Ο Γιάννης Κορεντσίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς, για την αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

 

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ανοίξει συζητήσεις κι έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορα σχέδια και προτάσεις για την αναδιάρθρωση των Πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙΔυτικής Μακεδονίας.

 

Είμαι της άποψης ότι τα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα, ένα εκ των οποίων ο Τομέας της Παιδείας με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δεν θα πρέπει να γίνονται πεδίο αντιπαράθεσης και διαξιφισμών. Ούτε να κατατίθενται προτάσεις προσωπικών επιλογών, εφήμερων βλέψεων και πρόσκαιρων τοπικισμών. 

 

Για εμένα και τους ανθρώπους του Συνδυασμού μας, τα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα μιας περιοχής αποτελούν πυλώνα ανάπτυξης και προόδου, διαδραματίζοντας ταυτόχρονα κομβικό ρόλο στην τοπική κοινωνία και τους πολίτες της.

 

Αποτελούν αστείρευτη πηγή γνώσης και έρευνας.Δρουν και λειτουργούν ως ένας ισχυρός μαγνήτης πολλών θετικών στοιχείων, αξιόλογων προσώπων, ενεργών φοιτητών, λειτουργικών οργανισμών, εξωστρεφών φορέων, καινοτόμων επιχειρήσεων.

 

Πιστεύω, πως ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας στην πανεπιστημιακή κοινότητα θα πρέπει να γίνει με εκπαιδευτικά, οικονομικά αλλά και αναπτυξιακά, για κάθε περιοχή, κριτήρια.

 

Συνεπώς, εμείς τι πρέπει να κάνουμε;

Πρώτο μέλημά μας να κρατήσουμε αυτά που έχουμε.

 

Παράλληλα, στοχεύονταςστην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής, θα πρέπει, αξιοποιώντας όλες τις κτιριακές μας υποδομές, να διεκδικήσουμε και να υποστηρίξουμε σχολές που θα είναι ταυτόσημες με το BrandName Καστοριά.

Η Καστοριά συνδυάζει μοναδικά χαρακτηριστικά τουριστικού ενδιαφέροντος. Ταυτόχρονα διαθέτει τεράστιες δυνατότητες στον Πρωτογενή Τομέα, ενώ πρέπει να επενδύσει στις νέες τεχνολογίες. Να λοιπόν που θα πρέπει να επικεντρωθούμε…

 

Πάντως ένα είναι το σίγουρο: η Καστοριά άλλη υποβάθμιση δεν αντέχει.

 

Προσεγγίζοντας, με όσο το δυνατόν αντικειμενικό και ψύχραιμο τρόπο, τα γεγονότα, θέλω να τονίσω ξεκάθαρα ότι και σε αυτό το σημαντικό ζήτημα θα είμαστε πάντα μπροστά και δυναμικά.

 

Επιθυμία μας είναι  -και για τον λόγο αυτό καλούμε για μία ακόμη φορά όλους τους θεσμικούς φορείς, όλες τις υγιείς δυνάμεις της περιοχής- να αντιμετωπίζουμε τα σημαντικά και ουσιώδη ζητήματα, με ενιαίο λόγο, με μια φωνή, όλοι μαζί.

 

Με διάλογο και επιχειρηματολογία, με επιμονή και συστηματικότητα, με διεκδικητικότητα και αποφασιστικότητα για να διαμορφώσουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα και αναπτυξιακό περιβάλλον για τον τόπο μας.

 

 

You May Also Like

Συνελήφθησαν 2 άτομα για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς

Συνελήφθησαν 2 άτομα για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, σε περιοχή της…

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Το νομοσχέδιο έχει παραλείψεις και λάθη που θα βρει μπροστά του ο κτηνοτροφικός κόσμος

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Το νομοσχέδιο έχει παραλείψεις και λάθη που θα βρει μπροστά…

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 32η Γιορτή Κάστανου που διοργάνωσε ο Δήμος Άργους Ορεστικού με τη συμπαράσταση των κατοίκων του Καστανοφύτου

  Μια γνήσια λαϊκή γιορτή με μεγάλη συμμέτοχη κόσμου που έρχεται όχι…

Ο χορός του Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου στο Δημαρχείο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ο χορός του Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου στο Δημαρχείο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Καστοριά: Διακοπή υδροδότησης τώρα στην πόλη

Εξαιτίας βλάβης κεντρικού αγωγού

2η Συνάντηση για την Οργάνωση της 8ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών.

2η Συνάντηση για την Οργάνωση της 8ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών.

Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου (Δευτέρα 9 – Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2024)

Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου