Έρχεται ο πιο κρύος Δεκέμβριος των τελευταίων επτά χρόνων

Ο φετινός Δεκέμβριος αναμένεται να είναι ο πιο ψυχρός από το 2010 σε όλη την Ευρώπη, διαμηνύουν οκτώ μετεωρολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του πρακτορείου Bloombegr, το οποίο επισημαίνει ότι τα ενεργειακά αποθέματα της Γηραιάς Ηπείρου είναι μεν επαρκή, θα μπορούσαν ωστόσο να δοκιμαστούν από την έλευση πρωτοφανούς ψύχους.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις που αναδημοσιεύει το Bloomberg, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα είναι ασυνήθιστα κρύο, προτού οι θερμοκρασίες επιστρέψουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Όπως υποστηρίζουν το «ρεκόρ» ψύχους, οφείλεται στο γεγονός ότι υψηλές πιέσεις κοντά στην Ισλανδία και τη βορειοδυτική Ρωσία «ωθούν» τους παγωμένους αρκτικούς ανέμους νοτιότερα, προς την ήπειρό μας.

Αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύματα και τα αποθέματα φυσικού στην Ευρώπη είναι σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα για τη συγκεκριμένη εποχή του έτους. Προειδοποιούν ωστόσο ότι μια παρατεταμένη περίοδος έντονου ψύχους θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε αυτό το επίπεδο.

Κι ενώ στην Ελλάδα οι πολύ ισχυροί νοτιάδες ανεβάζουν εκ νέου τον υδράργυρο, στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν συμβαίνει το ίδιο. Ήδη στη Γερμανία, οι θερμοκρασίες θα καταγράψουν τα χαμηλότερα επίπεδα για φέτος αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ και στην Τσεχία αναμένεται η θερμοκρασία να πέσει κάτω από το μηδέν.

Το έντονο κρύο θα εξαπλωθεί από τη Νορβηγία μέχρι τη νοτιοδυτική Ευρώπη προβλέπουν οι ειδικοί.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν βελτίωση του καιρού προς τα μέσα του μήνα, σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, αναμένουν ωστόσο νέα κύματα ψύχους προς τα τέλη του μήνα, αυτή τη φορά στη Νότια Ευρώπη.

aftodioikisi.gr

You May Also Like

Κοροναϊός : Δύο βιομηχανίες φτιάχνουν μάσκες με πρώτες ύλες από Ελλάδα

Κοροναϊός : Δύο βιομηχανίες φτιάχνουν μάσκες με πρώτες ύλες από Ελλάδα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Έρχονται έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά, τις ισχυρές καταιγίδες και τους…

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία. Τι ψήφισαν O. Τελιγιορίδου και M. Αντωνίου;

  Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία. Τι ψήφισαν…

Η στιγμή που ταύρος επιτίθεται σε γυναίκα σε παραλία του Μεξικού

Επίθεση από έναν μεγαλόσωμο ταύρο δέχτηκε μια τουρίστρια σε παραλία του Μεξικού.

Προφυλακιστέος ο αστυνομικός της Βουλής που βίαζε τα παιδιά και τη σύζυγό του

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο αστυνομικός της Βουλής που κατηγορείται πως βίαζε τα παιδιά και την σύζυγό του.

Τον Ιούνιο γάμοι, βαπτίσεις και δεξιώσεις… αλλιώς

Table of Contents Hide ΕκκλησίεςΤα μέτρα για γάμους και βαφτίσεις:Γλέντι – ΔεξίωσηSold…

Όλα τα σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2017 που θα πληρώσουμε

Τι αλλάζει για όσους έχουν αυτοκίνητο προ του 2007. Ποιες οι συνέπειες…

Barcode σε όλες τις πλαστικές σακούλες μέσα στο επόμενο δίμηνο

Τέσσερα λεπτά -τρία λεπτά συν 24% ΦΠΑ- κοστίζει από σήμερα η κάθε…