Μήνυμα για διάλογο και άρση κυρώσεων κατά της Ρωσίας από τον συμπρόεδρο του γερμανικού δεξιού κόμματος AfD.

Όλες οι διπλωματικές επαφές με τη Ρωσία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές, οι συγκρούσεις μπορεί να επιλυθούν μόνο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, επεσήμανε ο Τίνο Τσρούπαλα, ο συμπρόεδρος του γερμανικού δεξιού κόμματος AfD.
Την Πέμπτη, το Κίεβο διέκοψε τις διπλωματικές επαφές με τη Μόσχα, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σημείωσε πως υπάρχει «πλήρης ρήξη» στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας.
«Όλες οι διμερείς και πολυμερείς διπλωματικές διασυνδέσεις πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές. Είναι απαραίτητο να εγκαθιδρυθεί επαφή με τη ρωσική κυβέρνηση. Η επίλυση των διακρατικών συγκρούσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» επεσήμανε στο Spuntik o ίδιος.
Ο πολιτικός, παράλληλα, σημείωσε πως η λήξη των στρατιωτικών συγκρούσεων στην Ουκρανία πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα της Γερμανίας αυτή τη στιγμή.
Live εικόνα από το Κίεβο ενώ συνεχίζεται η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.02.2022

«Τα ευρωπαϊκά κράτη, στο μέλλον, πρέπει να επηρεάσουν από κοινού τα αντιμαχόμενα μέρη. Το να ληφθούν υπόψη τα νόμιμα συμφέροντα της ρωσικής ασφάλειας είναι επίσης προς το συμφέρον τους» επεσήμανε.
Επιπλέον, ζήτησε την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, επισημαίνοντας πως στο παρελθόν δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

«Έβλαψαν τη γερμανική οικονομία και τον λαό της. Από αυτή την άποψη, ο Nord Stream 2 παραμένει μια απαραίτητη συμβολή στην ασφάλεια των γερμανικών προμηθειών» κατέληξε.

Σημειώνεται πως τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Επιπλέον, η Μόσχα, ξεκαθάρισε, ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.
You May Also Like

Χατζηδάκης – Από 16 Αυγούστου σε επ’ αόριστον αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Table of Contents Hide Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης απάντησε και στο…

Περού: Ανακαλύφθηκε γεωγλυφικό 37 μέτρων και 2.000 ετών με τη μορφή γάτας

Περού: Ανακαλύφθηκε γεωγλυφικό 37 μέτρων και 2.000 ετών με τη μορφή γάτας

Ποιοι δικαιούνται 200 ευρώ το μήνα – 37 ερωτήσεις και απαντησεις

Σήμερα αρχίζουν να υποβάλλονται οι αιτήσεις για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», όπως…

Λοιμωξιολόγος της επιτροπής Τσιόδρα: Να τελειώσει εδώ η σχολική χρονιά, ξεχάστε το καλοκαίρι όπως το ξέραμε

Λοιμωξιολόγος της επιτροπής Τσιόδρα: Να τελειώσει εδώ η σχολική χρονιά, ξεχάστε το…

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,5% η ανεργία τον Νοέμβριο. Στις πρώτες θέσεις βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,5% η ανεργία τον Νοέμβριο. Στις πρώτες θέσεις βρίσκεται η…

Αφγανιστάν – Βιντεοσκόπησαν τις τελευταίες στιγμές τους κρεμασμένοι από το αεροπλάνο

Αφγανιστάν – Βιντεοσκόπησαν τις τελευταίες στιγμές τους κρεμασμένοι από το αεροπλάνο

Στρίμωξαν στο γκαράζ πλοίου τη Μυρτώ και το αμάξι ΑΜΕΑ – Τι καταγγέλλει η μητέρα της

Στριμωγμένη σε γκαράζ πλοίου βρέθηκε η Μυρτώ, όπως καταγγέλλει η μητέρα της, Μαίρη Κοτρώτσου

Τσαβούσογλου: Νέα σελίδα με την Ελλάδα

Στις σεισμόπληκτες περιοχές ο Ακάρ, δεν θα συναντηθεί με Παναγιωτόπουλο

Αποζημίωση μαμούθ στον Τζέφρι Ρας από εφημερίδα για κίτρινη δημοσιογραφία

Αποζημίωση ρεκόρ κέρδισε σήμερα ο ηθοποίος Τζέφρι Ρας από την ιδιοκτησίας του…

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα παγκοσμίως οι γεννήσεις διδύμων

Σε σχέση με τη δεκαετία του 1980, τα ποσοστά των γεννήσεων διδύμων…