Γαλλία: Απαγόρευση πώλησης «μη απαραίτητων» προϊόντων στα σούπερ μάρκετ!

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Jean Castex, ανακοίνωσε ότι από την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, τα γαλλικά σούπερ μάρκετ θα απαγορεύεται να πουλάνε «μη απαραίτητα» προϊόντα, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός!

Διά στόματος Jean Castex, στη Γαλλία επιβάλλεται από την ερχόμενη Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, απαγόρευση πώλησης «μη απαραίτητων» προϊόντων στα σούπερ μάρκετ της χώρας, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός!

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο TF1, την Κυριακή (1/11), τόνισε πως γνωρίζει ότι η απόφαση είναι «στενάχωρη» και υποσχέθηκε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις επιχειρήσεις, «προκειμένου να μην κλείσουν».

«Απευθύνομαι στους πωλητές και σε όλους τους πολίτες και τους λέω πως είναι καλύτερο να σεβαστούμε την υγεία και την ασφάλεια, ώστε να βγούμε από αυτή την κρίση γρηγορότερα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Κάθε 30 δευτερόλεπτα, πλέον, νοσηλεύεται και ένας Γάλλος με κορονοϊό»!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα «μη απαραίτητα» προϊόντα ήδη απαγορεύεται να πωλούνται στα πιο μικρά μαγαζιά της Γαλλίας. Επίσης, το ίδιο ισχύει και για τα βιβλιοπωλεία, αλλά και τα ανθοπωλεία και τα καταστήματα παιχνιδιών, γεγονός, όμως, που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, αφού επιτρεπόταν κανονικά στα σούπερ μάρκετ, όσα έχουν αντίστοιχα τμήματα, να πωλούν βιβλία, λουλούδια και παιχνίδια. Ωστόσο, το μέτρο επεκτείνεται πια και σε αυτά.

«Είναι μια πράξη δικαιοσύνης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Castex, μετά τα παράπονα που εξέφρασαν όσοι πωλούν «μη απαραίτητα» προϊόντα και αναγκάστηκαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους λόγω του lockdown.

Η Γαλλία μπήκε σε δεύτερο lockdown την Παρασκευή, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την επανεμφανιζόμενη πανδημία του κορονοϊού, με τους κατοίκους να επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για ψώνια φαγητού, ιατρικά ραντεβού, οικογενειακούς λόγους και για να πάνε στη δουλειά τους -όσοι δεν γίνεται να δουλέψουν από το σπίτι.

aftodioikisi.gr

You May Also Like

Tι αλλάζει στα επαγγελματικά ταξίδια μετά την πανδημία

Οι CEO μεγάλων εταιρειών πιστεύουν σε ραγδαία αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του…

Το κουβανικό φάρμακο Nasalferón στη μάχη της πρόληψης ενάντια της Covid-19

Το κουβανικό φάρμακο Nasalferón στη μάχη της πρόληψης ενάντια της Covid-19

DW: “Ο Πούτιν δεν έχει στρατηγική εξόδου από την Ουκρανία”

Ο Ρώσος πρόεδρος διακινδυνεύει το αξίωμά του, εκτιμά ο γερμανός ειδικός σε…

Έστησαν μπλόκο σε ασθενοφόρα που μετέφεραν ηλικιωμένους ασθενείς με κορωνοϊό στην Ισπανία (vid)

Έστησαν μπλόκο σε ασθενοφόρα που μετέφεραν ηλικιωμένους ασθενείς με κορωνοϊό στην Ισπανία…

Επίθεση Χαμάς στο Ισραήλ: Πατέρας 9χρονης αποκαλύπτει πως επιβίωσε η κόρη του

Όπως και οι άλλοι όμηροι, η Έμιλι έχει χάσει σωματικό βάρος.

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Επιχείρηση «επανεκκίνησης» από τον Μπάιντεν μετά την κάλπη

Εξέφρασε την πρόθεση να είναι ξανά υποψήφιος το 2024 – «Χαστούκι» στον…

Συγκλονίζει η Όπρα Γουίνφρεϊ: “Από τα 9 έως τα 12 μου με βίαζε ο 19χρονος ξάδελφός μου” [Βίντεο]

Δεν ήξερα τι ήταν ο βιασμός – Σίγουρα δεν γνώριζα τη λέξη…

Από …κύκνοι ασχημόπαπα: 10 διάσημες που παραμορφώθηκαν από τις πλαστικές επεμβάσεις

Οι διάσημες που προχωρούν σε πλαστικές επεμβάσεις, στο πρόσωπο και στο σώμα…

Πρόταση «βόμβα» να δώσει εδάφη η Ουκρανία για να μπει στο ΝΑΤΟ

Τι απάντησαν Κίεβο και Μόσχα