Γιατί τα ανασφάλιστα οχήματα μάς επιβαρύνουν όλους

Όσοι οδηγούν ανασφάλιστα οχήματα επιβαρύνουν μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων το σύνολο των πολιτών που τηρούν την υποχρέωσή τους και ασφαλίζουν τα οχήματά τους. Όμως η ασφάλιση οχήματος γίνεται πλέον πολύ εύκολα και γρήγορα, ακόμα και από τον υπολογιστή ή το κινητό μας, και υπάρχουν ασφαλιστικά προγράμματα και τιμές για όλες τις τσέπες.

Sponsored Content

Όπως δείχνουν οι έρευνες, ο αριθμός τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερος από τον μέσο όρο των υπολοίπων χωρών της ΕΕ. Ταυτόχρονα, στη χώρα μας κυκλοφορούν πάνω από μισό εκατομμύριο ανασφάλιστα οχήματα. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο καθένας από εμάς να εμπλακεί σε τροχαίο με ανασφάλιστο όχημα και να ταλαιπωρηθεί μέχρι να δικαιωθεί στο δικαστήριο.

Το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων, αποζημιώνει τις ζημιές που προκαλούν τα ανασφάλιστα οχήματα και χρηματοδοτείται από τα ασφάλιστρα που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι πολίτες. Στην ουσία λοιπόν, όσοι οδηγούν ανασφάλιστα οχήματα επιβαρύνουν μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων το σύνολο των πολιτών που τηρούν την υποχρέωσή τους και ασφαλίζουν τα οχήματά τους. Όμως η ασφάλιση οχήματος γίνεται πλέον πολύ εύκολα και γρήγορα, ακόμα και από τον υπολογιστή ή το κινητό μας, και υπάρχουν ασφαλιστικά προγράμματα και τιμές για όλες τις τσέπες.

Είναι υποχρεωτική η ασφάλιση;

Στην Ελλάδα ισχύει ότι σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο: η ασφάλιση των οχημάτων είναι υποχρεωτική, προκειμένου να εξασφαλιστεί η προστασία και η πλήρης αποκατάσταση των θυμάτων από τα αυτοκινητικά ατυχήματα. Το όχημα θεωρείται ασφαλισμένο, όταν ο ιδιοκτήτης έχει εξοφλήσει τα ασφάλιστρα, πριν την ημερομηνία λήξης του ασφαλιστηρίου. Στη χώρα μας παύει να ισχύει η υποχρεωτική ασφάλιση, μόνο όταν έχουν κατατεθεί οι πινακίδες στην Εφορία.

 


Μεγάλα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα

Προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων, η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων) προχωρά σε ηλεκτρονικούς ελέγχους αντλώντας στοιχεία από το υπουργείο, από τις φορολογικές αρχές και από τις ασφαλιστικές. Αυτόματα, με το που εντοπιστεί ανασφάλιστο όχημα, αποστέλλεται παράβολο από την ΑΑΕΔΕ στο TAXIS του κάθε ιδιοκτήτη.

Επιπλέον, στην ψηφιακή πύλη (https://www.hic.gr/hic/Check_ins.aspx) μπορούν να εισέρχονται και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, για να δουν πότε για παράδειγμα λήγει η ασφαλιστική τους κάλυψη, πότε πρέπει να περάσουν ΚΤΕΟ ή να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας.

Χωρίς δικαιολογίες και δικαιολογητικά

Ο λόγος που επικαλούνται οι περισσότεροι ιδιοκτήτες οχημάτων για την μη ασφάλισή τους είναι ότι δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να το κάνουν. Η απάντηση της Hellas Direct σε αυτό είναι η παροχή ευέλικτων προγραμμάτων, που μας επιτρέπουν να ασφαλίσουμε το αυτοκίνητό μας για όσο θέλουμε από 30 έως 365 ημέρες, σύμφωνα με την οικονομική δυνατότητα που έχουμε.

Προκειμένου να πάρουμε μια προσφορά ασφάλειας αυτοκινήτου ή μηχανής, θα μπούμε στην ιστοσελίδα της Hellas Direct, θα βάλουμε τα στοιχεία της πινακίδας και αυτομάτως θα εμφανιστούν τα στοιχεία του οχήματός μας. Αρκούν μερικά λεπτά στον υπολογιστή ή το κινητό για να επιλέξουμε πρόγραμμα, καλύψεις και διάρκεια, να αγοράσουμε ή να ανανεώσουμε και να εκτυπώσουμε το συμβόλαιό μας. Χωρίς να χρειαστεί οτιδήποτε άλλο, χωρίς κανένα δικαιολογητικό.

 

 

Όπως μάς ταιριάζει

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είμαστε αναγκασμένοι να περιοριστούμε σε ετήσια, εξάμηνα ή τρίμηνα συμβόλαια. Έχουμε 335 επιλογές, δηλαδή μπορούμε να επιλέξουμε ασφάλιση από 30 έως 365 ημέρες και να ανανεώνουμε την ασφάλειά μας συγκεκριμένη ημερομηνία κάθε φορά. Μπορούμε ακόμα να πληρώνουμε με τον μήνα, με όποιο τρόπο μάς εξυπηρετεί.

Διαμορφώνουμε δηλαδή το συμβόλαιο όπως το επιθυμούμε και όπως μάς ταιριάζει, ανάλογα με τις ανάγκες μας και την οικονομική μας δυνατότητα. Υπάρχει περίπτωση να χρειαζόμαστε μόνο τις βασικές καλύψεις αλλά μπορεί και να θέλουμε κάτι περισσότερο όπως οδική βοήθεια ή νομική προστασία. Θα δούμε γραπτά και αναλυτικά ποιες είναι οι απαλλαγές, οι χρονικές δεσμεύσεις, και η ενεργοποίηση καλύψεων και αφού επιλέξουμε ότι επιθυμούμε, παίρνουμε την προσφορά και αν θέλουμε προχωράμε στο συμβόλαιο το οποίο λαμβάνουμε σύντομα στο mail μας.

Αν θελήσουμε να ακυρώσουμε το συμβόλαιό μας μπορούμε να το κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε στέλνοντας μόνο ένα mail και θα μάς επιστραφούν τα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα, εφόσον υπάρχουν.

 


Ακόμη πιο απλά και γρήγορα

Σε περίπτωση ατυχήματος τώρα, η Hellas Direct με την υπηρεσία Fast Track, κλείνει τις μισές ζημιές της ακόμα και σε μία ημέρα. Εφόσον πρόκειται για κάτι απλό, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει, αν θέλει, τηλεφωνική καταγραφή, όποια ώρα της ημέρας ή της νύχτας κι αν χρειαστεί, καθώς η γραμμή για ζημιές λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο. Διότι, ας μη γελιόμαστε, η αγωνία των περισσότερων είναι αν η ασφαλιστική μας εταιρεία θα απαντήσει σύντομα, αν θα υπάρξει ταλαιπωρία και πόση γραφειοκρατία θα αντιμετωπίσουμε. Η διάρκεια της τηλεφωνικής καταγραφής είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2021, μόλις 6 λεπτά. Τι άλλο θα χρειαστεί από εμάς; Να βγάλουμε με το κινητό μας και να στείλουμε ορισμένες φωτογραφίες. Απλό όσο ποτέ!

 

helllas direct

You May Also Like

ΤΕΜU: Ποιος βρίσκεται πίσω από τον ανερχόμενο κολοσσό στο παγκόσμιο εμπόριο που κοντράρει την SHEIN

Μόνο στην Ελλάδα ο ημερήσιος τζίρος ξεπερνάει τα 250.000 ευρώ.

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Η 24χρονη σπάει τη σιωπή της μετά τις τοξικολογικές

Η υπόθεση αναμένεται να τραβήξει κι’ άλλο, αφού η πλευρά της 24χρονης…

Οι Γυναίκες Του Έβρου Μοιράζουν Φαγητά Και Χυμούς Στους Έλληνες Στρατιώτες Και Αστυνομικούς

Οι Γυναίκες Του Έβρου Μοιράζουν Φαγητά Και Χυμούς Στους Έλληνες Στρατιώτες Και…

Εστιατόρια και ταβέρνες απαγορεύεται να χρεώνουν «κουβέρ». Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πελάτες;

Εστιατόρια και ταβέρνες απαγορεύεται να χρεώνουν «κουβέρ». Τι πρέπει να γνωρίζουν οι…

Θεωρείο: Το παιχνίδι με τις ημερομηνίες των εκλογών

Table of Contents Hide Θεωρείο: Το παιχνίδι με τις ημερομηνίες των εκλογών…

Αλλάζουν όλα στο επίδομα ανεργίας: Χορήγηση για 6 μήνες αντί για 12, υποχρεωτική πρακτική του ανέργου

Table of Contents Hide Αλλάζουν όλα στο επίδομα ανεργίας: Χορήγηση για 6…

Ψαλίδι στην αύξηση του κατώτατου μισθού λόγω του νέου αφορολογήτου

ισθητά μικρότερα θα είναι τα οφέλη των εργαζομένων, το 2020, από την…

Αποτροπιασμό προκαλούν οι καταγγελίες για τη νηπιαγωγό που ασελγούσε σε παιδάκια

Οι Αρχές άσκησαν ποινική δίωξη σε 37χρονη νηπιαγωγό για ασέλγεια σε παιδάκια στην Καβάλα

Πετρέλαιο: Οι αναταραχές στην Κίνα ρίχνουν τις τιμές στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2021

Το αμερικανικό αργό έπεσε κάτω από τα 74 δολάρια, συνεχίζοντας ένα σερί…