Έκτακτα μέτρα κατά του κορονοϊού στον Προμαχώνα – Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Οι προϋποθέσεις για την είσοδο ταξιδιωτών

Κοινή υπουργική απόφαση προβλέπει έκτακτα μέτρα με τα έκτακτα μέτρα για την πύλη εισόδου στον Προμαχώνα, με στόχο τον έλεγχο και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Τετάρτης, 15/7, μέχρι και τις 29/7 και από αυτά εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες.

Η είσοδος στην ελληνική επικράτεια από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα θα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα που εισέρχονται στη χώρα έχουν διαγνωσθεί αρνητικά σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR, που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.

Παράλληλα, όσοι θέλουν να περάσουν τα σύνορα θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία θα επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

newsbeast.gr

You May Also Like

424.031 οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού

424.031 οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού

Αδήλωτη Εργασία: Εκπτώσεις στα πρόστιμα αν γίνει πρόσληψη του εργαζομένου

Αδήλωτη Εργασία: Εκπτώσεις στα πρόστιμα αν γίνει πρόσληψη του εργαζομένου

ΑΣΕΠ – Νοσοκομεία: 133 προσλήψεις διοικητικών μόνο με απολυτήριο λυκείου

Το ΑΣΕΠ έχει προκηρύξεις 133 μόνιμες θέσεις για υπάλληλους γραφείων στα νοσοκομεία όλης της χώρας – Δείτε την κατανομή

ΕΦΚΑ: Υπεγράφη η απόφαση για τις εισφορές αμειβόμενων με παραστατικά παρεχόμενων υπηρεσιών

ΕΦΚΑ: Υπεγράφη η απόφαση για τις εισφορές αμειβόμενων με παραστατικά παρεχόμενων υπηρεσιών

Κορονοϊός: 7 νέοι θάνατοι, αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι

Κορονοϊός: 7 νέοι θάνατοι, αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι

Ιβάν Σαββίδης: Πέφτουν κεφάλια στον ΠΑΟΚ μετά το φιάσκο

Ιβάν Σαββίδης: Πέφτουν κεφάλια στον ΠΑΟΚ μετά το φιάσκο

Τουλάχιστον 59 εκατομμύρια ευρώ σε συνδεδεμένη ενίσχυση για 7 προϊόντα από τον ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη

Τουλάχιστον 59 εκατομμύρια ευρώ σε συνδεδεμένη ενίσχυση για 7 προϊόντα από τον…

Λαμία: Πρόστιμο 300 ευρώ σε γιαγιά – Πουλούσε λαχανικά από τον κήπο της

Πρόστιμο 300 ευρώ κόπηκε σε γιαγιά για άσκοπη μετακίνηση στη Λαμία –…

Αποχή αποφάσισαν οι δικηγόροι για τις 28 Απριλίου

Αποχή αποφάσισαν οι δικηγόροι για τις 28 Απριλίου