Έρχεται η “Λευκή νύχτα”  στην Καστοριά. Μέχρι την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 οι αιτήσεις συμμετοχής

Στο πλαίσιο της 43ης Διεθνούς Έκθεσης  Γούνας Καστοριάς θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην περιοχή ο παγκόσμιος θεσμός “Λευκές Νύχτες”

Το Επιμελητήριο Καστοριάς με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου και του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” ενόψει της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς (3-6 Μαΐου)  προτείνει στα εμπορικά καταστήματα της πόλης την Παρασκευή 4 Μαΐου –δηλαδή τη δεύτερη μέρα της έκθεσης- και μετά τη λήξη του ωραρίου τους να παραμείνουν ανοιχτά έως τις 11:00 μ.μ.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Είναι πλέον γνωστό πως κατά τη διάρκεια της Δ.Ε.Γ. εκατοντάδες εμπορικοί επισκέπτες από όλο τον κόσμο βρίσκονται στην πόλη της Καστοριάς «Μέσω μιας ειδικής διαφήμισης που θα πραγματοποιηθεί προς αυτούς, θα τους προτείνουμε να επισκεφτούν το εμπορικό κέντρο της  πόλης», ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση, η οποία δεν θα υλοποιούνταν χωρίς τη συνεργασία των τριών φορέων. Σκοπός τους είναι ο κόσμος ο οποίος επισκέπτεται την περιοχή για το προϊόν της γούνας, να γνωρίσει παράλληλα και το υπόλοιπο εμπορικό κομμάτι της Καστοριάς.

Σε όλα τα εμπορικά καταστήματα έχει διανεμηθεί αίτηση και πρόταση συμμετοχής έτσι ώστε οι επιχειρήσεις που το επιθυμούν να συμπεριληφθούν εντός του φυλλαδίου το οποίο θα δίδεται στην 43η Δ.Ε.Γ.

Το φυλλάδιο θα είναι μεταφρασμένο σε πέντε γλώσσες και θα περιλαμβάνει ένα χάρτη στον οποίο θα είναι σημειωμένες οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις «Πιστεύουμε ότι θα ευνοηθούν ιδιαίτερα τα καταστήματα που αφορούν την ένδυση, την υπόδηση, τα καλλυντικά και τα είδη δώρων» συμπλήρωσε ο κ. Καραταγλίδης.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” Ιωάννης Κορεντσίδης τόνισε πως η προαναφερόμενη ενέργεια συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο δράσεων που πραγματοποιεί το Ε.Β.Ε. για  την ενίσχυση του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της Καστοριάς, την οποία πραγματικά την έχει ανάγκη «Δεν ήταν δυνατόν να μην συμμετάσχουμε στη συγκεκριμένη εκδήλωση, μιας και γίνεται κατά τη διάρκεια της 43ης Δ.Ε.Γ. Καστοριάς. Ο Σύνδεσμος εξαρχής είχε τοποθετηθεί πως κατά τις ημέρες που πραγματοποιείται  η Δ.Ε.Γ. θα πρέπει να υπάρχει η παράλληλη συμμετοχή  όλου του κόσμου της Π.Ε. Καστοριάς.  Πιστεύουμε πως με τη συγκεκριμένη πρόταση που έχει καταθέσει το Ε.Β.Ε.  ο στόχος αυτός είναι πλέον εφικτός».

Ο θεσμός “Λευκές Νύχτες” έχει  τεράστια απήχηση σε όλο τον κόσμο, επεκτείνεται  σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και για πρώτη φορά έρχεται και στην Καστοριά «Θα ήθελα να συγχαρώ για ακόμη μια φορά το Ε.Β.Ε. και  τον κ. Καραταγλίδη για τη συγκεκριμένη δράση και πιστεύω πως εάν συμμετάσχει ο εμπορικός κόσμος της περιοχής  όπως πρέπει, τότε θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα», επεσήμανε ο κ. Κορεντσίδης.

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς Ευάγγελος Πανταζής τόνισε πως είναι προφανές ότι δεν γίνεται να απουσιάζουν τα μέλη του Ε.Ε.Κ. από μια τόσο μεγάλη δράση «Από εδώ και πέρα πρέπει να ενημερωθούν όλα τα μέλη για τον τρόπο λειτουργίας της “Λευκής Νύχτας” αλλά και για τις περαιτέρω λεπτομέρειες. Ως Σύλλογος, εδώ και μερικά χρόνια, θέλαμε να υλοποιήσουμε αυτή τη δράση και τώρα μας δόθηκε η ευκαιρία. Το θετικό της υπόθεσης είναι πως συμπίπτει με την 43η Δ.Ε.Γ.  αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως τη συγκεκριμένη περίοδο ξεκινούν και οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, που αποτελούν ακόμα ένα “συν” στο όλο εγχείρημα. Ελπίζουμε πως αυτές οι δράσεις θα ενισχύσουν την τοπική αγορά».

Τέλος να σημειωθεί πως προκειμένου να συμπεριληφθεί η επιχείρηση στο φυλλάδιο, θα πρέπει να συμπληρωθεί  και να αποσταλεί η αίτηση συμμετοχής το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, με e-mail [email protected], με fax στο 24670 22442 ή με viber στο 6947 354 594.

 

 

You May Also Like

Στα εγκαίνια της έκθεσης «Ρήγας και Επανάσταση» παρευρέθηκε η Μαρία Αντωνίου

Στα εγκαίνια της έκθεσης «Ρήγας και Επανάσταση» παρευρέθηκε η Μαρία Αντωνίου

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 19-02-2018 έως 25-02-2018)

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από…

Συνεχίζεται ως την Παρασκευή 18/12/20 η Συγκέντρωση Τροφίμων για Συμπολίτες μας στην Π.Ε. Καστοριάς

  Συνεχίζεται ως την Παρασκευή 18/12/20 η Συγκέντρωση Τροφίμων για Συμπολίτες μας…

Στο Ωνάσειο για τοποθέτηση βηματοδότη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στο Ωνάσειο για τοποθέτηση βηματοδότη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Έναρξη υποβολών για τη δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Έναρξη υποβολών για τη δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών…

Συνάντηση του Βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή

  Συνάντηση του Βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης…

ΠΑΝΣΕΚΤΕ: «Αναστάτωση και αγανάκτηση σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις Εστίασης και Διασκέδασης για το μοντέλο χρήσης των εσωτερικών χώρων που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση»

  ΠΑΝΣΕΚΤΕ: «Αναστάτωση και αγανάκτηση σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις Εστίασης και Διασκέδασης…