Βάσεις 2020: Το 77% των υποψηφίων είναι επιτυχόντες – Τα πρώτα στατιστικά

«Ιδιαίτερη» χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά των Πανελλαδικών Εξετάσεων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σήμερα και ανέφερε ότι το 77% των υποψηφίων είναι επιτυχόντες.

Η κ. Κεραμέως έδωσε στη δημοσιότητα και ορισμένα στατιστικά στοιχεία των φετινών Πανελλαδικών πέραν του ποσοστού των επιτυχόντων.

Αναλυτικότερα, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, εκ των υποψηφίων που πέτυχαν στις φετινές Πανελλαδικές, το 53,39% είναι κορίτσια και το 46,61% είναι αγόρια.

Επίσης, στην πρώτη τους προτίμηση πέρασε το 22,14% των υποψηφίων. Σε γενικές γραμμές, η. κ. Κεραμέως ανέφερε ότι σημειώθηκε πτώση των βάσεων στις ανθρωπιστικές, τις ιατρικές και τις θετικές σπουδές, ενώ στις οικονομικές υπήρξε άνοδος, της τάξεως περίπου του 20%.

Επίσης, όπως ανέφερε η υπουργός, το 42% των τμημάτων έχει βάση εισαγωγής κάτω των 10.000 μορίων, για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΓΕΛ, με το αντίστοιχο ποσοστό τμημάτων για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΕΠΑΛ να είναι στο 30%.

Γενικότερα, όπως είπε η υπουργός, το 32% των υποψηφίων των ΓΕΛ είχε επιτυχία με λιγότερα από 10.000 μόρια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι 25%.

Όπως επεσήμανε η κ. Κεραμέως, η πτώση των βάσεων (νέο σύστημα) οφείλεται, πρώτον, στην απουσία συντελεστών βαρύτητας, που συνεπάγεται ότι όλα τα μαθήματα είναι ισοβαρή στη διαμόρφωση των μορίων και, δεύτερον, στο γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος συνεξετάστηκαν τα μαθήματα της Έκθεσης και της Λογοτεχνίας και υπήρξαν χαμηλά αποτελέσματα.

Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Ερωτώμενη για το εάν υπάρχει κάποιο νέο δεδομένο σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη.

Όπως είπε, θα προηγηθεί την Δευτέρα η συνεδρίαση της ολομέλειας της επιτροπής των ειδικών, όπου θα συζητηθούν όλα τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Πάντως, όπως είπε, ασχέτως της ημερομηνίας έναρξης των μαθημάτων, «όλα είναι έτοιμα», με τα βιβλία στα σχολεία, προσλήψεις αναπληρωτών και προσωπικού καθαρισμού των σχολείων.

Πώς να δείτε τις βάσεις

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στη διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:

  • τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και
  • τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο)

μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

You May Also Like

Χαλκιδική: Ξεσπούν οι συγγενείς του 19χρονου, χωρίς άδεια τα μηχανήματα του λούνα παρκ

Παραδόθηκε ο χειριστής του παιχνιδιού

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Με χρήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι διορισμοί

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε διορισμούς «με χρήματα και σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ» καταγγέλλει…

Παλαιό Φάληρο: Στα χέρια του Λιμενικού βίντεο που ίσως δείχνει ζωντανό το κοριτσάκι

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας

Παράταση για 2 μεγάλα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020

Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της μεγάλης ώθησης που προκάλεσε στο επενδυτικό…

Απαλλαγή γονέων από τροφεία δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών

Απαλλαγή γονέων από τροφεία δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών

Φωτιά τώρα: Εκκενώσεις χωριών στη Ζάκυνθο, διάσπαρτες εστίες στη Βόνιτσα

«112» στην Άρτα, καλύτερη η εικόνα στην Κεφαλονιά – Νέο μέτωπο στην Πρέβεζα

Ρόδος: Η αύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας κατά 3 °C έφερε σπάνια μέδουσα από την Ερυθρά Θάλασσα

Έχει διάμετρο έως ένα μέτρο, όσα πρέπει να προσέχουμε

Τουρισμός για όλους: Αύριο η νέα κλήρωση για 125.000 vouchers

Αύριο, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, θα γίνει η νέα κλήρωση του Προγράμματος “Τουρισμός…