ΈΛΜΕ Καστοριάς: «Άμεση λειτουργία των τμημάτων υποδοχής στο ΠΥΣΔΕ Καστοριάς»

Ένα μήνα πριν είχαμε επισημάνει την ανάγκη της κανονικής ένταξης των παιδιών των προσφύγων και μεταναστών στα σχολεία, η κανονικότητα όμως για την κυβέρνηση φαίνεται να έχει άλλη σημασία, αφού μέσα από τις ενέργειες αλλά και τις εξαγγελίες της ακολουθεί μία πολιτική αποκλεισμού των παιδιών από την εκπαίδευση με διάφορους τρόπους.

Δυστυχώς στα σχολεία του ΠΥΣΔΕ Καστοριάς δεν λειτουργούν ακόμη τα τμήματα υποδοχής με το απαραίτητο προσωπικό με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η ένταξη των παιδιών στην εκπαιδευτική καθημερινότητα.

 

Απαιτούμε λοιπόν

  • να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη λειτουργία των τμημάτων υποδοχής στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και με το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό.
  • να γίνει τώρα από τους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια, ΔΟΜ κ.λπ.) η εξολοκλήρου δωρεάν μεταφορά των παιδιών προς τα σχολεία φοίτησής τους.
  • από το Υ.ΠΑΙ.Θ. την εγγραφή όλων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και την εγγραφή των παιδιών κάτω των 4 ετών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς χωρίς προϋποθέσεις.

 

Κάθε παιδί που βρίσκεται στη χώρα έχει δικαίωμα πρόσβασης στη σχολική εκπαίδευση ανεξαρτήτως νομικού καθεστώτος στο οποίο υπάγονται οι γονείς του. Αυτό αποτελεί νομική υποχρέωση για το κράτος και απαιτούμε η κυβέρνηση να άρει όλες τις δυσκολίες ώστε κανένα παιδί να μην αποκλείεται από την εκπαίδευση.

Τα σχολεία μας είναι ανοιχτές αγκαλιές αλληλεγγύης για τα όλα παιδιά του τόπου μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών!!!

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καστοριάς

Ο Πρόεδρος

Σπυρίδων Παρίσσης

Ο Γεν. Γραμματέας

Παύλος Αντωνιάδης

You May Also Like

Βιωματική επίσκεψη Καστοριανού δασκάλου στο αρχαίο Νεκρομαντείο της Εφύρας και στον ποταμό Αχέροντα Θεσπρωτίας. 22 Ιουλίου 2018

Βιωματική επίσκεψη Καστοριανού δασκάλου στο αρχαίο Νεκρομαντείο της Εφύρας και στον ποταμό…

Χίος: Έλληνες έβαψαν πέτρες και έφτιαξαν τεράστια Ελληνική σημαία

Χίος: Έλληνες έβαψαν πέτρες και έφτιαξαν τεράστια Ελληνική σημαία

Γράμμος: Εισαγγελική έρευνα για τη διάνοιξη του δρόμου σε περιοχή Natura 2000

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την διάνοιξη δρόμου σε προστατευόμενη περιοχή στον Γράμμο διέταξε η Εισαγγελία Ιωαννίνων.

Σύλληψη 58χρονου ημεδαπού για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη σε περιοχή της Καστοριάς

Συνελήφθη την Πέμπτη (02-06-2016) το μεσημέρι σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς…

Π.Δ.Μ.: Υπογραφή συμφωνητικού για την καταπολέμηση του παρεμπορίου παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας

Π.Δ.Μ.: Υπογραφή συμφωνητικού για την καταπολέμηση του παρεμπορίου παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού…

Έκδοση 2ης Τροποποίησης της Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων προϋπολογισμού 6 εκ. Ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, του ΕΣΠΑ 2014-2020. Νέα καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότηση η 31-5-2021

  Έκδοση 2ης Τροποποίησης της Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων βελτίωσης της…

Μαθητές/τριες της A΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ντολτσό: Μία Παραδοσιακή Συνοικία της Καστοριάς στο Πέρασμα του Χρόνου»

Μαθητές/τριες της A΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ντολτσό: Μία Παραδοσιακή Συνοικία της Καστοριάς στο Πέρασμα του Χρόνου»

“Νιφάδες ηνέχθησαν άνωθεν”

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ Μιλώντας, αδελφοί μου αγαπητοί, ο Άγιος…

Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός στην Φλώρινα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για ληστεία

  Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός στην Φλώρινα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα…