Ανακαλύπτοντας τον “κώδικα”  του  “Ταλέντου”. Δρ.  Αθανάσιος Τσιρίκας ««Το ταλέντο καλλιεργείται, δεν προϋπάρχει τίποτα»

 

Μια εξαιρετική εκδήλωση με θέμα «Ανακαλύπτοντας τον “κώδικα”  του  “Ταλέντου”» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς.  Την εκδήλωση  διοργάνωσαν το Δημοτικό Σχολείο Τοιχιού και η Ένωση Γονέων Δήμου Καστοριάς, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Αθανάσιος Τσιρίκας.

Στο σημείο αυτό να αναφερθεί πως η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από προτροπή της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Τοιχιού Άννας  Κοτοπούλου.  «Ένα σχολείο πρέπει να είναι εξωστρεφές προς την κοινωνία, καθώς ο ρόλος του είναι η ανάπτυξη των παιδιών.  Η κοινωνία μπορεί να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα ενός σχολείου, όπως το σχολείο μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση της κοινωνίας. Μέσω της εκδηλώσης μας δόθηκε η ευκαιρία, σε γονείς και δασκάλους, να συνομιλήσουμε και να εκφράσουμε τις απόψεις μας για ένα θέμα το οποίο μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Όλοι μπορούμε να γίνουμε ταλέντα πάνω σε κάτι που αγαπάμε», ήταν τα λόγια της κα Κοτοπούλου.

«Ο Δρ. Τσιρίκας μας καθοδήγησε ως προς τον τρόπο που μπορούμε να ανακαλύψουμε τα ταλέντα των παιδιών μας. Η τεχνολογία “τρέχει” και οι εποχές αλλάζουν, συνεπώς είναι πολύ δύσκολο να συμβαδίσουμε με τα παιδιά μας. Ο αγώνας μας είναι διαρκής, ώστε να μην ξεφύγουν τα παιδιά μας μέχρι να ενηλικιωθούν», δήλωσε ο Πρόεδρος Γονέων Καστοριάς Ιωάννης Παπαρίζος.

Ο Δρ. Αθανάσιος Τσιρίκας είναι ακαδημαϊκός ερευνητής, ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, είναι επίσης καθηγητής Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων στο ESCE-International Business School στο Παρίσι, ενώ έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, και επισκέπτης καθηγητής στο Paris School of Business (Παρίσι), αλλά και καθηγητής σε πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων και Ιδρυμάτων (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων – ΕΕΔΕ, ΕΒΕΠΕ ΣΕΒ κ.α.).

«Το ταλέντο καλλιεργείται, δεν προϋπάρχει τίποτα. Η ανάπτυξη του ταλέντου, έχει να κάνει με έναν συγκεκριμένο τρόπο άσκησης και κυρίως με το θέληση του ανθρώπου να ασχοληθεί με κάτι το οποίο αγαπάει. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τη μεριά των γονιών για την ανάπτυξη των ταλέντων των παιδιών τους», είπε στο μικρόφωνο της εφημερίδας “Ορίζοντες” ο Δρ. Τσιρίκας.

Χρύσα Κοσμίδου

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

 

You May Also Like

4ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς: «Η μουσική στη ζωή μας και τα οφέλη της»

4ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς: «Η μουσική στη ζωή μας και τα οφέλη…

Η Μαρία Αντωνίου στην Τελετή Απονομής του Βραβείου “Θεμιστοκλής”

Η Μαρία Αντωνίου στην Τελετή Απονομής του Βραβείου “Θεμιστοκλής”

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» στο πλαίσιο του προγράμματος «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία», πραγματοποίησε εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων στα ΚΑΠΗ Καστοριάς

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» στο πλαίσιο του προγράμματος «Φροντίδα για…

Η Καστοριανή μπάντα ΚΟΥΠΕΣ για πρώτη φορά live στην Αθήνα!

Καλεσμένη τους επί σκηνής η μοναδική Τζώρτζια Κεφαλά (Μπλε)!

Ο Δήμος Κοζάνης γιορτάζει με ασφάλεια και φαντασία: «Κι όμως, Χριστούγεννα!»

Ο Δήμος Κοζάνης γιορτάζει με ασφάλεια και φαντασία: «Κι όμως, Χριστούγεννα!»

Συνελήφθη 54χρονος σε περιοχή των Γρεβενών για καλλιέργεια -17- δενδρυλλίων κάνναβης

Χθες (06-08-2018) το πρωί σε περιοχή των Γρεβενών,

Σειρά επαφών πραγματοποίησε η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο κ. Κοσμίδη Δημήτριο, πραγματοποίησε…

Έντονη δυσαρέσκεια και από την Νοσηλευτική Υπηρεσία του Μποδοσάκειου για δημοσίευμα «περί απειλών υγειονομικών με κυρώσεις»

Έντονη δυσαρέσκεια και από την Νοσηλευτική Υπηρεσία του Μποδοσάκειου για δημοσίευμα «περί…