Έλον Μασκ: Οκτώ νεκροί πίθηκοι μετά το πείραμα για εμφύτευση τσιπ στον εγκέφαλο

Την περασμένη εβδομάδα, υπoβλήθηκε καταγγελία που κατηγορούσε τη Neuralink ότι δεν παρείχε επαρκή φροντίδα στους πιθήκους του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ενώ υπήρξαν εννέα παραβιάσεις του νόμου περί ευημερίας των ζώων, με τη σχολή να έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραξία.
Η Neuralink, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, παραδέχτηκε ότι σκότωσε οκτώ πιθήκους κατά τη διάρκεια των πειραμάτων για εμφύτευση τσιπ στον εγκέφαλο.
Η εταιρεία υπερασπίστηκε τη χρήση πειραματόζωων στην έρευνα που μετατράπηκε σε φιάσκο και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι είχε υποβάλει πιθήκους σε «ακραία ταλαιπωρία».
Πρόσθεσε ότι «όλες οι νέες ιατρικές συσκευές και θεραπείες» πρέπει να δοκιμάζονται σε ζώα προτού είναι ηθικά αποδεκτό να δοκιμαστούν σε ανθρώπους.
Έλον Μασκ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.09.2020

«Στη Neuralink δεσμευόμαστε απόλυτα να εργαζόμαστε με ζώα με τον πιο ανθρώπινο και ηθικό τρόπο», υπογραμμίζει η εταιρεία προσθέτοντας πως «η χρήση κάθε ζώου σχεδιάστηκε εκτενώς και θεωρήθηκε ότι εξισορροπεί την επιστημονική ανακάλυψη με την ηθική χρήση των ζώων».
Η εταιρεία, ωστόσο, παραδέχτηκε ότι οκτώ ζώα είχαν υποστεί ευθανασία κατά τη διάρκεια των δοκιμών: δύο σκοτώθηκαν σε «προγραμματισμένες ημερομηνίες για τη συλλογή ιστολογικών δεδομένων», ενώ έξι είχαν πεθάνει ως αποτέλεσμα είτε χειρουργικών επιπλοκών, είτε αστοχιών της συσκευής, είτε λοιμώξεων που σχετίζονται με το πείραμα.
«Στη Neuralink δεν είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι με τους τρέχοντες κανόνες για την ευημερία των ζώων και πάντα θα πιέζουμε τους εαυτούς μας να κάνουμε περισσότερα για τα ζώα που συμβάλλουν τόσο πολύ στην ανθρωπότητα», κατέληξε η εταιρεία συμπληρώνοντας ότι «ανυπομονούμε για την ημέρα που τα ζώα δεν θα χρειάζονται πλέον στα πειράματα».
You May Also Like

Ερώτηση και άλλες προσωπικές ενέργειες της Μαρίας Αντωνίου για την αποκατάσταση ζημιών στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Καστοριάς

Ερώτηση και άλλες προσωπικές ενέργειες της Μαρίας Αντωνίου  για την αποκατάσταση ζημιών…

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στην Π.Ε. Καστοριάς για την επόμενη εβδομάδα (από 28-05-2018 έως 03-06-2018)

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στην Π.Ε. Καστοριάς για την…

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Μητροπολίτη Γρεβενών στο Δήμαρχο Καστοριάς

  Εθιμοτυπική επίσκεψη του Μητροπολίτη Γρεβενών στο Δήμαρχο Καστοριάς

Θωμάς Αναστασίου: «Κακός σύμβουλος ο πανικός κυρία Τελιγιορίδου»

Θωμάς Αναστασίου: «Κακός σύμβουλος ο πανικός κυρία Τελιγιορίδου»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς συμμετέχει για ακόμη μια χρονιά στον εορτασμό της πανελλαδικής δράσης «Περιβάλλον και Πολιτισμός»

  Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς συμμετέχει και εφέτος στον εορτασμό της πανελλαδικής…

”Είμαστε έτοιμοι και σας περιμένουμε να περάσουμε μια βραδιά γεμάτη κέφι και χορό”.(Πολιτιστικός Σύλλογος Πευκοφύτου)

Me Σπύρο Παππά- Έλλη Κοσμά και στο Κλαρίνο: Βαλάντης Βρακάς – Κώστας Ευαγγέλου

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 02-11-2020 έως 08-11-2020)

  Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα…