Έρχεται σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές

Δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης λειτουργίας ούτε αποκλεισμού παραγωγών λαϊκών αγορών από άλλες περιφέρειες λόγω μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Αυτό αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση και του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Πάνου Σταμπουλίδη με εκπροσώπους Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Λαϊκών Αγορών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών λαϊκών αγορών,της Ομοσπονδίας Παραγωγών λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Παραγωγών λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης «Η Πρόοδος» τα θέματα «που συζητήθηκαν αφορούν τις λαϊκές αγορές και την λειτουργία τους την περίοδο του κορονοϊού και ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης λειτουργίας ούτε αποκλεισμού παραγωγών λαϊκών αγορών από άλλες περιφέρειες ενώ συζητήθηκε το θέμα της απόστασης των 3 μέτρων από πάγκο σε πάγκο και προτάθηκε να μειωθεί αυτή η απόσταση».

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρεται, θα υπάρξει ενημέρωση του κλάδου για το νέο σχέδιο νόμου που θα αφορά στις λαϊκές αγορές, πριν την συζήτησή του ώστε να κατατεθούν προτάσεις.

«Το σχέδιο νόμου – όπως ανέφερε ο υπουργός – θα εμπεριέχει πολλές θετικές ρυθμίσεις και άρθρα για τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο υπουργός με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι «συζητήθηκαν θέματα της αγοράς και τρόπους επιλύσεως τους».

You May Also Like

«Μόσκβα»: Εικόνες της ρωσικής ναυαρχίδας λίγο πριν τη βύθισή της

Το καμάρι του ρωσικού στόλου έχει γίνει πλέον σύμβολο αντίστασης των Ουκρανών

Δωρεά 20 ΜΕΘ από την «Όλυμπος, Ελληνικά Γαλακτοκομεία»

Δωρεά 20 ΜΕΘ από την «Όλυμπος, Ελληνικά Γαλακτοκομεία»

«Με το φτωχό μυαλό ενός πυραγού»: Η «viral» ανάρτηση του Γιώργου Αναγνωστάκου για τους… πυροσβέστες του Διαδικτύου

Η «αποστομωτική» απάντηση σε όσους κάνουν μικροπολιτική πάνω από τις στάχτες

Οι Έλληνες του Πόντου έχουν το δικό τους Ζάλογγο: Η τραγική ιστορία των κοριτσιών της Πάφρας

Οι Έλληνες του Πόντου έχουν το δικό τους Ζάλογγο: Η τραγική ιστορία…

Αυξάνονται οι πειραγµένες αντλίες

Το πρόβλημα της παραβατικότητας μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από ένα αποτελεσματικό σύστημα εισροών – εκροών

Στο “κόκκινο” η ανεργία των νέων – Ασυμμετρίες και νάρκες για το αύριο της χώρας

Table of Contents Hide Τα στοιχεία της ΚομισιόνΤα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤΟι νέοιΑποχωρήσειςΤι…

Δημόπουλος: Να θυσιάσουμε το Πάσχα για να έχουμε καλύτερο καλοκαίρι

Ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι συνεχίζεται ο σημαντικός αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία…