#image_title

Μπορεί και σήμερα να είναι ανοιξιάτικος ο καιρός στην Ελλάδα ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, μια κακοκαιρία βρίσκεται προ των πυλών, με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει ραγδαία.

Αιτία γι αυτή την αλλαγή, όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος του OPEN, είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο από την κεντρική Ευρώπη θα κινηθεί νοτιοανατολικά, θα οργανωθεί και μέσω της Ιταλίας θα «χτυπήσει» και τη χώρα μας. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πολύ ισχυροί νοτιάδες και η υποχώρηση προς τα κανονικά για την εποχή επίπεδα του υδραργύρου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ – ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Με τον ανοιξιάτικο καιρό να επιμένει θα κυλήσουν η σημερινή αλλά και η αυριανή ημέρα, στη συνέχεια όμως το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει ραγδαία!

Αιτία γι’ αυτή την μεταβολή του καιρού είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο από την κεντρική Ευρώπη θα κινηθεί νοτιοανατολικά, θα οργανωθεί και μέσω της Ιταλίας θα “χτυπήσει” και τη χώρα μας. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πολύ ισχυροί νοτιάδες και η υποχώρηση προς τα κανονικά για την εποχή επίπεδα του υδραργύρου.

ΣΕ ΤΡΙΑ ΣΤΑΔΙΑ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής από τα βορειοδυτικά και θα εξαπλωθεί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου στο σύνολο της δυτικής χώρας. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί και το ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ της κακοκαιρίας και αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στον πρώτο χάρτη μας.

#image_title

Από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι το βράδυ της Κυριακής θα εξελιχθεί το ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ της κακοκαιρίας με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες να εξαπλώνονται στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας (εκτός των βορειοανατολικών ηπειρωτικών τμημάτων), αλλά και του δυτικού και βόρειου – βορειοδυτικού Αιγαίου (δεύτερος χάρτης).

#image_title

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα επικρατήσει καιρός βορείου ρεύματος προς τα ανατολικά ηπειρωτικά ο οποίος είναι σε θέση να δώσει έντονα φαινόμενα προς τις Σποράδες, την κεντρική και κυρίως την βόρεια Εύβοια αλλά και την ανατολική και νότια Θεσσαλία. Ταυτόχρονα καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα έχει απομακρυνθεί προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο θα το συνοδεύουν ισχυρές καταιγίδες στις εκεί περιοχές. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί το ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ της κακοκαιρίας και αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στον τρίτο μας χάρτη.

#image_title

Από την Τρίτη πλέον θα μπορούμε να μιλάμε για μια γενικευμένη βελτίωση του καιρού με την ελπίδα αυτό το κύμα κακοκαιρίας να μην αφήσει πίσω του καταστροφές όπως συνηθίζει στατιστικά να κάνει ο Νοέμβριος.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!!!

Ενημερωνόμαστε και ενημερώνουμε!!!!

Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!

ΠΗΓΗ: https://www.ethnos.gr

You May Also Like

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου

Bloomberg: Νέο κύμα καύσωνα στην Μεσόγειο μετά τον Δεκαπενταύγουστο

Γραφήματα με την πορεία των θερμοκρασιών

Δεύτερο κύμα ανθρωπιστικής βοήθειας αύριο από Ελλάδα για Τουρκία και Συρία

Τέσσερα κοντέινερ με 50 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας

🏃‍♀️🏃‍♂️Την προσπάθεια και τον ενθουσιασμό των δεκάδων αθλητών που συμμετείχαν στο 1ο Kastoria View Trail Running ζήσαμε, από κοντά, την Κυριακή 5 Ιουνίου στην Καστοριά.

Την προσπάθεια και τον ενθουσιασμό των δεκάδων αθλητών που συμμετείχαν στο 1ο…

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαχητής στο τάγμα Αζόφ ο ελληνικής καταγωγής που μίλησε στη Βουλή μαζί με τον Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαχητής στο τάγμα Αζόφ ο ελληνικής καταγωγής που μίλησε…

Διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία για το περιστατικό με το αεροσκάφος του Δένδια

Διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία για το περιστατικό με το αεροσκάφος του Δένδια

Ψηφιακή ξενάγηση στην έκθεση:  “Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον”. Το Μουσείο Κοτσανά στηρίζει την εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι»!

Ψηφιακή ξενάγηση στην έκθεση:  “Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον”.…

Το Ελληνικό νησί όπου το 30% των κατοίκων είναι πλούσιοι εφοπλιστές

Το Ελληνικό νησί όπου το 30% των κατοίκων είναι πλούσιοι εφοπλιστές

«Πεινάμε! Δεν έχουμε να δώσουμε γάλα στα παιδιά μας» – «Τσακίζει κόκκαλα» το ξέσπασμα υγειονομικού

«Δέκα μήνες έχουμε να δουλέψουμε!»

Άντζελα Δημητρίου: Το τραγούδι «ποια θυσία» και η τραγική ιστορία που κρύβει πίσω του

Table of Contents Hide Άντζελα Δημητρίου: Λεπτομέρειες για το «ποια θυσία»Άντζελα Δημητρίου: Η…