Α. Λιάμης: «Είναι απαράδεκτο να παραπλανούμε τον κόσμο με ψευδείς ειδήσεις»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας 
η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος,
με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς Άκης Λιάμης, μίλησε  στους “Ορίζοντες»  για ένα αναληθές –σύμφωνα με τον ίδιο- δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρεται πως η  περιοχή του Αγίου Αθανασίου Καστοριάς είναι εγκαταλελειμμένη από την Υπηρεσία Καθαριότητας και ότι υπάρχουν παντού σκουπίδια.

Το δημοσίευμα αναρτήθηκε σε τοπική ιστοσελίδα το βράδυ της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου 2020. Ο Αντιδήμαρχος Α. Λιάμης, λίγες ώρες αργότερα, δηλαδή νωρίς το πρωί της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου 2020 μετέβη στον Άγιο Αθανάσιο όπου έκπληκτος αντίκρισε ότι οι φωτογραφίες  του δημοσιεύματος ουδεμία σχέση είχαν με την πραγματικότητα!

«Είμαστε πάντα δίπλα στους δημότες μας,  εργαζόμαστε καθημερινά για έναν Δήμο καθαρό και αξιοπρεπή. Είμαστε υπηρεσία καθαριότητας και όχι αστυνομία καθαριότητας, οπότε δεν μπορούμε να  φρουρούμε για τυχόν βανδαλισμούς και κακοδιαχείριση από μερίδα πολιτών των κάδων απορριμμάτων νύχτα μέρα. Εκείνο το οποίο έχει σημασία είναι να ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα των δημοτών μας. Όταν με ειδοποίησαν για το εν λόγω δημοσίευμα, θέλησα να πραγματοποιήσω ο ίδιος αυτοψία στην περιοχή για να ζυγίσω την κατάσταση. Να δω για ποιο λόγο υπήρχε αυτή η χαοτική εικόνα που εμφανίζονταν στις φωτογραφίες του δημοσιεύματος. Αυτό που αντίκρισα εγώ,  δεν είχε καμία σχέση με τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν σε κάποια τοπικά Μ.Μ.Ε.», δήλωσε ο κ. Λιάμης.

Ο Αντιδήμαρχος επεξεργάστηκε προσεκτικά την περιοχή και διαπίστωσε πως ένας κάδος με μπλε  καπάκι που εμφανίζεται στις φωτογραφίες του δημοσιεύματος δεν υπάρχει στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου «Οι φωτογραφίες είναι  κατά πάσα πιθανότητα από την περιοχή του Αγίου Αθανασίου. Για εκείνο όμως που δεν είμαι σίγουρος είναι η χρονολογία κατά την οποία τραβήχτηκαν. Είναι περσινές; Είναι προπέρσινες; Είναι πριν από δέκα χρόνια;  Αυτό μόνο ο αρθρογράφος το γνωρίζει. Εγώ ξέρω  ότι είναι  απαράδεκτο να παραπλανούμε τον κόσμο με ψευδείς ειδήσεις. Το θέμα για εμένα θεωρείται λήξαν, έχουμε να επιτελέσουμε ένα σοβαρό έργο για τον Δήμο μας και δεν μπορούμε να χρονοτριβούμε με ανυπόστατα ψεύδη τα οποία δεν ξέρουμε σε τι αποσκοπούν», κατέληξε ο κ. Λιάμης.

Χρύσα Κοσμίδου

 

Comments are closed.

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…