Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”

Σχετικά με δημοσιεύματα για τη λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», διευκρινίζονται τα εξής:

1. Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά που χρήζουν καρδιοχειρουργικής επέμβασης, αντιμετωπίζονται από το «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο», κάτι που γινόταν και πριν την περίοδο του κορονοϊού, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου διεξάγονταν εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού, από μία μεγάλη δωρεά που υπήρχε σε εξέλιξη.

2. Από τη στιγμή που έχει αρθεί η αναστολή των τακτικών χειρουργείων, η λίστα των τακτικών χειρουργείων που εκκρεμούν, εξετάζεται από ομάδα γιατρών του ΩΚΚ έτσι ώστε αυτά που χρήζουν αντιμετώπισης να πραγματοποιούνται άμεσα.

3. Όλα τα περιστατικά που χειρουργούνται στο ΩΚΚ δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους, πραγματοποιούνται δε σε ένα Νοσοκομείο του οποίου η φήμη είναι διεθνής για τις επεμβάσεις καρδιάς.

4. Επισημαίνεται ιδιαίτερα, ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», υποδέχεται όλα τα περιστατικά COVID-19 ανηλίκων. Αν σταματούσε η λειτουργία της ως ΜΕΘ-COVID προκειμένου να εξυπηρετεί τακτικά χειρουργεία, αυτό θα είχε ως συνέπεια να μην υπάρχει στη Νότια Ελλάδα ΜΕΘ Παίδων για επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

 

You May Also Like

Εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο σε 132 αρχαιολογικούς χώρους

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό

Σήμερα καταβάλλεται το «μπόνους» 300 ευρώ σε επιπλέον 5.456 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους

Συνολικά, έως τώρα η παροχή έχει καταβληθεί σε 61.090 δικαιούχους.

Κορονοϊός: Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα

Κορονοϊός: Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα

Νέες αλλαγές στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους γενικούς γιατρούς για να αρθεί το αδιέξοδο

  Νέες αλλαγές στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους γενικούς γιατρούς για…

Αύξηση κινδύνου φτώχειας διαπιστώνει η Τράπεζα της Ελλάδος

Αναγκαία η καλύτερη στόχευση των μέτρων κοινωνικής πολιτικής, τονίζει στην έκθεση για την ελληνική οικονομία

Κοροναϊός – Συναγερμός στη Λήμνο: Σε καραντίνα το πλοίο Blue Star Mykonos. Αποκλεισμένοι περίπου 500 επιβάτες και πλήρωμα

Κοροναϊός – Συναγερμός στη Λήμνο: Σε καραντίνα το πλοίο Blue Star Mykonos.…

Νέοι όροι για το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ

Βελτιώνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής από τον ΟΑΕΔ, επιδόματος ανεργίας…