Έντυπο μετακίνησης: Οι αλλαγές από σήμερα Δευτέρα 15/2, ποια πρέπει να έχετε μαζί σας

 

Τα νέα έντυπα μετακίνησης πρέπει να έχουν από σήμερα Δευτέρα 15/2 όσοι μετακινούνται. Οι εξαιρέσεις.

Από σήμερα Δευτέρα 15/2  έρχονται αλλαγές στο έντυπο μετακίνησης των εργαζομένων. Οι απαραίτητες βεβαιώσεις έχουν αναρτηθεί στην «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας έτσι ώστε όσοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, σε καθεστώς τηλεργασίας ή σε άδεια να μην δικαιούνται έντυπο μετακίνησης.

Στόχος είναι να μειωθεί όσο το δυνατόν η κινητικότητα των πολιτών και να περιοριστεί μόνο στους απαραίτητους λόγους που προβλέπονται με τους 6 κωδικούς στο 13033.

Όσο αφορά τις  κλειστές επιχειρήσεις με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει ΚΑΔ, μπορούν να χορηγούν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις μόνο σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητές τους.

Για την ομαλή μετάβαση στα νέα έντυπα Βεβαίωσης Κίνησης του Εργαζόμενου δίνεται μεταβατικό διάστημα εφαρμογής και χρήσεως μέχρι και την 17/2/2021 και ώρα 06:00΄. Για το διάστημα από 15/2/2021 και ώρα 06.00΄ έως και 17/2/2021 και ώρα 05:59΄, οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται από και προς την εργασία τους με τα παλαιά έντυπα φόρμες – άδειες κυκλοφορίας εργαζομένου.

 

Για την ομαλή μετάβαση στα νέα έντυπα Βεβαίωσης Κίνησης του Εργαζόμενου δίνεται μεταβατικό διάστημα εφαρμογής και χρήσεως μέχρι και την 17/2/2021 και ώρα 06:00. Για το διάστημα από 15/2/2021 και ώρα 06.00 έως και 17/2/2021 και ώρα 05:59, οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται από και προς την εργασία τους με τα παλαιά έντυπα φόρμες-άδειες κυκλοφορίας εργαζομένου.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου αποκλείονται όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται:

  • Σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας
  • Τηλεργασίας
  • Νόμιμης άδειας

και οι οποίοι θα μπορούν πλέον να μετακινούνται μόνο μέσω της χρήσης των 6 ειδικών κατηγοριών, που επιτρέπουν την κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών με αποστολή SMS στο 13033.

ieidiseis.gr

You May Also Like

Έξαλλος με Πορτοσάλτε ο Μικρούτσικος αποχώρησε από το πλατό

«Το μνημείο είναι ο χώρος που μαζεύονται όλοι για να τον φτύσουμε τον κερατά, ο αλήτης!» (vid)

Ακρίβεια: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην τιμή του ρεύματος τον Ιανουάριο

Ακρίβεια: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην τιμή του ρεύματος τον Ιανουάριο

Αυστηρές κυρώσεις σε όσες εταιρίες ταμειακών μηχανών και POS δεν αναβαθμίσουν τα λογισμικά τους

Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου η προθεσμία.

Αντικαπνιστικός νόμος: Οι καταστηματάρχες δηλώνουν πως έπεσε ο τζίρος τους έως και 60%

Αντικαπνιστικός νόμος: Οι καταστηματάρχες δηλώνουν πως έπεσε ο τζίρος τους έως και…

Στον Προϋπολογισμό του 2019 η πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών και η ενίσχυση της ειδικής αγωγής με 22 εκατομμύρια ευρώ

Στον Προϋπολογισμό του 2019 η πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών και η ενίσχυση της…

Αγρότες: Ετοιμάζονται για μαζικές κινητοποιήσεις με σκληρά μπλόκα από τις αρχές Δεκεμβρίου

Τι ανέφερε στο ethnos.gr ο αγροτοσυνδικαλιστής από τη Λάρισα, Χρήστος Σιδερόπουλος

Λογαριασμοί ρεύματος: Στην Ελλάδα η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρώπη τον Ιούλιο

Λογαριασμοί ρεύματος: Στην Ελλάδα η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρώπη τον Ιούλιο

Κυριακή 29 Απριλίου, η Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της Χώρας!

Κυριακή 29 Απριλίου, η Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της Χώρας!

Πτήση εφιάλτης: Επιβάτες έκαναν ναρκωτικά και παρενοχλούσαν τους υπόλοιπους – Ο πιλότος έκανε αναστροφή

«Ήταν πολύ χαοτικό», δήλωσε ένας 25χρονος επιβάτης, όπως γράφει σε άρθρο της η New York Post.