Αίτημα του Δημάρχου Καστοριάς για κήρυξη των Δ.Ε. Κορεστείων και Βιτσίου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Κοντά στους σεισμόπληκτους των Δ.Ε. Κορεστείων και Βιτσίου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Καστοριάς, προκειμένου να γίνει μία πρώτη καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τις σεισμικές δονήσεις, αλλά και για να προσφερθεί στους κατοίκους η απαιτούμενη βοήθεια, δεδομένων και των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Τα προβλήματα που καταγράφηκαν αφορούν κυρίως σε καταστροφές σε οικίες κατοίκων και των δύο Δημοτικών Ενοτήτων, αλλά και ζημιές στις πηγές και τη δεξαμενή υδροδότησης της Τ.Κ. Μακροχωρίου, όπου η ΔΕΥΑΚ σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου μοίρασε εμφιαλωμένα νερά για να καλυφθούν προσωρινά οι ανάγκες των κατοίκων.

Ταυτόχρονα, με σημερινή του επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, αιτήθηκε να κηρυχθούν οι συγκεκριμένες Δημοτικές Ενότητες σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, καθώς τίθεται ζήτημα επικινδυνότητας για την παραμονή των κατοίκων στις οικίες τους.

«Με κύριο μέλημά μας την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από την έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων 24ώρων, κινητοποιήθηκε άμεσα ο μηχανισμός του Δήμου Καστοριάς προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα όλες οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών. Ήδη, έγινε μία πρώτη καταγραφή των προβλημάτων και ζητούμε να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης, ώστε να γίνουν αρχικά οι απαραίτητοι κτιριακοί έλεγχοι, αλλά και να ληφθεί μέριμνα για την αποκατάστασή τους», δήλωσε ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας πως όλες οι υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεση των πληγέντων για οποιοδήποτε πρόβλημα.

Για δηλώσεις ζημιών οι Δημότες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2467351103 και 2467081318.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


[pdf-embedder url=”https://orizontespress.gr/wp-content/uploads/2022/01/ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΗΜΑΡΧΟΥ.pdf” title=”ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ”]

You May Also Like

Ενίσχυση του Τουρισμού της Περιφέρειας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, με την έκδοση 4 Προσκλήσεων για τη χρηματοδότηση δράσεων στον τομέα του Τουρισμού, συνολικού προϋπολογισμού 12,2 εκ. ευρώ

  Ενίσχυση του Τουρισμού της Περιφέρειας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, …

Εκδήλωση προς τιμήν των Εκπαιδευτικών στην Καστοριά. Ομιλία από τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Βασίλειο Κουκουσά

Εκδήλωση προς τιμήν των Εκπαιδευτικών  στην Καστοριά.  Ομιλία από τον Καθηγητή Πανεπιστημίου…

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Δόικος

Θλίψη προκάλεσε στην Καστοριά η είδηση του θανάτου του Νίκου Δόικου

Ενημέρωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας για τις επιχορηγήσεις επιχειρήσεων

Έχει ξεκινήσει η αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων από το Υπουργείο Ανάπτυξης

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας, η εφέστια (= προστάτις) του Γέρμα Καστοριάς

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας, η εφέστια (= προστάτις)  του Γέρμα…

Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Κοζάνης για παράνομη απασχόληση

Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Κοζάνης για παράνομη απασχόληση

Παράδοση Τροφίμων προς το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης από την Π.Ε Καστοριάς.

Παράδοση Τροφίμων προς το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης από την Π.Ε Καστοριάς.

Η ΟλυμπίαΤελιγιορίδου για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τουρκική στρατιωτική περίπολο

Η ΟλυμπίαΤελιγιορίδου για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τουρκική στρατιωτική…