Βασιλακόπουλος: «Φταίνε οι μάσκες και τα lockdowns που αρρωσταίνουμε»

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων δήλωσε σήμερα πως το γεγονός ότι «κάθε εβδομάδα χάνουμε περίπου 120-150 Έλληνες κάθε εβδομάδα από τον κορωνοϊό» είναι «καλύτερα από το να χάναμε 300», υποστηρίζει επίσης ότι τα lockdowns και η χρήση μάσκας για προστασία από την Covid-19 φταίνε για το ότι… συνεχίζουμε να αρρωσταίνουμε!

«Έχουμε πολλές ιώσεις, έχουμε παραπάνω απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει τα δύο προηγούμενα χρόνια, γιατί τα μέτρα που παίρναμε (εκτεταμένη χρήση μασκών, lockdowns, κλπ.) μείωναν τη μεταδοτικότητα των ιώσεων του αναπνευστικού, γιατί στόχος ήταν να μειωθεί η μεταδοτικότητα του κορωνοϊού, που είναι πολύ πιο μεταδοτικός. Αυτό όμως οδήγησε τα δυο προηγούμενα χρόνια σαν να μην έχουμε ανοσία στον πληθυσμό για τους κοινούς ιούς και τη γρίπη, άρα να είμαστε ακόμα πιο επιρρεπείς στο να κολλήσουμε», σημείωσε σε δηλώσεις του σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Υπάρχει λύση για τη γρίπη, το εμβόλιο της γρίπης. Και πρέπει να το αγκαλιάσουν οι Έλληνες λίγο παραπάνω. Ο κόσμος δεν έχει πάει όσο έπρεπε να έχει πάει. Την πρώτη χρονιά του κορωνοϊού ο κόσμος φοβήθηκε και έκανε 4 εκατ. εμβόλια για τη γρίπη, τώρα δεν έχουμε φτάσει καν το 1 εκατ., είμαστε πολύ χαμηλότερα», πρόσθεσε.

Απαραίτητος ο εμβολιασμός με την επικαιροποιημένη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19

Αναφερόμενος, κατόπιν, στην επικαιροποιημένη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, ο πνευμονολόγος τόνισε ότι εμβολιάζονται 6.000 άνθρωποι την ήμερα, κάνοντας λόγο για ένα απογοητευτικό νούμερο. «Όποιος έχει νοσήσει ή εμβολιαστεί και έχουν περάσει τρεις μήνες, πρέπει να εμβολιαστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται με το επικαιροποιημένο εμβόλιο» είπε σχετικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

Βασιλακόπουλος: Τα λοκντάουν μείωσαν την ανοσία στους ιούς – Εξαπλώνεται υποπαραλλαγή του κορωνοϊού
«Σε άλλα κράτη υπήρξε σοβαρή αύξηση των κρουσμάτων, εμείς είχαμε καλό καιρό, όμως ήδη αυξάνεται το ποσοστό από τα “μεταλλαγμένα παιδάκια” του Όμικρον 5, το (υποπαραλλαγή) BQ.1.1 έχει φτάσει το 20%. Η μόνη σοβαρή προστασία για να αντιμετωπίσει τον Όμικρον 5 είναι το επικαιροποιημένο εμβόλιο», πρόσθεσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

ΠΗΓΗ: https://megalanea.gr

You May Also Like

Νέες ταυτότητες: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθεί ο πολίτης.

Ερρικα Πρεζεράκου για 7χρονη Αναστασία: Μην μας κοιτάς εμάς εδώ που κλαίμε καρδούλα μου

Ερρικα Πρεζεράκου για 7χρονη Αναστασία: Μην μας κοιτάς εμάς εδώ που κλαίμε…

Γιατί είναι ακριβά τα καύσιμα στην Ελλάδα

Οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα δεν είναι απλά υψηλές. Είναι σταθερά υψηλότερες από τον μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε.

Τη Δευτέρα ξεκινά η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και Δώρου Χριστουγέννων από τη ΔΥΠΑ

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)

Ο Μελ Γκίμπσον στο Άγιον Όρος δέχεται αγιασμό από Ορθόδοξο μοναχό – Δείτε βίντεο

Ο Χολιγουντιανός σταρ συμμετέχει στην ιερή ατμόσφαιρα ενός από τους πιο σεβάσμιους τόπους της Ορθοδοξίας

84χρονη Ελληνίδα έγινε ανάδοχη μητέρα σε 15 παιδιά

«Μια μεγάλη αγκαλιά, απέραντη αγάπη, ισορροπία μέσα στο σπίτι και οι γονείς…

Πλήθος κόσμου στην Εύβοια για το σκήνωμα του θαυματουργού αγίου Ιωάννη του Ρώσσου

Ένταση προκάλεσε η άποψη του Τατσόπουλου για την εκκλησία και τα θαύματα

Μακεδονία ξακουστή εμβατήριο

Η Μακεδονία ξακουστή είναι τίτλος πατριωτικού τραγουδιού για τη Μακεδονία που ακούγεται…