Ένταξη της μελέτης «Βελτίωση επαρχιακής οδού από διασταύρωση Επαρχιακής Οδού Κοζάνης -Λάρισας μέσω Ρυμνίου, έως Ελάτη και πρόσβαση στη μαρμαροφόρο περιοχή Τρανοβάλτου», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020

Την ένταξη της μελέτης «Βελτίωση επαρχιακής οδού από διασταύρωση Επαρχιακής Οδού Κοζάνης -Λάρισας μέσω Ρυμνίου έως Ελάτη και πρόσβαση στη μαρμαροφόρο περιοχή Τρανοβάλτου», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020, υπέγραψε τη Δευτέρα 28/02/2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η βελτίωση της επαρχιακής οδού Προσήλιο – Παλιουριά, από τη διασταύρωσή της με την οδό Κοζάνη-Τριγωνικό μέσω Ρυμνίου, έως την είσοδο του οικισμού της Ελάτης, συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων, διερχόμενη εντός των οικισμών Μικροβάλτου, Τρανοβάλτου και Λαζαράδων. Επίσης, προβλέπεται να βελτιωθεί οδικό τμήμα, 3,5 χιλιομέτρων περίπου, από την είσοδο του Τρανοβάλτου,  έως την περιοχή των λατομείων μαρμάρου.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για την εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών (τοπογραφική μελέτη, γεωτεχνική και γεωλογική μελέτη, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, υδραυλική μελέτη, μελέτη αποστράγγισης οδού, μελέτη κόμβων και τεχνικών έργων, μελέτη οδοποιίας υπεραστικής οδού, μελέτη σήμανσης και ασφάλειας, μελέτη ΣΑΥ-ΦΑΥ και σύνταξη τευχών δημοπράτησης), ανέρχεται σε 1.761.773,04 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), με δικαιούχο φορέα την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και αρμόδια υπηρεσία υλοποίησης την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η μελετητική ωρίμανση αυτού του  οδικού τμήματος, ήταν στις άμεσες προτεραιότητές της, προκειμένου να αναβαθμίσει τις οδικές συνθήκες της Δημοτικής Ενότητας Καμβουνίων και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σερβίων, αλλά και να δημιουργήσει καλές συνθήκες κυκλοφορίας προς την Π.Ε. Γρεβενών και περεταίρω δυνατότητα σύνδεσης, με τον Οδικό Άξονα Ε65, μέσω του κόμβου που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Καρπερό του Δήμου Δεσκάτης.

You May Also Like

Ικανοποίηση ΕΛ.ΑΣ. για τις υπηρεσίες στην Δυτ. Μακεδονία

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοση των αστυνομικών υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας εμφανίστηκε…

Ὁ Μητροπολίτης Καστορίας μέ τούς Προέδρους τῶν Τοπικῶν Κοινοτήτων τοῦ Δήμου Ἀμυνταίου

Ὁ Μητροπολίτης Καστορίας μέ τούς Προέδρους τῶν Τοπικῶν Κοινοτήτων τοῦ Δήμου Ἀμυνταίου

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα “Προς μία φιλική, ευέλικτη και προσβάσιμη Περιφέρεια για τα Άτομα με Αναπηρία υπό το πρίσμα της Νέας Ευρωπαϊκής Στρατηγικής 2021-2030 και του Ελληνικού Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αναπηρία”

  Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα “Προς μία φιλική, ευέλικτη και προσβάσιμη…

Ένταξη δύο νέων έργων Παιδείας προϋπολογισμού 3,3 εκ. ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. 1.718.500 ευρώ θα διατεθούν για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού

Ένταξη δύο νέων έργων Παιδείας προϋπολογισμού 3,3 εκ. ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα…

Ο Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

Ο Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική…

Σύλληψη δύο ημεδαπών στην Φλώρινα για διακίνηση-κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, κατά περίπτωση

Σύλληψη δύο ημεδαπών στην Φλώρινα για διακίνηση-κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της…

Συνάντηση Δασταμάνη-Σπύρτου στις σύγχρονες φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα Γρεβενά

  Συνάντηση Δασταμάνη-Σπύρτου στις σύγχρονες φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα…

Γ. Ζεμπιλιάδου: «Ο… ειλικρινής κ. Καρυπίδης και το πώς το νέο μνημόνιο τον εκθέτει ανεπανόρθωτα!»

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί», λέει ο σοφός λαός…

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στηρίζει τους καπνοπαραγωγούς

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στηρίζει τους καπνοπαραγωγούς