Από το 2024 θα μπορείτε να πάτε βόλτα στο διάστημα με μπαλόνι – Αυτή θα είναι η τιμή

Η εταιρία διαστημικού τουρισμού Space Perspective μόλις ανακοίνωσε ότι βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην έναρξη των πτήσεων με το ‘Spaceship Neptune’ μπαλόνια της, αφού απόκτησε ένα τεράστιο πλοίο, από το οποίο θα πραγματοποιούνται οι εκτοξεύσεις.Στόχος της εταιρίας είναι τα πρώτα ταξίδια στο διάστημα να πραγματοποιηθούν το 2024 (τεχνικά πρόκειται για ταξίδι στη στρατόσφαιρα). Για το λόγο αυτό απέκτησε για ένα άγνωστο ποσό το MS Voyager, ένα πλοίο που δανείζεται το όνομά του από την περίφημη Voyager 1 αποστολή της NASA.

Το πλοίο έχει μήκος 89 μέτρα και θα είναι ειδικά προσαρμοσμένο για την εκτόξευση και την ανάκτηση των Spaceship Neptune μπαλονιών. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα θαλάσσια ‘διαστημοδρόμια’ δημιουργούν ιδανικές συνθήκες εκτόξευσης για πολλού λόγους, αλλά κυρίως γιατί μπορούν να πάνε εκεί που υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες, γεγονός που επιτρέπει λειτουργία όλο το χρόνο.

Η τιμή των εισιτηρίων για ταξίδι στη στρατόσφαιρα με μπαλόνι

Το ταξίδι με το Spaceship Neptune είναι ίσως η πιο προσιτή εμπειρία διαστημικού τουρισμού μέχρι σήμερα, ζητώντας από τον κάθε επιβάτη $125,000.

Για την ιστορία, η αντίστοιχη εμπειρία της Virgin Galactic για το ευρύ καταναλωτικό κοινό κοστίζει περίπου μισό εκατομμύριο, ενώ η SpaceX του Elon Musk προσφέρει μια αρκετά πιο premium εμπειρία, η οποία περιλαμβάνει 10 μέρες σε τροχιά και κοστίζει 55 εκατομμύρια δολάρια.

Το εσωτερικό του διαστημικού μπαλονιού

Το Spaceship Neptune μπορεί να πάει τους τουρίστες στα 100,000 πόδια για δύο ώρες. Το εσωτερικό του όμως είναι ένας υπερπολυτελής χώρο που δε θυμίζει σε τίποτα διαστημόπλοιο, γιατί πολύ απλά δεν είναι. Μιας και χρησιμοποιεί μπαλόνι για να πάρει ύψος, το Neptune προσφέρει ένα ταξίδι μεγαλύτερη διάρκειας και μάλιστα δεν απαιτεί καμία εκπαίδευση για τους ενδιαφερόμενους.

Ο σχεδιασμός του Neptune εστιάζει στις άνετες, προσαρμόσιμες καρέκλες που μπορούν να διαμορφωθούν για ομαδικές δραστηριότητες ή για ζευγάρια, ενώ διαθέτει παντού παράθυρα. Μάλιστα, το μπαλόνι έχει κανονικό μπαρ και φαγητό, καθώς και πρόσβαση στο διαδίκτυο με Wi-Fi, για αυτούς που θέλουν να δείξουν στα κοινωνικά δίκτυα τη διαστημική τους βόλτα. Παράλληλα, υπάρχουν διαδραστικές οθόνες με πληροφορίες, φωτισμός που προσαρμόζεται ανάλογα τη διάθεση και τέλος η τουαλέτα έχει και αυτή παράθυρο με θέα όλη τη Γη, για το πιο αξέχαστο ξαλάφρωμα της ζωής σας.

You May Also Like

Ανθρωποειδή ρομπότ κλέβουν την παράσταση στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομπότ στο Πεκίνο

Κάποιοι εξέφρασαν το σοκ τους για την υπερρεαλιστική τους εμφάνιση.

Nomophobia, η σύγχρονη φοβία του να είσαι χωρίς κινητό

Nomophobia, η σύγχρονη φοβία του να είσαι χωρίς κινητό

Earth 300: Το πυρηνικό σούπερ-γιοτ που σχεδιάστηκε για να σώσει τον κόσμο

‘Ena νέο σκάφος- που θα ονομάζεται Earth 300- θα έχει μήκος 300…

Οι ηλεκτρικές συσκευές που καίνε περισσότερο ρεύμα Διαβάστε περισσότερα: Οι ηλεκτρικές συσκευές που καίνε περισσότερο ρεύμα – iPaideia.gr

Με τους λογαριασμούς του ρεύματος να μοιάζουν για τους περισσότερους με εφιάλτη,…

Bitcoin πονάς: Τα Τρίκαλα λανσάρουν το δικό τους νόμισμα ονόματι Tricoin

Οκ, δεν είναι κρυπτονόμισμα, αλλά μπορείτε να νοικιάσετε θέσεις πάρκινγκ με αυτό

Pi: Η συσκευή που φορτίζει ασύρματα το smartphone σου από απόσταση 30cm

Στο προσκήνιο ξανά η τεχνολογία της ασύρματης φόρτισης ελέω των νέων iPhone,

Τρισευτυχισμένοι οι Θεσσαλονικείς | Αποκτούν ένα από τα πιο σύγχρονα Μετρό της Ευρώπης

Μπαίνει στο “κλειστό κλαμπ” των πιο σύγχρονων συστημάτων μετρό της Ευρώπης.

Πώς ήταν και πώς είναι σήμερα οι μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.

Πόλη θεωρείται μία αστική περιοχή με μια σχετική πυκνότητα πληθυσμού που έχει…

«Έξυπνη» εφαρμογή ανιχνεύει την αναιμία από φωτογραφίες νυχιών

Η διάγνωσή της απαιτεί σήμερα εξειδικευμένο εξοπλισμό, κάτι που δεν είναι εύκολο…