Αλλάζει το μοντέλο αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

 Ρυθμίσεις για την ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

 

 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανακοινώνει ότι τέθηκε μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2018 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων» και καλεί τους κοινωνικούς εταίρους, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν καταθέτοντας τις προτάσεις τους.

 

Με το σχέδιο νόμου, οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, για την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης και τον καλύτερο έλεγχό τους, κατατάσσονται σε δύο  μεγάλες κατηγορίες:

 

Α) Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις χωρίς να απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας,

Β) Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις με έκδοση οικοδομικής άδειας.

 

Επιπλέον, διαχωρίζεται η άδεια ίδρυσης από την άδεια λειτουργίας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης, προβλέποντας ότι πρώτα αδειοδοτείται η εγκατάσταση και έπειτα αδειοδοτείται η λειτουργία, ώστε τα ζώα να εγκατασταθούν σε κατάλληλο περιβάλλον με συγκεκριμένο αριθμό, καθώς και με διακριτό μητρώο σταβλικής εγκατάστασης. Παράλληλα, αλλάζει το μοντέλο αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων από το καθεστώς «πρώτα ελέγχω και μετά αδειοδοτώ», στο καθεστώς «αδειοδοτώ την εγκατάσταση και μετά ελέγχω» διαχωρίζοντας το φορέα αδειοδότησης από το φορέα ελέγχου.

 

Επίσης, δημιουργείται υπηρεσία μιας στάσης για την αδειοδότηση στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ), η οποία θα είναι το μόνο σημείο επαφής του κτηνοτρόφου με Δημόσια Υπηρεσία. Επιπρόσθετα, προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την καταγραφή των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και τη διενέργεια αποτελεσματικών ελέγχων. Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα μεταβατικής περιόδου στους κτηνοτρόφους, προκειμένου να εναρμονισθούν με την ισχύουσα νομοθεσία είτε μέσω χρονικής μεταβατικής περιόδου είτε μέσω έκδοσης άδειας διατήρησης.

 

You May Also Like

Σοκ στην Αθήνα: Έριξαν καυτό λάδι σε γάτες (video)

Άγνωστος έριξε καυτό λάδι σε τέσσερις αδέσποτες γάτες.

Εστίες Πανώλους Μικρών Μηρυκαστικών στη Βουλγαρία: Ανάγκη εφαρμογής μέτρων βιοασφάλειας στις εκτροφές αιγοπροβάτων

Εστίες Πανώλους Μικρών   Μηρυκαστικών στη Βουλγαρία: Ανάγκη εφαρμογής μέτρων βιοασφάλειας στις εκτροφές…

«Κόφτης» στα κλιματιστικά: Τι περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο για την εξοικονόμηση ενέργειας

«Κόφτης» στα κλιματιστικά: Τι περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο για την εξοικονόμηση ενέργειας

Κορονοϊός: Πώς θα λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια

Κορονοϊός: Πώς θα λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια

Βασίλης Ζούλιας : «Κύριε Κούγια, δεν υπάρχουν επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι, αλλά επαγγελματίες ηλίθιοι σαν εσάς»

Αιχμηρή ανάρτηση στον δικηγόρο του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια έδωσε ο γνωστός…

ΕΟΔΥ: Έπαυσε τέσσερις συμβασιούχους για «κορωνοπάρτι»

Ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τη συμμετοχή συμβασιούχων του οργανισμού σε «κορωνοπάρτι» σε…

Πτώση των μισθών παγκοσμίως και έπονται χειρότερα

Πτώση των μισθών παγκοσμίως και έπονται χειρότερα

Πέθανε η ηθοποιός Τιτίκα Σαριγκούλη…..

Πέθανε η ηθοποιός Τιτίκα Σαριγκούλη…..

Κρήτη: Συγκλονίζει ο 35χρονος με τις 2 θρομβώσεις- “Ένιωσα κάψιμο στο πόδι και νέκρωσε”

Ο 35χρονος από την Κρήτη τονίζει πωςδεν είχε κάποιο ιστορικό, ούτε αντιμετώπιζε…