Ένας Έλληνας εξελέγη μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών των ΗΠΑ

Επιβράβευση για τον χημικό μηχανικό, Γ. Κεβρεκίδης, απόφοιτο του ΕΜΠ και καθηγητή στο «Τζονς Χόπκινς»

 

Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών (National Academy of Engineering) των ΗΠΑ εξελέγη ο καθηγητής του Τμήματος Χημικών και Βιομοριακών Μηχανικών, καθώς και του Τμήματος Ουρολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου «Τζον Χόπκινς» της Βαλτιμόρης, Γιάννης Κεβρεκίδης, απόφοιτος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, εξελέγη

Η εκλογή στην εν λόγω Ακαδημία, η οποία έχει 2.309 εγχώρια και 281 διεθνή μέλη, είναι μεταξύ των κορυφαίων διακρίσεων για μηχανικούς στον κόσμο. Το 2015 ο Γ. Κεβρεκίδης είχε εκλεγεί αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, στον κλάδο της Χημικής Μηχανικής στην Τάξη των Θετικών Επιστημών.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959, έλαβε το δίπλωμα Χημικού Μηχανικού από το ΕΜΠ το 1982 και πήρε το διδακτορικό του από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του πανεπιστημίου της Μινεσότα το 1986. Υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον και στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ από το 2017 διδάσκει στο Τζον Χόκπινς, ενώ έχει υπάρξει σύμβουλος του Εθνικού Εργαστηρίου Los Alamos National Laboratory των ΗΠΑ, καθώς και των εταιρειών Shell και Exxon.

Mε πρωτοποριακό διεπιστημονικό ερευνητικό έργο στη Μηχανική των Διεργασιών, στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και στους επιστημονικούς υπολογισμούς στην Προτυποποίηση Πολύπλοκων Συστημάτων Πολλαπλών Κλιμάκων, ο Γιάννης Κεβρεκίδης έχει συνεισφέρει σημαντικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης επιστήμης του χημικού μηχανικού και των επιστημών μηχανικού γενικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Είναι παγκοσμίως γνωστός για τις πρωτοποριακές εργασίες του στη μελέτη της δυναμικής απόκρισης των χημικών αντιδράσεων, καθώς επίσης των χημικών και ηλεκτροχημικών αντιδραστήρων.

newsbeast.gr

You May Also Like

Συγκλόνισε η συναυλία-προσευχή του Μποτσέλι στον καθεδρικό ναό

Συγκλόνισε η συναυλία-προσευχή του Μποτσέλι στον καθεδρικό ναό

Συλλογή υπογραφών για να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στη Ζιζέλ Πελικό-«Κανείς δεν το αξίζει περισσότερο»

Μέσα σε λίγες ώρες συγκέντρωσε περισσότερες από 34.000 υπογραφές

H Google απέκτησε το δικό της συνδικάτο

H Google απέκτησε το δικό της συνδικάτο

Ιόνιο Πέλαγος: Η στιγμή που φάλαινα θηλάζει το μικρό της – Μαγικές εικόνες από drone στη θάλασσα

Ιόνιο Πέλαγος: Η στιγμή που φάλαινα θηλάζει το μικρό της – Μαγικές…

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βίντεο με drone από τη Λωρίδα της Γάζας δείχνει την ισοπέδωση της περιοχής

Βίντεο αποτυπώνει την απόλυτη καταστροφή στην Γάζα

Τρία ξεχωριστά πασχαλινά έθιμα απ’ όλο τον κόσμο

Τρία ξεχωριστά πασχαλινά έθιμα απ’ όλο τον κόσμο

Τουρκία: Έστρωσαν με παρκέ στον ιστορικό πέτρινο διάδρoμο στην Αγία Σοφία

Χωρίς τέλος οι «παρεμβάσεις ντροπής» των Τούρκων στην Αγία Σοφία

Άντρας ρίχνει γροθιά σε ανυποψίαστη γυναίκα και τη ρίχνει αναίσθητη στον δρόμο – Βίντεο

Αφού η γυναίκα σωριάστηκε στο έδαφος αναίσθητη, ο δράστης που της επιτέθηκε…

Σοκαριστικό βίντεο: Γάζωσε τον γείτονα για μια βαλβίδα νερού

Ο δράστης πυροβόλησε το θύμα 9 φορές

Ιταλία: Λανθασμένο το αποτέλεσμα των γρήγορων τεστ για τον κορονοϊό στο 50%

Ιταλία: Λανθασμένο το αποτέλεσμα των γρήγορων τεστ για τον κορονοϊό στο 50%