για έξι μήνες η καταβολή δόσεων κεφαλαίου από…