Αποκάλυψη Σύψα: «Θα πάμε με τον κορωνοϊό μέχρι το καλοκαίρι του 2021»

Για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μίλησε ο Νίκος Σύψας.

«Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση επιδημιολογικά, έχουμε αρνητικά αριθμητικά αλλά και ποιοτικά στοιχεία της πανδημίας, κυρίως στην Αττική», τόνισε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, εξηγώντας πως ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι οι εστίες στο κέντρο της Αθήνας, οι παραθεριστές που επέστρεψαν από περιοχές με μεγάλο φορτίο και το άνοιγμα των σχολείων.

«Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε πορτοκαλί συναγερμό, δεν είναι κόκκινος, δεν είμαστε σε φάση lockdown, αλλά η κατάσταση χρειάζεται επαγρύπνηση», υπογράμμισε o λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας.

Σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και το αν επαρκούν, ο κ. Σύψας ανέφερε πως: «Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση από τις 10 Σεπτεμβρίου και μετά, σε δόσεις, έχουν ήδη δώσει κάποια επίδραση στην επιδημία. Έχουμε μια σχετική σταθεροποίηση, βέβαια σε υψηλά νούμερα. Εάν τα μέτρα συνεχίσουν να αποδίδουν κι αν προσθέσουμε και νέα μέτρα που ενδεχομένως θα προσθέσουμε, τότε θα δούμε μια επιπέδωση της επιδημίας, που είναι το πρώτο βήμα πριν την κάμψη. Είμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο χτυπά όχι μόνο την Ελλάδα αλλά όλο τον κόσμο. Είναι δύσκολη η κατάσταση επιδημιολογικά, αλλά προς το παρόν είναι διαχειρίσιμη».

Όσον αφορά στην πορεία των ερευνών για το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ.Σύψας ότι «Ακόμα κι αν έχουμε κάποιες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα, σε κάμια περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν το 70% του πληθυσμού, άρα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό. Θα πάμε μέχρι την άνοιξη, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι με τον κορωνοϊό. Ακόμη Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη να έχουμε σε έλεγχο τον κορωνοϊό».

aftodioikisi.gr/

You May Also Like

Κορωνοϊός: 33.244 νεκροί σε όλον τον κόσμο. Σχεδόν 700.000 τα κρούσματα

Κορωνοϊός: 33.244 νεκροί σε όλον τον κόσμο. Σχεδόν 700.000 τα κρούσματα

Γιορτές με αυστηρά μέτρα – Πάνω από 2.000 νεκροί σε τρεις εβδομάδες

Γιορτές με αυστηρά μέτρα – Πάνω από 2.000 νεκροί σε τρεις εβδομάδες

250.000 χειρουργικές μάσκες για τις ανάγκες των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., δωρεά της εταιρείας «Stoiximan»

250.000 χειρουργικές μάσκες για τις ανάγκες των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., δωρεά της…

Το παράδειγμα της Νέας Ζηλανδίας: 100 ημέρες χωρίς κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού!

Το παράδειγμα της Νέας Ζηλανδίας: 100 ημέρες χωρίς κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού!

Κοζάνη: Η γυναίκα που πήρε τις δόσεις του εμβολίου λέει πως ήταν περίεργη

«Ήθελα να δω τι γράφει το μπουκαλάκι, αλλά δεν έβλεπα χωρίς τα…

Παράκληση από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας & Καθημερινότητας του Δήμου Καστοριάς για όσο το δυνατόν λιγότερα σκουπίδια το επόμενο διάστημα

Παράκληση από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας & Καθημερινότητας του Δήμου Καστοριάς για όσο…

Νέα αφρικανική παραλλαγή του Covid-19 με ανησυχητικά πολλές μεταλλάξεις

Νέα αφρικανική παραλλαγή του Covid-19 με ανησυχητικά πολλές μεταλλάξεις

Κορωνοϊός: Άυλη συνταγογράφηση. Τι ισχύει για την αμοιβή των γιατρών

Κορωνοϊός: Άυλη συνταγογράφηση. Τι ισχύει για την αμοιβή των γιατρών

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Δεύτερος έλεγχος των δειγμάτων για τον 53χρονο εργαζόμενο του νοσοκομείου Καστοριάς. Βρέθηκε θετικός στον πρώτο έλεγχο

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Δεύτερος έλεγχος των δειγμάτων για τον 53χρονο εργαζόμενο του νοσοκομείου Καστοριάς.…

ΕΟΔΥ: 2556 νέα κρούσματα – 34 νέοι θάνατοι – 207 διασωληνωμένοι

ΕΟΔΥ:  2556 νέα κρούσματα – 34 νέοι θάνατοι – 207 διασωληνωμένοι