Το αργότερο μέχρι τα τέλη του Φεβρουάριου του 2019 θα γίνουν 341 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, για να καλύψουν τις ανάγκες των 69 ιδρυμάτων κοινωνικής πρόνοιας και φροντίδας της χώρας.

Αυτό τόνισε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τις μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές. Η κα Φωτίου διαβεβαίωσε παράλληλα, ότι όλοι οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή ιδρύματα των οποίων λήγουν οι συμβάσεις τους, θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση.

Παράλληλα, επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα ότι ασκούν κριτική στη σημερινή κυβέρνηση τα κόμματα που με την πολιτική τους αποψίλωσαν τα κοινωφελή ιδρύματα από μόνιμους και έμπειρους εργαζόμενους.

«Εμείς ενισχύουμε τα ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας που εσείς αποδεκατίσατε με τις πολιτικές σας εφαρμόζοντας τον κανόνα για τις προσλήψεις ‘5 προς 1’ και που εμείς καταφέραμε και αλλάξαμε, εξασφαλίζοντας την αναλογία ‘1 προς 1’», τόνισε η κ. Φωτίου. Απαντώντας στον εισηγητή της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, σχετικά με τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, η κ. Φωτίου αντέτεινε ότι «το 2014, με κυβέρνηση Σαμαρά, ο μέσος όρος της Ελλάδας από την Ευρώπη υπολειπόταν κατά 19,1 μονάδες ενώ το 2017 μειώθηκε, και σύμφωνα με στοιχεία είναι στο 16,6».

Τέλος, η κ. Φωτίου αναφέρθηκε στα 10 «εμβληματικά», όπως τα χαρακτήρισε, μέτρα για το παιδί, και αφορούν, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, σχολικά γεύματα σε 153.000 μαθητές, επίδομα παιδιού σε 900.000 οικογένειες, 127.000 παιδιά δωρεάν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ένταξη Ρομά στην κοινωνία και την εργασία, ασπίδα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, κατασκηνώσεις ανοιχτές για όλους, νόμος για την αναδοχή και την υιοθεσία, πιλοτικό πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης και κέντρα στήριξης της οικογένειας.

You May Also Like

Βρέθηκε ο… μακαρίτης που εξαφανίστηκε μέσα από το φέρετρο!

Οι έρευνες της Αστυνομίας φαίνεται ότι απέδωσαν καρπούς για τον εντοπισμό της…

Δέος! Το Perseverance βρήκε τον βράχο της ζωής στον Άρη – Δείτε φωτογραφίες

Ένα πέτρωμα τόσο σημαντικό που περιέχει πειστικές ενδείξεις ότι ο Άρης ήταν κατοικήσιμος.

Πότε θα ξεκινήσει ο νέος κύκλος του Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον

Περίπου  40.000 νοικοκυριά περιμένουν να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους μέσω του Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον…

Φονικές πλημμύρες στην Ισπανία: Νεκροί, αγνοούμενοι και σπίτια κάτω από νερό – Συγκλονιστικές εικόνες (Photos-Videos)

«Βρέθηκαν πτώματα, αλλά από σεβασμό προς τις οικογένειες, δεν πρόκειται να δώσουμε περαιτέρω στοιχεία», δήλωσε ο Κάρλος Μαζόν.

Ένα υπέροχο mural, αφιερωμένο στη μάχη των υγειονομικών με την πανδημία

Ένα εντυπωσιακό mural κοσμεί τον τοίχο του Τζανείου νοσοκομείου

Αντιδράσεις στο Διαδίκτυο κατά του δήμου Αθηναίων για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων

Τι απαντά η αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Φωτιά στην Αττική: Βίντεο από ψηλά με τις καμμένες εκτάσεις

Νέο βίντεο δημοσιεύτηκε στα social το οποίο αποτυπώνει τις καμμένες εκτάσεις στην Αττική από τη φωτιά που κατέστρεψε τουλάχιστον 100.000 στρέμματα.

Δημόπουλος: Να θυσιάσουμε το Πάσχα για να έχουμε καλύτερο καλοκαίρι

Ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι συνεχίζεται ο σημαντικός αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία…