Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθήνα, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, και του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, το Άργος Ορεστικό απέσπασε ένα χρυσό και τρία συν ένα ασημένια βραβεία, ανάμεσα σε 130 δήμους και 350 υποψηφιότητες, βάζοντας τον Δήμο μας στη θέση που δικαιωματικά ανήκει… Στις καλύτερες πόλεις της χώρας, με οδηγό τη βιωσιμότητα, την πράσινη ενέργεια, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Σκοπός άλλωστε των Best City Awards 2023 είναι να διευκολύνουν τη μετατροπή των κοινοτήτων στην χώρα μας σε πραγματικά έξυπνες και αειφόρες πόλεις, όπου όλοι οι άνθρωποι μπορούν να επωφεληθούν από την ελεύθερη πρόσβαση στις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η πολιτεία, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής τους.
Αναλυτικά τα βραβεία:
🔹 Στην κατηγορία Green City βραβεύτηκε με χρυσό για το μοναδικό στη χώρα κεντρικό σύστημα τηλεμετρίας ενεργειακού ελέγχου δημοτικών κτιρίων και με ασημένιο βραβείο για το πρώτο zero building energy κολυμβητήριο στη χώρα.
🔹 Στην κατηγορία Sustainable City βραβεύτηκε με ασημένιο βραβείο για τη μελέτη ενεργειακής αυτάρκειας του Δήμου μέσω της παραγωγής πράσινης ενέργειας και στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών.
🔹 Στην κατηγορία Liveable City βραβεύτηκε με ασημένιο βραβείο για το Σύστημα διαχείρισης, παραγωγής και ιχνηλασιμότητας φασολιών «γίγαντες – ελέφαντες Καστοριάς Π.Γ.Ε.».
🔹 Επίσης, στην κατηγορία Liveable City, ασημένιο βραβείο έλαβε ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, αντιπρόεδρος του οποίου είναι ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, για το έργο «ALTERNATIVE TOURISM» για την ανάπτυξη & την προώθηση των Ιαματικών Πηγών των Δήμων Αμυνταίου, Άργους Ορεστικού, Κόνιτσας και Πρεβέζης
Τέσσερα συν ένα βραβεία λοιπόν, πέντε συνολικά διακρίσεις, που έχουν την υπογραφή όλων των ανθρώπων του Δήμου, αιρετών, τεχνικών υπηρεσιών, υπαλλήλων.
 Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, Πάνος Κεπαπτσόγλου: «Ευχαριστώ θερμά όλους όσους κοπίασαν για τα έργα αυτά, όλους όσους “βάζουν πλάτη” όλα αυτά τα χρόνια για να είναι ο Δήμος μας ψηλά, όλους όσους πιστεύουν ότι ένας μικρός δήμος όπως ο δικός μας έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τους δήμους – μεγαθήρια της χώρας. Ευχαριστώ ακόμη τα 39 μέλη της κριτικής επιτροπής των βραβείων, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ακαδημαϊκούς και καταξιωμένα στελέχη της αγοράς, που αναγνώρισαν για ακόμη μια φορά το έργο που συντελείται στο Άργος Ορεστικό. Η ηθική ικανοποίηση είναι τεράστια και μας δίνει δύναμη, σε δύσκολους καιρούς, να συνεχίσουμε να δημιουργούμε, να διεκδικούμε και όπως πολύ καλά γνωρίζετε, να πετυχαίνουμε».
You May Also Like

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών Θωμάς Μάνος

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών…

Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Καστοριάς: «Ημέρα Μνήμης – Πρωτοπόρες Μορφές Γυναικών της Μ. Ασίας»

Ακόμα μια ξεχωριστή, αφιερωματική εκδήλωση περιλαμβάνει το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Καστοριάς…

Σύλληψη δυο ατόμων στα Γρεβενά για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί τελωνειακού κώδικα

Την Τρίτη (31.05.2016) το απόγευμα σε περιοχή των Γρεβενών, αστυνομικοί του Τμήματος…

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Διαδικτυακή Συνάντηση με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Διαδικτυακή Συνάντηση με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ

Ν. Ανδρουλάκης από Γρεβενά: Να στηρίξουμε την κοινωνία – Δίκαιη πράσινη μετάβαση

«Προτείνουμε ένα Νέο ΕΚΑΣ για 350.000 συνταξιούχους και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς»

Ο Δημήτρης Σαββόπουλος για τη συμμετοχή του στο Run Greece

Ο Δημήτρης Σαββόπουλος για τη συμμετοχή του στο Run Greece

Ο Περιφερειάρχης κοντά στις αποστολές των Εθνικών Ομάδων Παίδων Χάντμπολ Ελλάδας και Σερβίας

Ο Περιφερειάρχης κοντά στις αποστολές των Εθνικών Ομάδων Παίδων Χάντμπολ Ελλάδας και…

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 01-08-2016 έως 07-08-2016)

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 01 Αυγούστου έως 07 Αυγούστου)…

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Θεόδωρου Κωστάρα

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο του Θεόδωρου Κωστάρα.

To Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ Καστοριάς

To Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του    Νομαρχιακού     Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ Καστοριάς