Αναθεώρηση του δικτύου παρακολούθησης των ακτών κολύμβησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

 

 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει το  ενδιαφερόμενο κοινό και τους φορείς ότι το 2018 αναθεωρείται το Δίκτυο Παρακολούθησης των ακτών κολύμβησης για τη διετία 2019-2020.

 

Στο πλαίσιο αυτό δίνεται η δυνατότητα ένταξης ή/και απένταξης ακτών στο υφιστάμενο δίκτυο παρακολούθησης.

 

Στο δίκτυο παρακολούθησης υδάτων κολύμβησης περιλαμβάνονται ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον (αναπτυξιακό, αισθητικό, τουριστικό, περιβαλλοντικό, κ.λπ.) και αυτές που δέχονται έντονες περιβαλλοντικές πιέσεις.

 

Στόχος του προγράμματος είναι η προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας των λουομένων. Στις ενταγμένες στο δίκτυο παρακολουθούμενες ακτές γίνονται δειγματοληψίες και εργαστηριακές αναλύσεις των υδάτων κάθε έτος κατά την διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου από το Μάιο έως τον Οκτώβριο καθώς και μακροσκοπικός έλεγχος του νερού και της ακτής γενικότερα.

 

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτημα προσθήκης ή αφαίρεσης στο δίκτυο στους Δήμους υπαγωγής των ακτών με τεκμηριωμένη πρόταση. Ο Δήμος στη συνέχεια διαβιβάζει το αίτημα προσθήκης / αφαίρεσης ακτών κολύμβησης στις Διευθύνσεις Υδάτων Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας της ΑΠΔ ΗΠ-ΔΜ το αργότερο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2018.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα παρακολούθησης καθώς και τυποποιημένα έντυπα αιτημάτων διατίθενται στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας :   http://www.apdhp-dm.gov.gr/ydata.html, και στις Διευθύνσεις Υδάτων Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας

 

Επισημαίνεται ότι η συμπλήρωση των επισημασμένων με αστερίσκο πεδίων είναι υποχρεωτική και ουδεμία τροποποίηση της μορφής και του περιεχομένου των εντύπων δεν επιτρέπεται.

 

You May Also Like

Συνεδριάζει αύριο Τρίτη 27 Μαρτίου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με 62 θέματα στην ατζέντα της. Ποια αφορούν την Π.Ε. Καστοριάς

Συνεδριάζει αύριο Τρίτη 27 Μαρτίου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας…

Δήμος Βοΐου: Εκδήλωση στη Μόρφη «με την καρδιά στην παράδοση»

Δήμος Βοΐου: Εκδήλωση στη Μόρφη «με την καρδιά στην παράδοση»

Συλλυπητήριο μήνυμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας

Μήνυμα του Αντιπροέδρου, Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου

Δημόσιος απολογισμός του Διοικητή του Γ.Ν. Καστοριάς την Κυριακή 3 Ιουνίου

Δημόσιος απολογισμός του Διοικητή του Γ.Ν. Καστοριάς την Κυριακή 3 Ιουνίου

Δήμος Καστοριάς: Κάποιοι (γιατί άραγε;) ενοχλούνται από τη νόμιμη λειτουργία του λατομείου της Μακεδνός, αλλά δεν …ίδρωσαν για τα χρόνια που λειτουργούσε με ζημίες και χωρίς άδεια!

Δήμος Καστοριάς: Κάποιοι (γιατί άραγε;) ενοχλούνται από τη νόμιμη λειτουργία του λατομείου…

Συνελήφθη 54χρονος στην Κοζάνη για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Συνελήφθη 54χρονος στην Κοζάνη για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ηλεκτρονικών…

Αποπληρωμή 163.000 ευρώ για μισθούς προηγούμενων ετών σε εργαζόμενους Βρεφικών Σταθμών και άλλων Δομών από το Δήμο Καστοριάς

  Αποπληρωμή 163.000 ευρώ για μισθούς προηγούμενων ετών σε εργαζόμενους Βρεφικών Σταθμών…

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Το νομοσχέδιο έχει παραλείψεις και λάθη που θα βρει μπροστά του ο κτηνοτροφικός κόσμος

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Το νομοσχέδιο έχει παραλείψεις και λάθη που θα βρει μπροστά…

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς για το θέμα της μόλυνσης του νερού στο Δισπηλιό

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς για το θέμα της μόλυνσης του νερού στο…