Η άλλοτε πανέμορφη βίλα της Ζωζώς Σαπουτζάκη στην Κινέτα σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα το παλιό νεοκλασσικό για το οποίο ήταν περήφανη.

Στοιχειώνει το σπίτι της Ζωζώς Σαπουντζάκη στην Κινέτα!

Η θρυλική βίλα της μίας και μοναδικής «βασίλισσας της νύχτας», δυστυχώς, δεν θυμίζει τίποτα από τη βίλα των ένδοξων στιγμών της μεγάλης σταρ του σινεμά και του θεάτρου πριν από τις καταστροφικές πυρκαγιές!
βίλα
Εκεί, όπου με θέα τη θάλασσα, η ντίβα που στο περασμά της έκανε τους άνδρες να λιώνουν, περνούσε ανέμελες στιγμές, «ξεφυλλίζοντας» το άλμπουμ των αναμνήσεών της!

Σε αυτό το σπίτι η Ζωζώ είχε ρίξει τους κόπους μιας ζωής και αποτελούσε το καταφύγιο για τους προσωπικούς «θησαυρούς»!

Ρούχα, κειμήλια και έργα τέχνης βρίσκονταν εκεί μαζί της για να της θυμίζουν όλα όσα έζησε «τυλιγμένα» στη χρυσόσκονη και τη λάμψη! Πλέον, όμως, το σπίτι «καταφύγιο» της Ζωζώς βρίσκεται σε κατάσταση παρακμής.

Η καταστροφική πυρκαγιά

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στην Κινέτα η βίλα «ορόσημο» της περιοχής έχει μείνει σχεδόν έρημη, μια και η σπουδαία ηθοποιός αδυνατεί να φτιάξει το παραμικρό από το σπίτι που έμελλε να γίνει το σήμα κατατεθέν για την τουριστική περιοχή του Δήμου Μεγαρέων.
βίλα
Δίπλα από το σπίτι ακόμα υπάρχει η πινακίδα με την οδό «Ζωζώ Σαπουντζάκη», όπως είχε ονομαστεί τη δεκαετία του ’90, για να θυμίζει την παλιά αίγλη της περιοχής.

Αν και μέσα από τον κήπο έχουν ήδη φύγει τα καμένα δέντρα, ωστόσο η βίλα παραμένει έρημη και γεμάτη μπάζα και αποκαΐδια από τη λαίλαπα που κατασπάραξε τα πάντα στο πέρασμά της. Ο κήπος της βίλας είναι γεμάτος αγριόχορτα, δείχνοντας πως η ίδια πλέον δεν έχει το κουράγιο να βρεθεί στο καταφύγιό της και να καλλωπίσει τους χώρους που περνούσε ανέμελα με καλούς της φίλους.

 

Δοξάζει τον Θεό για αυτή τη βίλα

Η Ζωζώ όσες φορές κι αν έχει μιλήσει δημοσίως για την άλλοτε θρυλική βίλα, που έμενε χειμώνα καλοκαίρι, με αισιοδοξία δοξάζει τον Θεό που είναι η ίδια ζωντανή μετά τον πύρινο όλεθρο! Ωστόσο, όπως έχει τονίσει αρκετές φορές, η βίλα αυτή δεν μπορεί να ξαναφτιαχτεί από την ίδια, καθώς χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα και πολύ προσωπική δουλειά για να μπορέσει να είναι και πάλι κατοικήσιμη.

βίλα
«Μένω πλέον στο ισόγειο της Κινέτας. Έχει σωθεί μόνο το ισόγειο, το άλλο έχει μείνει έτσι. Έχω κάτι προσφορές μήπως το πάρουν. Το σπίτι αποκλείεται να ξαναγίνει όπως ήταν, γιατί δεν με ενδιαφέρει και δεν έχω τα χρήματα. Αρκούμαι στο ισόγειο, κάνω τα μπάνια μου, βλέπω τη θάλασσα, γιατί έχουν καεί όλα τα πεύκα. Είμαι ικανοποιημένη. Το επάνω σπίτι είναι καμένο, το περιφρονώ» είχε πει η Ζωζώ αμέσως μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2018.

βίλα
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η θρυλική βίλα της Ζωζώς χτίστηκε τη δεκαετία του ’70 στην περιοχή της Κινέτας, ενώ από εκεί έχει περάσει όλη η κοσμική Αθήνα, μια και τα περίφημα καλοκαιρινά πάρτι της Ζωζώς έχουν μείνει στην ιστορία τόσο για την ευρηματικότητά τους όσο και για τη διασκέδαση που προσέφεραν στους καλεσμένους της αειθαλούς ντίβας!

 

βίλα

βίλα

 

ΠΗΓΗ

You May Also Like

Οδηγός πάρκαρε σε θέση ΑΜΕΑ, έκανε μήνυση και έλαβε 15.000€ αποζημίωση

Οδηγός πάρκαρε σε θέση ΑΜΕΑ, έκανε μήνυση και έλαβε 15.000€ αποζημίωση

Άδωνις Γεωργιάδης: Στηλίτευσα την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας των Τεμπών, η δικαιοσύνη θα μας πει ποιος φταίει

Έντονα αντέδρασε σήμερα (09/11) ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με τις…

Ο γοητευτικός δολοφόνος που εμφανίσθηκε σε τηλεπαιχνίδι τύπου «Ραντεβού στα τυφλά» και κέρδισε. Βίασε και σκότωσε πέντε γυναίκες. Αποκαλύφθηκε όταν φωτογράφισε ένα δωδεκάχρονο κορίτσι στην παραλία

Ο γοητευτικός δολοφόνος που εμφανίσθηκε σε τηλεπαιχνίδι τύπου «Ραντεβού στα τυφλά» και…

«Ζει μέσα μου ένα τέρας που του αρέσει να σκοτώνει». Ο κατά συρροή δολοφόνος που βασάνιζε και σκότωνε τα θύματά του. Έστελνε προκλητικά γράμματα για να γίνει διάσημος

«Ζει μέσα μου ένα τέρας που του αρέσει να σκοτώνει». Ο κατά…

Σχολεία: Εθνικό Απολυτήριο στο Λύκειο φέρνει «μίνι πανελλαδικές σε κάθε τάξη»

Σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Ο Γιάννης Ρίτσος «κοσμεί» το ασύλληπτο μετρό της Στοκχόλμης [Εικόνες]

Οι στίχοι του σπουδαίου Ελληνα ποιητή Γιαννη Ρίτσου «κοσμούν» το μετρό της…

Η υποβρύχια ηλεκτρική διασύνδεση Πελοποννήσου-Κρήτης η μεγαλύτερη του κόσμου

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υποβρύχια διασύνδεση του κόσμου και αποτελεί τη λύση στις αυξημένες…

Καρδίτσα: Πλημμυροπαθείς κοιμούνται ανάμεσα στους τάφους και τα οστεοφυλάκεια (vid-εικόνες)

“Σπίτι μας είναι το νεκροταφείο“

«Πεινάμε! Δεν έχουμε να δώσουμε γάλα στα παιδιά μας» – «Τσακίζει κόκκαλα» το ξέσπασμα υγειονομικού

«Δέκα μήνες έχουμε να δουλέψουμε!»

Οι αλυσίδες του νου Γράφει η Τάνια Ώττα

Οι αλυσίδες του νου Γράφει η Τάνια Ώττα