Βατόπουλος: Αναμένουμε κορύφωση των κρουσμάτων – Lockdown και τον Απρίλιο

Πληθαίνουν οι ευρωπαϊκές χώρες που προχωρούν στην αναστολή χορήγησης εμβoλίων της AstraZeneca, μετά τις αναφορές για περιστατικά θρομβώσεων, τη στιγμή που το τρίτο κύμα κορoνοϊού «σαρώνει» την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χθες το απόγευμα της Δευτέρας 15 Μαρτίου, ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν διαδοχικά την αναστολή των εμβολιασμών, αναζητώντας νέα γνωμοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στους πολίτες που είτε εμβολιάστηκαν, είτε θα εμβολιαστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr,διαβεβαίωσε πως τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν σχετίζονται με την Ελλάδα, λέγοντας πως, «τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν σχετίζονται με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία μέχρι στιγμής», είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ συνέχισε εξηγώντας, τους λόγους για τους οποίους παρά το αυστηρό lockdown παρουσιάζεται αύξηση στα κρούσματα και στους διασωληνωμένους.

«Το oριζόντιο lockdown δεν λειτουργεί και η ζημιά στην κοινωνία είναι τέτοια που πρέπει να βρούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Θα έχουμε κορύφωση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων τις επόμενες ημέρες. Οι κρυφές συναθροίσεις με μεγάλο αριθμό ατόμων που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες θα έχουν ως αποτέλεσμα, την αύξηση των κρουσμάτων». τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε και στην άρση του lockdown επιμένοντας πως, υπάρχει υπερμετάδοση του κοροναού και αυτό είναι κάτι που φοβίζει τους επιστήμονες, «με τα σημερινά δεδομένα το μόνο σίγουρο είναι πως ο Απρίλιος θα μας βρει με το αυστηρό lockdown να παραμένει σε ισχύ. Είναι πολύ δύσκολο με αυτά τα στοιχεία να ανοίξει η οικονομία».

Σε ερώτηση μας σχετικά με τα εμβόλια στην Ελλάδα ο καθηγητής είπε, «αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τα εμβόλια και δεν αναφέρομαι μόνο στην Ελλάδα. Όσο πιο γρήγορα εμβολιαστεί ο μεγαλύτερός πληθυσμός τόσο καλύτερο θα είναι το μέλλον. Το άνοιγμα του τουρισμού θα φέρει τουρίστες από όλο τον κόσμο, θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί. Μάσκες θα φοράμε και το καλοκαίρι διότι δεν έχει γίνει ξεκάθαρο ακόμα το αν αυτός που έχει κάνει το εμβόλιο δε μπορεί να μεταφέρει τον ιό».

ΠΗΓΗ:https://magnesianews.gr

You May Also Like

Kορωνοϊός: Στους 9 μήνες η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Σύμφωνη είναι η Ελλάδα με την πρόταση της Κομισιόν για τη λήξη…

Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπληρώματα διατροφής για λόγους δημόσιας υγείας

Στην ανάκληση της παρτίδας 602789 του συμπληρώματος διατροφής SHRED SIX STAR, λόγω…

Η Κομισιόν εξετάζει την έκδοση κοινού χρέους για την Ουκρανία

Η Κομισιόν εξετάζει την έκδοση κοινού χρέους για την Ουκρανία

Κούρδοι (PKK): Σκοτώσαμε 20 Τούρκους στρατιώτες στο βόρειο Ιράκ

Κούρδοι (PKK): Σκοτώσαμε 20 Τούρκους στρατιώτες στο βόρειο Ιράκ

Στο 307% η αύξηση των online αγορών στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας εν μέσω κοροοϊού

Στο 307% η αύξηση των online αγορών στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας…

Δηλώσεις προέδρου ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη στα ΜΜΕ για τις θερινές εκπτώσεις:«“Μικρό καλάθι”» κρατούν οι καταναλωτές το πρώτο 10ήμερο των φετινών εκπτώσεων

Δηλώσεις προέδρου ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη στα ΜΜΕ για τις θερινές εκπτώσεις:«“Μικρό καλάθι”»…

Τουριστικά επαγγέλματα: Κραυγή αγωνίας από τους υπαλλήλους

Τουριστικά επαγγέλματα: Κραυγή αγωνίας από τους υπαλλήλους

Μενδώνη εναντίον καλλιτεχνών: Δεν μπορούν να αποζημιωθούν γιατί πληρώνονται με «μαύρα»

Μενδώνη εναντίον καλλιτεχνών: Δεν μπορούν να αποζημιωθούν γιατί πληρώνονται με «μαύρα»