Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού: Πότε θα υπάρξει άρση του μέτρου

Ανησυχία προκαλεί σε ειδικούς και κυβέρνηση ο αριθμός των κρουσμάτων που παραμένουν σταθερά σε υψηλό επίπεδο.

Με αποτέλεσμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να ανακοινώσει σήμερα νέο αυστηρό lockdown έως τις 11 Ιανουαρίου.

Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας δεν είναι αυτή που θα επέτρεπε να συζητήσουμε άρση των περιοριστικών μέτρων, όμως η συζήτηση έχει ανοίξει για τα καλά και για τη μετακίνηση εκτός νομού.

Το επόμενο διάστημα και αν όλα πάνε καλά με την εξέλιξη του κορωνοϊού και το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας, η κυβέρνηση αναμένεται να αρχίσει φειδωλά τη σταδιακή άρση.

Στις 25 Ιανουαρίου «κληρώνει» για τη μετακίνηση από νομό σε νομό, καθώς στην κυβέρνηση θέλουν να υπάρχει δύο εβδομάδες απόσταση από το άνοιγμα των σχολείων, για να δουν τα αποτελέσματα. Ειδικά για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων φαίνεται ότι έχει κλειδώσει η 11η Ιανουαρίου.

Η κουβέντα έχει ήδη ανοίξει για να αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό, μέτρο το οποίο θα μπει σε εφαρμογή από τις αρχές Φεβρουαρίου αρκεί βέβαια μέχρι τότε να μην υπάρξει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Μέχρι τότε όμως η μετακίνηση από νομό σε νομό θα απαγορεύεται και θα ισύουν οι γνωστές εξαιρέσεις

Συγκεκριμένα η μετακίνηση σε άλλο νομό, επιτρέπεται μόνο:

  • Για εργασία
  • Για λόγους υγείας
  • Για κάποια σοβαρή κοινωνική τελετή
  • Για επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας για φοιτητές ή για διαζευγμένους γονείς, που πάνε να δουν τα παιδιά τους.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι όσοι ήδη μετακινήθηκαν σε άλλο νομό, κατά την επιστροφή τους, θα πέσουν σε μπλόκα της τροχαίας στα διόδια και στις Εθνικές οδούς όπου και θα κληθούν να αποδείξουν ότι μετακινήθηκαν νόμιμα.

aftodioikisi.gr

You May Also Like

Προσλήψεις; 7 ατόμων στην ΕΦΑ Καστοριάς

Η ΕΦΑ Καστοριάς γνωστοποιεί την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων

1ο Μαθητικό Συνέδριο Α\θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς: ‘’ Ο απολογισμός του μας βρίσκει όλους ενθουσιασμένους ‘’

10 μέρες μετά την ολοκλήρωση του 1ου Μαθητικού Συνεδρίου Α\θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς…

Επίδομα 400 ευρώ: Πότε και σε ποιους θα καταβληθεί – Πως θα γίνει η αίτηση

Επίδομα 400 ευρώ: Πότε και σε ποιους θα καταβληθεί – Πως θα…

Καστοριά: Δωρεάν τεστ ΠΑΠ για όλες τις γυναίκες και ομιλία με θέμα «Η Γυναίκα μετά τα 40»

Καστοριά: Δωρεάν τεστ ΠΑΠ για όλες τις γυναίκες και ομιλία με θέμα…

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας εκφράζει την ανησυχία της για την αναστολή λειτουργίας της ΕΔΗΚΑ

 Η  Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας εκφράζει την ανησυχία της για την αναστολή λειτουργίας…

Τη Νέα Υπάλληλο της Π.Ε. Καστοριάς με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου, καλωσόρισε η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς.

Νέα υπάλληλος της Π.Ε. Καστοριάς θα παρέχει τις υπηρεσίες της στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

Αγία Σοφία: Σε κακά χάλια ένα χρόνο μετά τη μετατροπή του ναού σε τζαμί

Tα πόμολα της 1500 ετών κεντρικής πύλης του ναού έχουν σπάσει, καλώδια…

Κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα για την Π.Ε. Καστοριάς. Στις 18:00οι επίσημες ανακοινώσεις

Κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα για την Π.Ε. Καστοριάς. Στις 18:00οι επίσημες ανακοινώσεις

Βελλίδης και Τόσκος καταγγέλλουν τη Δημοτική Αρχή

«Γίναμε μάρτυρες μια νέας διαδικασίας σε σχέση με τις απευθείας αναθέσεις  που θέλει…