Ένωση Δικαστών: Η Πολιτεία να καθορίσει αμοιβή για όσους κληρώνονται στις εφορευτικές

«Είναι καιρός η Πολιτεία να αντιληφθεί την πραγματικότητα» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση, η οποία υπογραμμίζει παράλληλα πως τα tablet θα πρέπει να υποκαταστήσουν πλήρως τη συμπλήρωση των χειρόγραφων πρακτικών που συνεπάγεται περιττή σπατάλη χρόνου.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έκανε αποτίμηση της εκλογικής διαδικασίας, επισημαίνοντας τις δυσκολίες του εγχειρήματος και έδωσε «πολλά συγχαρητήρια» στους δικαστικούς αντιπροσώπους και στους υπαλλήλους των αρμόδιων φορέων, «που συμμετείχαν στην πιο δύσκολη εκλογική διαδικασία» .

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με την προκήρυξη των ταυτόχρονων εκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο και την Αυτοδιοίκηση είχε γίνει εξ αρχής αντιληπτή η δυσκολία του εγχειρήματος για τα Δικαστήρια που θα αναλάμβαναν την διαδικασία. Η ύπαρξη τεσσάρων διαφορετικών καλπών και ο αναγκαίος διπλασιασμός των εκλογικών τμημάτων απαιτούσαν τη συμμετοχή διπλάσιου αριθμού δικαστικών αντιπροσώπων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν επιτυχώς στα καθήκοντά τους με υπερένταση των δυνάμεών τους.

Οφείλουμε ωστόσο να επισημάνουμε ότι ο διορισμός της πλειοψηφίας των δικαστικών λειτουργών και των υπαλλήλων ως τακτικών δικαστικών αντιπροσώπων αποδυνάμωσε αριθμητικά τα συνεργεία παραλαβής του εκλογικού υλικού με συνέπεια την απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκαν χιλιάδες δικαστικοί αντιπρόσωποι. Πολλοί δικαστικοί λειτουργοί αναγκάστηκαν αμέσως μετά την παράδοση των εκλογικών σάκων τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας να συμμετέχουν αρκετές ώρες και στα συνεργεία παραλαβής του υλικού, παρά το γεγονός ότι ικανοποιήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών αίτημα της Ένωσης και αυξήθηκε κατά ένα μέρος ο αριθμός των δικαστικών λειτουργών που συμμετέχουν στα εκλογικά συνεργεία από 918 σε 987, με τη συμμετοχή και Ειρηνοδικών.

Παρατηρήθηκε επίσης το φαινόμενο να λειτουργούν μεγάλα εκλογικά τμήματα έχοντας την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών και στις 4 κάλπες. Το πρώτο βήμα που έγινε με την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών (tablet) μετάδοσης των αποτελεσμάτων θα πρέπει να υποκαταστήσει πλήρως την συμπλήρωση των χειρόγραφων πρακτικών που συνεπάγεται περιττή σπατάλη χρόνου.

Η απροθυμία των πολιτών να στελεχώσουν τις εφορευτικές επιτροπές δυσχέρανε σημαντικά την διαδικασία. Είναι καιρός η Πολιτεία να αντιληφθεί την πραγματικότητα και να καθορίσει αμοιβή και για όσους κληρώνονται να εκτελέσουν καθήκοντα στις εφορευτικές επιτροπές. Στους δικαστικούς αντιπροσώπους και στους υπαλλήλους των αρμόδιων φορέων, που συμμετείχαν στην πιο δύσκολη εκλογική διαδικασία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

 

You May Also Like

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο 51χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε αλεπού

«Πυροβόλησα για να τις τρομάξω και να φύγουν, όχι για να σκοτώσω» ισχυρίστηκε

0 Παγώνη: Ο Άδωνις Γεωργιάδης πέρασε δύσκολες στιγμές – Έκκληση να εμβολιαστούν οι πολίτες

Η κυρία Παγώνη προειδοποίησε ότι εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος για εμβολιασμό άνω…

Δένδιας: Έτοιμη να στηρίξουμε με δυνάμεις τη Λιβυή

Δένδιας: Έτοιμη να στηρίξουμε με δυνάμεις τη Λιβυή

Τραγωδία στη Βέροια: Μαθήτρια στην τάξη που αποδεκατίστηκε στα Τέμπη η 37χρονη παιδοκτόνος

Ο χαμός των συμμαθητών της, της στοίχισε και οδήγησε σε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

13+1 αναπάντητα ερωτήματα για τις σχέσεις Τσίπρα – Παππά με την Κυβέρνηση της Βενεζουέλας

Νέα ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τους Υπουργούς Ν. Παππά…

Πρόκληση Ερντογάν: Δεν θα συναντηθώ με Μητσοτάκη-Αυτός με προκάλεσε

Πρόκληση Ερντογάν: Δεν θα συναντηθώ με Μητσοτάκη-Αυτός με προκάλεσε

Η εξήγηση των κοριτσιών για την παρέλαση αλά Monty Python στη Ν. Φιλαδέλφεια

«Είμαστε τα 10 «στρατιωτάκια» της υπο-κριτικής τέχνης»

Πότε αναμένεται το αναβαθμισμένο 112 – Τι θα περιλαμβάνει

Το εγχείρημα τρέχει με διαγωνισμό 27 εκατομμυρίων ευρώ ώστε το νέο 112 να παρέχει πλήθος υπηρεσιών

Τα φετινά κεράσια ξεπέρασαν στην αγορά και το ελαιόλαδο – Πιο “πικρά” φέτος

”Αυτές τις μέρες δεν έχουν φύγει στις αγορές πάνω από 2 τόνοι κεράσια”