«Βόμβες» κατά Ερντογάν από Αμερικανό διπλωμάτη: Το έχει παρατραβήξει, είναι πονοκέφαλος για το ΝΑΤΟ

Ερωτώμενος για το ανησυχεί για ένα θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ο Νίκολα Μπερνς, είπε χαρακτηριστικά «φυσικά ανησυχώ για κάτι τέτοιο»

«Βόμβες» κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο Αμερικανός διπλωμάτης και πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Νίκολα Μπερνς, αναφέροντας ότι η Άγκυρα έχει εξελιχθεί σε σοβαρό «πονοκέφαλο» τόσο για το ΝΑΤΟ όσο και για την Ευρώπη, ενώ υπογράμμισε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το έχει παρατραβήξει.

 

Μιλώντας στο Mega ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχολίασε ερωτώμενος για το ανησυχεί για ένα θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ότι, «φυσικά ανησυχώ για κάτι τέτοιο ως κάποιος που θέλει να βλέπει την ελληνική εδαφική κυριαρχία σεβαστή. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο πρόεδρος Ερντογάν το παρατράβηξε, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία και Ελληνικά Χωρικά Ύδατα.

Δεν τίθεται ερώτημα, με βάση την Διεθνή Νομοθεσία δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς τα σύνορα. Δεν είναι φυσικά κάτι καινούργιο, οι Τούρκοι επί μακρόν αμφισβητούν την Ελληνική κυριαρχία στο ανατολικό Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Νομίζω ότι οι Τούρκοι πρέπει να κάνουν πίσω. Είναι η προσωπική μου άποψη και να σταματήσουν αυτές τις πολύ επιθετικές κινήσεις εναντίον Ελλάδας και Κύπρου και να επιστρέψουν σε συζητήσεις. Αν έχουν διαφορετική άποψη υπάρχει ένα μέρος για να το διατυπώσουν. Το Διεθνές Δικαστήριο είναι ένα από αυτά τα μέρη να το πράξουν».

Αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, απέναντι στην Τουρκία, εν αντιθέσει με τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ ο ίδιος ανέφερε, «δεν γνωρίζω, δεν μπορώ να προβλέψω τί θα πράξει ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν όταν αναλάβει την εξουσία, δεν θα ήθελα να προβλέψω, είναι πολύ νωρίς, απλά παραθέτω την προσωπική μου άποψη. Η Τουρκία έχει μετεξελιχθεί σε ένα σοβαρό πονοκέφαλο για όλο το ΝΑΤΟ και φυσικά για τις χώρες της ΕΕ».

 

newsbomb.gr

You May Also Like

Συνεχίζονται στην Π.Ε Καστοριάς οι επισκέψεις της Αγνής Κανδύλη

Συνεχίζονται στην Π.Ε Καστοριάς οι επισκέψεις της Αγνής Κανδύλη

Αποκαλυπτήρια Αναθηματικής Πλάκας Στο Π.Κωσταράζι

΄΄Δεν ξεχνάμε και επαγρυπνούμε σε κάθε περίπτωση για αναζωπύρωση φαινομένων Νεοναζισμού΄΄.

Αποχιονισμός από το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανήματα του Αμαξοστασίου της Π.Ε Καστοριάς(15-16-17/12/2023)

Το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανήματα του Αμαξοστασίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς πραγματοποίησαν αποχιονισμό…

Η ποδηλασία στη ζωή μας… Γράφει ο Δημήτρης Κοντονίνας  (Πλούσιο Φωτορεπορτάζ)

Η ποδηλασία στη ζωή μας… Γράφει ο Δημήτρης Κοντονίνας  (Πλούσιο Φωτορεπορτάζ)

Επίσκεψη του Υποψηφίου Δημάρχου Καστοριάς Γρηγόρη Γρηγοριάδη στο Επιμελητήριο Καστοριάς

Ο κος Γρηγοριάδης χαρακτήρισε την προσφορά του Επιμελητηρίου Καστοριάς αξιέπαινη

Δ.Ε.Υ.Α.Κ.:  Εκπνέει η προθεσμία για την  ένταξη στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Σε διακοπή υδροδότησης θα προβεί το τμήμα ύδρευσης μετά το πέρας της…

Ερώτηση Κασαπίδη-Αντωνίου-Αντωνιάδη στη Βουλή για τις παράνομες «ελληνοποιήσεις» φασολιών

Ερώτηση Κασαπίδη-Αντωνίου-Αντωνιάδη στη Βουλή για τις  παράνομες «ελληνοποιήσεις» φασολιών