Απεστάλη προς τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος επιστολή υποστήριξης των αιτημάτων του Συνδέσμου Επενδυτών Φωτοβολταϊκών Δυτικής Μακεδονίας

 

 

Απεστάλη την Πέμπτη 03/12/2020 προς τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κ. Χατζηδάκη, επιστολή υποστήριξης των αιτημάτων του Συνδέσμου Επενδυτών Φωτοβολταϊκών Δυτικής Μακεδονίας (ΣΕΦΠΕ ΔΜ) , τα οποία αφορούν τοπικές επενδύσεις Φ/Β.

Στη συγκεκριμένη επιστολή εκφράστηκε η υποστήριξή της Περιφερειακής Αρχής σε δίκαια αιτήματα που στηρίζουν την τοπική οικονομική δραστηριότητα, στο πλαίσιο και της επικείμενης τροπολογίας για τις ΑΠΕ.

Τονίστηκε πως μέτρα που συνδέονται άμεσα με την ενίσχυση των επενδύσεων ΑΠΕ, οι οποίες γίνονται από τοπικούς μικρούς επενδυτές και τοπικές ενεργειακές κοινότητες και μάλιστα σέβονται το φυσικό περιβάλλον και δεν υπονομεύουν την ανάπτυξη του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα, είναι ζωτικής σημασίας για την Περιφέρεια.

Η απολιγνιτοποίηση επηρεάζει αρνητικά ολόκληρη την Περιφέρεια, και πρωτίστως τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας.  Επομένως, η διατήρηση του ισχύοντος ευνοϊκού καθεστώτος για τα Φ/Β έργα, ειδικά τα μικρά των ντόπιων επενδυτών, θα πρέπει να συμπεριληφθεί στις συνολικές ευνοϊκές ρυθμίσεις του Σχεδίου της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για την Δυτική Μακεδονία.

Η έγκριση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου, η αναβάθμιση του κορεσμένου Δικτύου και η προστασία της αγροτικής γης υψηλής παραγωγικότητας αποτελούν βασικές προϋποθέσεις ισόρροπης και ευρέως επωφελούς ανάπτυξης ΑΠΕ στη γεωγραφική επικράτεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Για ακόμα μία φορά εκφράστηκε η έντονη αγωνία της Περιφερειακής Αρχής για την κατάσταση σχετικά με τη δραστηριότητα των ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία και ζητήθηκε από τον Υπουργό η ιδιαίτερη μέριμνα του επί του θέματος.

Εκ του Γραφείου της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Υποδομών & Περιβάλλοντος, κας Καλλιόπης Κυριακίδου

 

 

You May Also Like

Το πρώτο εξιτήριο, για ύποπτο κρούσμα κοροναϊού, από το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

Το πρώτο εξιτήριο, για ύποπτο κρούσμα κοροναϊού, από το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο σε Άργος Ορεστικό και Σιάτιστα με θέμα «Το παρόν και το μέλλον της εκτροφής γουνοφόρων ζώων»

Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο σε Άργος Ορεστικό και Σιάτιστα με θέμα «Το παρόν…

Η μελισσοκομία ανθεί στην Καστοριά. Γ. Καραταγλίδης: «Θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις όλων των μελισσοκόμων της περιοχής μας» (Video)

Η μελισσοκομία ανθεί στην Καστοριά. Γ. Καραταγλίδης: «Θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις…