Απολύτως επιτυχημένη η αιμοδοσία και στο ΕΑΚ Λάρισας σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Οι δράσεις αιμοδοσίας του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά» από το Υφυπουργείο Αθλητισμού συνεχίζονται σήμερα και στις Σέρρες με την πρωτοβουλία του Πανσερραϊκού

Με σημαντική ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας και συγκέντρωση σχεδόν 50 φιαλών αίματος ολοκληρώθηκε η αιμοδοσία στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Πρόκειται για δράση στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με την οποία έχουν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερες από 1.000 φιάλες αίμα πανελλαδικά.

 

Μια πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», για την προώθηση των αθλητικών αξιών στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά, σε συνεργασία με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Αρωγοί στην αιμοδοσία στο ΕΑΚ Λάρισας ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, και δήμοι του νομού.

 

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, τον Περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Αγοραστό, τον πρόεδρο του ΕΑΚ Λάρισας Γιάννη Κουρδή, τον Δήμαρχο Τυρνάβου, Ιωάννη Κόκκουρα κ.ά.

 

Η αυξημένη ανάγκη για αίμα εντάχθηκε ως προτεραιότητα στη θεματολογία της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» για την εντατικοποίηση δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς της αθλητικής οικογένειας της χώρας, που αναδεικνύουν τις βασικές αξίες οι οποίες διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.

 

Πέραν της Αιμοδοσίας στο ΕΑΚ Λάρισας, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη αντίστοιχες δράσεις στα ΠΕΑΚ Ιωαννίνων, ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, ΕΑΚ Ηρακλείου, ΕΑΚ Χανίων, ΣΕΦ, ΟΑΚΑ, ΠΕΑΚ Πάτρας, Καυτανζόγλειο κ.ά.

 

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και σήμερα η Πανσερραϊκή αιμοδοσία στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών. Την διοργανώνει ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός, ο οποίος ανταποκρίθηκε με θέρμη στην πρόσκληση του Υφυπουργείου Αθλητισμού και συμμέτεχει στο πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με σκοπό την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, ενάντια στην επιταχυνόμενη μείωση των αποθεμάτων της εν μέσω των πρωτόγνωρων συνθηκών λόγω του κορωνοϊού.

 

Η αιμοδοσία τέθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Σερρών, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και συμμετέχουν ενεργά ο Ιατρικός, Οδοντιατρικός, Φαρμακευτικός και Δικηγορικός Σύλλογος του νομού.

 

You May Also Like

Τέσσερα χρυσά και δύο ασημένια για τον ΝΟΚ στην Πανελλήνια Συνάντηση

Τέσσερα χρυσά και δυο ασημένια ο τελικός απολογισμός για την ομάδα ανάπτυξης…

Αποτελέσματα αγωνιστικής δραστηριότητας για τις κατηγορίες Κ18 και Κ16 της Ακαδημίας Πετοσφαίρισης Καστοριάς.

Αποτελέσματα αγωνιστικής δραστηριότητας για τις κατηγορίες Κ18 και Κ16 της Ακαδημίας Πετοσφαίρισης Καστοριάς.

ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Κωπηλατικοί αγώνες εις μνήμη Μιχάλη Μπατσόπουλου

Καιρού επιτρέποντος, το Σάββατο 14 Μαιου στις 9 το πρωί στον χώρο…

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ. Καστοριάς και το Προπονητικό Team

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ. Καστοριάς και το Προπονητικό Team

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

2η ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. – Γ΄ΟΜΙΛΟΣ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α΄ – Α.Ο. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 87-19

Κλειστό το ανοιχτό γήπεδο Καστοριάς για πραγματοποίηση αγώνων

Κλειστό το ανοιχτό γήπεδο Καστοριάς για πραγματοποίηση αγώνων

Παίκτης της Καστοριάς και με τη… βούλα ο Γιάννης Κυριακόπουλος

Παίκτης της Καστοριάς και με τη… βούλα πλέον είναι ο Γιάννης Κυριακόπουλος,…

Ποιοι λαχνοί κερδίζουν-Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Καστοριάς – ΑΟΑΚ

Ποιοι λαχνοί κερδίζουν-Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Καστοριάς – ΑΟΑΚ