Ο Γιάννης Μανουσάκης μίλησε στο Reader και εξήγησε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από την προσφορά σε όσους έχουν ανάγκη – Πώς έφτασε να προσφέρει στους συνανθρώπους του και τι συμβουλεύει τους πολίτες ο 77χρονος

Ένας άνθρωπος που πέρασε τη ζωή του στις θάλασσες, ένας άνθρωπος που δεν απέκτησε ποτέ μεγάλη περιουσία, δίνει το καλύτερο παράδειγμα σε όλους με την προσφορά του και την αλληλεγγύη του σε όσους έχουν ανάγκη. Αυτός είναι ο Γιάννης Μανουσάκης, ο συνταξιούχος ναυτικός, που κατοικεί στην Τήλο που αποφάσισε να δώσει την περιουσία του σε φιλανθρωπίες. Ο 77χρονος, Γιάννης Μανουασάκης, αγόρασε ένα εξάρτημα 6.700 ευρώ για να λειτουργήσει ο τομογράφος στο νοσοκομείο της Ρόδου και έδωσε 37.400 ευρώ για την αγορά δυο κλινών ΜΕΘ με όλο τον εξοπλισμό αλλά έδωσε και το σπίτι του στο Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ρόδου.

«Ήθελα τα χρήματα που κέρδισα να πιάσουν τόπο»

Ο Γιάννης Μανουσάκης, μιλώντας στο Reader, αναφέρεται στη φιλανθρωπική του δράση και σημειώνει ότι «έβλεπα τους συνανθρώπους μου που πάλευαν και υπέφεραν και αποφάσισα να κάνω μια δωρεά για την Υγεία». Τα χρήματα που έδωσε ήταν για να αγοραστούν δύο κλίνες ΜΕΘ και ένα εξάρτημα για τον τομογράφο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ο οποίος δεν λειτουργούσε. «Όλη μου τη ζωή την πέρασα στη θάλασσα και ήθελα τα χρήματα που κέρδισα να πιάσουν τόπο. Μια μέρα πήγα στον διοικητή του νοσοκομείου, του είπα τις απόψεις μου και ξεκίνησε τις διαδικασίες και έστειλε τα χαρτιά στο υπουργείο Υγείας», ανέφερε ο 77χρονος χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ο επόμενος στόχος του είναι να βοηθήσει για το τοπικό ιατρείο της Τήλου με μια δωρεά η οποία θα ανέρχεται στα 10.000 ευρώ, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του νησιού και να μην αναγκάζονται οι κάτοικοι να πηγαίνουν συνέχεια στη Ρόδο.

Δώρισε το σπίτι του στο Ορφανοτροφείο

Με καταγωγή από την Κρήτη ο κ. Μανουσάκης έχει ταξιδέψει όλον τον κόσμο και όλες τις θάλασσες για 17 χρόνια ολόκληρα χρόνια στα φορτηγά πλοία και όταν αποσύρθηκε αποφάσισε να βοηθήσει όσους περισσότερους μπορούσε. Ήδη από το 2011 προχώρησε στη δωρεά του σπιτιού του στην Τήλο στο Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ρόδου. «Δεν έκανα οικογένεια ποτέ και αποφάσισα να το δωρίσω διότι πιστεύω στην προσφορά. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη του κόσμου για εμένα είναι μεγάλο λαχείο. Δεν θέλω εγώ τα πολλά γιατί μπορώ να ζήσω και με τα λίγα» είπε ο κ. Μανουσάκης.

«Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν το ίδιο»

Η φιλοσοφία της ζωής του είναι να στηρίζει πάντα ό,τι αξίζει, χωρίς να κοιτά το κόστος και η αγάπη του κόσμου για εκείνον είναι αρκετή. Αυτό εξηγείται καθώς έχει ζήσει δύο πολύ επικίνδυνες στιγμές. Η μία ήταν όταν είχε ναυαγήσει στα ανοικτά της Ιαπωνίας και η άλλη όταν πήγε να πέσει το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαινε. «Στην πτήση από Αθήνα-Σιγκαπούρη ξαφνικά το αεροπλάνο πέφτει απότομα. Ήταν πολύ τρομακτική εμπειρία», περιγράφει ο ίδιος και προσθέτει ότι τότε πέθαναν 4 άτομα. Καταλήγοντας ο κ. Μανουσάκης έστειλε το δικό του μήνυμα λέγοντας ότι «όσο είμαι στη ζωή και θα έχω τις δυνάμεις, θα συνεχίσω να βοηθώ και να προσφέρω σε όποιον μου το ζητά και το έχει ανάγκη, αυτό που πρέπει να κάνουν όλοι οι άνθρωποι».

ΠΗΓΗ:https://www.reader.gr/

You May Also Like

Σχολή Πιλότων στο Αεροδρόμιο της Καστοριάς. Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης: «Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, αξιοποιούμε τα αεροδρόμια της Δυτικής Μακεδονίας»

Σχολή Πιλότων στο Αεροδρόμιο της Καστοριάς.  Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης: «Παρακολουθώντας τις εξελίξεις,…

Συνάντηση του Γρηγοριάδη με το μοτοσυκλετιστικό όμιλο Καστοριάς

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός που συνεχώς κερδίζει νέους φίλους αποτελεί σημαντική συνιστώσα του…

Οφέλη για την Καστοριά και από την 2η συνάντηση του Βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου

Οφέλη για την Καστοριά και από την 2η συνάντηση του Βουλευτή Ζήση…

Η Ένωση Αστυνομικών Καστοριάς στον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

Η Ένωση Αστυνομικών Καστοριάς στον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

Η ακαδημαϊκή δομή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.   Ποια τμήματα ιδρύονται αλλά ΔΕΝ θα λειτουργήσουν το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

Η ακαδημαϊκή δομή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.    Ποια τμήματα ιδρύονται αλλά…

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς πραγματοποίησε την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση. Ακολούθησε η κοπή της πίτας για το Νέο Έτος

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς πραγματοποίησε την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση.…

Το ευχαριστώ του Δημήτρη Σαββόπουλου προς του υπαλλήλους του γραφείου του

Το ευχαριστώ του Δημήτρη Σαββόπουλου προς του υπαλλήλους του γραφείου του