Απορρίφθηκε το νέο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

«Όχι» ξανά από το δικαστήριο της Αδριανούπολης στο νέο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη. Στις φυλακές της Αδριανούπολης θα παραμείνουν έγκλειστοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μετά τη νέα αρνητική απόφαση του δικαστηρίου για την αποφυλάκισή τους.


Οι δύο ένστολοι βρίσκονται πλέον επί 111 ημέρες υπό κράτηση στην Τουρκία, χωρίς καν να έχει οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν ή να έχει οριστεί δικάσιμος.

Ο δικαστής αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι με το σκεπτικό, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην προγενέστερη κατάσταση, ότι εξακολουθεί να υπάρχει το ενδεχόμενο να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι, αλλά και το ότι η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής.

Το νέο αίτημα αποφυλάκισης εδραζόταν στη μετάθεση των δύο στρατιωτικών σε ελληνική υπηρεσία στην Άγκυρα, προκειμένου να παρακαμφθεί το επιχείρημα του δικαστηρίου της Αδριανούπολης ότι δεν είναι δυνατόν να αφεθούν ελεύθεροι εφόσον δεν έχουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην γειτονική χώρα. Υπενθυμίζεται  επίσης πως αναμένεται να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή (έχει ήδη κατατεθεί) με την οποία οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί θα μετατεθούν στην Τουρκία, προκειμένου να έχουν σταθερή κατοικία εκεί, κάτι που ενδεχομένως να αλλάξει την απόφαση των δικαστών για την αποφυλάκισή τους.

Το τέταρτο  αίτημα αποφυλάκισης εξετάστηκε μόλις λίγες ημέρες πριν τις κρίσιμες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, όπου ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεκδικεί νέα πενταετή θητεία με άρδην αυξημένες εκτελεστικές εξουσίες.  Συνεπώς ήταν σχεδόν βέβαιο πως στο θέμα δεν θα υπήρχε καμία εξέλιξη πριν από τις εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία.

Έχει αναφερθεί ξανά πως ο κ. έχει συνδέσει την ποινική μεταχείριση των δύο Ελλήνων με το μέλλον των οκτώ τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. ήταν σχεδόν βέβαιο πως στο θέμα δεν θα υπήρχε καμία εξέλιξη πριν από τις εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία.

Με πληροφορίες από τις ιστοσελίδες skai.gr και iefimerida.gr

You May Also Like

Αγρότες: Την Τρίτη η μεγάλη “κάθοδος” στην Αθήνα

“Κλείδωσε” την Τρίτη (20/2) η κάθοδος των αγροτών με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα.

Βίντεο: Οι έξι άμεσες παρεμβάσεις που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας για τη στήριξη της Π.Ε. Κοζάνης που επλήγη από τον κορονοϊό

Βίντεο: Οι έξι άμεσες παρεμβάσεις που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας για τη…

Κοινωνικός τουρισμός 2020: Δωρεάν διακοπές έως 10 ημέρες με voucher. Ποιοι οι δικαιούχοι του ΟΑΕΔ

Κοινωνικός τουρισμός 2020: Δωρεάν διακοπές έως 10 ημέρες με voucher. Ποιοι οι…

Μέτρα Προσέλευσης Πολιτών στις Υπηρεσίες της Π.Ε. Καστοριάς

Μέτρα Προσέλευσης  Πολιτών στις Υπηρεσίες της Π.Ε. Καστοριάς

Υπουργείο Υγείας: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη λοιπού επικουρικού προσωπικού πλην γιατρών

Υπουργείο Υγείας: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη λοιπού επικουρικού προσωπικού πλην…

Αυγουστιάτικο φεγγάρι στα Μαχαιράδικα

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν το…

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Σύσκεψη για εφαρμογή του νόμου-μέτρα για τις επιθέσεις των αρκούδων

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Σύσκεψη για εφαρμογή του νόμου-μέτρα για τις επιθέσεις των αρκούδων

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Το κλείσιμο της Κρυσταλλοπηγής οδηγεί σε απώλεια εσόδων ,αλλά κυρίως σε μεγάλο κίνδυνο για την δημόσια υγεία

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Το κλείσιμο της Κρυσταλλοπηγής οδηγεί σε απώλεια εσόδων ,αλλά κυρίως…