Έλον Μασκ: Οκτώ νεκροί πίθηκοι μετά το πείραμα για εμφύτευση τσιπ στον εγκέφαλο

Την περασμένη εβδομάδα, υπoβλήθηκε καταγγελία που κατηγορούσε τη Neuralink ότι δεν παρείχε επαρκή φροντίδα στους πιθήκους του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ενώ υπήρξαν εννέα παραβιάσεις του νόμου περί ευημερίας των ζώων, με τη σχολή να έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραξία.
Η Neuralink, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, παραδέχτηκε ότι σκότωσε οκτώ πιθήκους κατά τη διάρκεια των πειραμάτων για εμφύτευση τσιπ στον εγκέφαλο.
Η εταιρεία υπερασπίστηκε τη χρήση πειραματόζωων στην έρευνα που μετατράπηκε σε φιάσκο και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι είχε υποβάλει πιθήκους σε «ακραία ταλαιπωρία».
Πρόσθεσε ότι «όλες οι νέες ιατρικές συσκευές και θεραπείες» πρέπει να δοκιμάζονται σε ζώα προτού είναι ηθικά αποδεκτό να δοκιμαστούν σε ανθρώπους.
Έλον Μασκ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.09.2020

«Στη Neuralink δεσμευόμαστε απόλυτα να εργαζόμαστε με ζώα με τον πιο ανθρώπινο και ηθικό τρόπο», υπογραμμίζει η εταιρεία προσθέτοντας πως «η χρήση κάθε ζώου σχεδιάστηκε εκτενώς και θεωρήθηκε ότι εξισορροπεί την επιστημονική ανακάλυψη με την ηθική χρήση των ζώων».
Η εταιρεία, ωστόσο, παραδέχτηκε ότι οκτώ ζώα είχαν υποστεί ευθανασία κατά τη διάρκεια των δοκιμών: δύο σκοτώθηκαν σε «προγραμματισμένες ημερομηνίες για τη συλλογή ιστολογικών δεδομένων», ενώ έξι είχαν πεθάνει ως αποτέλεσμα είτε χειρουργικών επιπλοκών, είτε αστοχιών της συσκευής, είτε λοιμώξεων που σχετίζονται με το πείραμα.
«Στη Neuralink δεν είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι με τους τρέχοντες κανόνες για την ευημερία των ζώων και πάντα θα πιέζουμε τους εαυτούς μας να κάνουμε περισσότερα για τα ζώα που συμβάλλουν τόσο πολύ στην ανθρωπότητα», κατέληξε η εταιρεία συμπληρώνοντας ότι «ανυπομονούμε για την ημέρα που τα ζώα δεν θα χρειάζονται πλέον στα πειράματα».
You May Also Like

Μήνυμα για την Γιορτή της Μητέρας από την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου

Μήνυμα για την Γιορτή της Μητέρας από την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης &…

Η Ο. Τελιγιορίδου εκπροσώπησε την κυβέρνηση σε εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Κορυτσά

Στις εκδηλώσεις της  Κορυτσάς για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου παρευρέθηκε την…

Σοκ στην Πορτογαλία: Νεκρός 14χρονος από κορονοϊό

Σοκ στην Πορτογαλία: Νεκρός 14χρονος από κορονοϊό

Συγχαρητήρια μηνύματα των τοπικών φορέων στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

Συγχαρητήρια μηνύματα των τοπικών φορέων  στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

Δήμος Νεστορίου:Σημαντική ενημέρωση των κατοίκων σε σχέση με την απογόρευση κυκλοφορίας

Δήμος Νεστορίου:Σημαντική ενημέρωση των κατοίκων σε σχέση με την απογόρευση κυκλοφορίας

Η Δημοτική Αρχή Καστοριάς, συγχαίρει δημόσια τον Επίκουρο Καθηγητή του Α.Π.Θ. Νίκο Παναγιώτου

Κατά τη 17η/2017 Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς στις 18/7/2017, ο…

Μαρία Αντωνίου: Εγκρίθηκαν νέοι Τομείς και Ειδικότητες για τα ΕΠΑΛ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς

Εγκρίθηκαν νέοι Τομείς και Ειδικότητες για τα ΕΠΑΛ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς

Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονία: Ημερίδα στην Καστοριά στο πλαίσιο του έργου “Ενδοεπιχειρησιακή επιτάχυνση για υφιστάμενες επιχειρήσεις και ανάπτυξη νέων προιόντων και υπηρεσιών”

Εταιρία Τουρισμού Δυτικής  Μακεδονία: Ημερίδα στην Καστοριά στο πλαίσιο του έργου  “Ενδοεπιχειρησιακή…

Τίμησαν τον Προστάτη τους Προφήτη Ηλία οι γουνοποιοί και οι γουνεργάτες

Η μνήμη του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου και Προστάτη των Γουνοποιών και…