Τα αβγά είναι μια από τις καλύτερες τροφές για μικρούς και μεγάλους

Τα αβγά είναι μια από τις καλύτερες τροφές για μικρούς και μεγάλους, με πολλά και μοναδικά οφέλη για τον οργανισμό και την υγεία μας. Το αβγό θεωρείται, όχι άδικα, η πιο πλήρης φυσική πηγή πολύτιμων διατροφικών στοιχείων, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, B6, B12, D και Ε, αλλά και σε φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα.

Ακόμα και όσοι έχουν χοληστερίνη δεν θα πρέπει να τα αποφεύγουν καθώς έχει αποδειχτεί πως η κατανάλωσή των αβγών δεν επηρεάζει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης, εφόσον η γενικότερη διατροφή είναι ισορροπημένη και χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά

Γνωρίζετε πραγματικά πόσο καλό κάνετε στον οργανισμό σας όταν τρώτε τα πολύτιμα αβγά;

Ενισχύετε το ανοσοποιητικό σας . Ένα αβγό μας δίνει το 22% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης σεληνίου, ενός ιχνοστοιχείου που ενισχύει το ανοσοποιητικό. Το σελήνιο έχει επίσης αντιοξειδωτική δράση και συμβάλει στην προστασία του οργανισμού από διάφορες μορφές καρκίνου ενώ βελτιώνει την κινητικότητα του σπέρματος.

Διατηρούνται υγιή τα μαλλιά και το δέρμα. Τα αβγά είναι πλούσια σε βιταμίνες Β2, Β5 και Β12 που συμβάλουν για την κυτταρική ανάπλαση και την ομαλή λειτουργία του δέρματος, ενώ συμβάλλουν στη σύνθεση των αμινοξέων, από τα οποία αποτελούνται το στέλεχος και ο θύλακας της τρίχας.

Ενισχύετε την καλή εγκεφαλική λειτουργία: Τα αβγά περιέχουν χολίνη, ουσία που είναι απαραίτητη για τη σύνθεση της ακετυλοχολίνης, ενός νευροδιαβιβαστή του εγκεφάλου.

Προστατεύετε και την υγεία των ματιών σας: Ο κρόκος περιέχει τα καροτενοειδή λουτεΐνη και ζεαξανθίνη που βρίσκονται φυσικά στην ωχρά κηλίδα του ματιού και κυρίως στον αμφιβληστροειδή και είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των ματιών.

Σας βοηθάνε να διατηρείτε το βάρος σας: Τα αβγά -και κυρίως το ασπράδι- περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης, η οποία έχει υψηλό βαθμό κορεσμού. Αυτό σημαίνει ότι ένα αβγό θα μας κρατήσει για πολλή ώρα χορτάτους ενώ έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που τρώνε αβγό στο πρωινό τους έχουν χαμηλότερο ποσοστό λίπους στο σώμα τους.

Τέλος, τα αβγά συμβάλλουν στην σωστή ανάπτυξη του εμβρύου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενώ θεωρούνται εξαιρετική τροφή για όσους αθλούνται καθώς  ενισχύουν τον μυϊκό ιστό και περιορίζουν τη μυϊκή απώλεια

ΠΗΓΗ:https://www.therapies.gr/

You May Also Like

Το πρωινό ξύπνημα και η δουλειά πριν από τις 10 π.μ. ισοδυναμεί με βασανιστήριο λένε οι επιστήμονες

Το πρωινό ξύπνημα και η δουλειά πριν από τις 10 π.μ. ισοδυναμεί…

«Καμπανάκι» από ΕΟΦ για δύο σκευάσματα: «Επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία»

Περιέχουν απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία

Υγιεινές τηγανητές πατάτες; Γίνεται, αν το κάνετε με τον σωστό τρόπο

Υγιεινές τηγανητές πατάτες; Γίνεται, αν το κάνετε με τον σωστό τρόπο

Διοικητές νοσοκομείων: Με μπόνους 7.000 ευρώ και τεστ οι νέοι διορισμοί

Πώς θα γίνουν οι γραπτές εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ

Πώς να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας από τον ήλιο, το χλώριο και το αλάτι

Πώς να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας από τον ήλιο, το χλώριο και…

Πέντε τρόφιμα που δε θα φας ξανά, αν μάθεις τι περιέχουν

Πέντε τρόφιμα που δε θα φας ξανά, αν μάθεις τι περιέχουν

Φάρμακα: Οργή για τις νέες τιμές στα γενόσημα

“Καμία επιβάρυνση” λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ευχαριστήριο Μήνυμα Κέντρου Υγείας Καστοριάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας  Καστοριάς, η δράση με τίτλο “ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ”

“Moto Ergo Sum”: Κινούμαι άρα υπάρχω/ Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

“Moto Ergo Sum”: Κινούμαι άρα υπάρχω/ Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης