Β. Κικίλιας : Παρακαταθήκη για το ΕΣΥ η δουλειά που κάνουμε – Έρχεται καλοκαίρι σκληρής δουλειάς

«Η πολιτική διαχείρισης του κορονοϊού φαίνεται πως έχει αποδώσει. Όμως η Ελλάδα δεν επαναπαύεται στις δάφνες της, αλλά προετοιμάζεται για ένα πιθανό δεύτερο κύμα», αναφέρει το Politico σε σημερινό του δημοσίευμα.

«Θα είναι ένα καλοκαίρι με πάρα πολλή δουλειά, που θα δημιουργήσει παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας», δηλώνει στο Politico και στη δημοσιογράφο Νεκταρία Σταμούλη, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Η Ελλάδα έλαβε άμεσα μέτρα lockdown για να προστατέψει τον πληθυσμό της, αλλά και το σύστημα περίθαλψής το οποίο είχε υποστεί μεγάλη ζημιά, μετά από 10 χρόνια ύφεσης και λιτότητας», λέει η δημοσιογράφος, κάτι που επιβεβαιώνει και ο Υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας τονίζει πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναθεωρήσει τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα συστήματα υγείας», σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ότι «στη χώρα πρέπει να υπάρχουν οι υποδομές έκτακτης ανάγκης και κομμάτι της εθνικής ασφάλειας είναι πλέον και το θέμα της υγειονομικής ασφάλειας».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Υπουργός Υγείας υπογραμμίζει ότι «αιφνιδιάστηκε η δυτική κοινωνία και φάνηκε η ένδεια του συστήματος. Απόδειξη ότι ο κοινός μηχανισμός προμηθειών (European common procurement), στον οποίο δεχτήκαμε να είμαστε μέρος, δεν έχει προχωρήσει. Η λέξη solidarity ακούστηκε πολλές φορές, όμως αυτό δε μπόρεσε να μετουσιωθεί σε μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους».

You May Also Like

Τι πρέπει να προσέχετε σε προσφορές ρεύματος και διαφημιζόμενες εκπτώσεις

Τι πρέπει να προσέχετε σε προσφορές ρεύματος και διαφημιζόμενες εκπτώσεις

World Tourism Expo – Η σημαντικότερη διεθνής τουριστική συνάντηση κάθε χρόνο στην Αθήνα

World Tourism Expo – Η σημαντικότερη διεθνής τουριστική συνάντηση κάθε χρόνο στην…

Η Εύα Καϊλή σκέφτηκε να βάλει τέλος στη ζωή της, γράφει «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής»

Table of Contents Hide «Πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω το μαρτύριο…

34ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας (1-4 Δεκεμβρίου 2016) Λήξη δηλώσεων συμμετοχής 30 Σεπτεμβρίου

Από 1 έως 4 Δεκεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το 34ο Διεθνές Χορωδιακό…

Πάτρα: Ομαδικός βιασμός ανήλικου κοριτσιού από τρεις άνδρες

Φέρεται να οδήγησαν την ανήλικη σε εγκαταλελειμμένο κτίριο και ενήργησαν, σε βάρος της από κοινού, γενετήσιες πράξεις.

Αφροδίτη Λατινοπούλου για την επίθεση Πακιστανών σε γυναίκα στην Αγία Μαρίνα: Κάποιοι δεν θέλουν να ενσωματωθούν…

Έκανε την πρώτη της ανάρτηση μετά τις 31 Μαΐου και τον σάλο…

Ενεργοποιείται από σήμερα η δυνατότητα υποβολής αίτησης ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.)

Ενεργοποιείται από σήμερα η δυνατότητα υποβολής αίτησης ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο…

«Κόφτης» στα κλιματιστικά: Τι περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο για την εξοικονόμηση ενέργειας

«Κόφτης» στα κλιματιστικά: Τι περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο για την εξοικονόμηση ενέργειας