Γιώργος Κιμούλης : Το ΚΘΒΕ επανεξετάζει τη συνεργασία του με τον ηθοποιό

Tο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος επανεξετάζει τη συνεργασία του με τον γνωστό σκηνοθέτη, μετά τις καταγγελίες για άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος συναδέλφων του

Μετά το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το οποίο «τελείωσε» τον Γιώργο Κιμούλη, νέα κίνηση αποστασιοποίησης ετοιμάζεται σε βάρος του ηθοποιού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το MEGA το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος επανεξετάζει τη συνεργασία του με τον γνωστό σκηνοθέτη, μετά τις καταγγελίες για άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος συναδέλφων του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το θέμα βρίσκεται στη νομική υπηρεσία του θεάτρου, καθώς ο Γιώργος Κιμούλης έχει διπλό συμβόλαιο με το θέατρο.

Μάλιστα, ο διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου δήλωσε πως ένα συμβόλαιο που εκτελείται ήδη θέλει ισχυρή τεκμηρίωση για να μπορέσει να διακοπεί.

Εκτός Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου μετά τις καταγγελίες

Υπενθυμίζεται πως χθες, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου έθεσε εκτός τον ηθοποιό, Γιώργο Κιμούλη, μετά τις καταγγελίες από συναδέρφους του, περί ψυχολογικής, λεκτικής, αλλά και σωματικής βίας που δέχτηκαν από τον ηθοποιό.

Στην ανακοίνωση του Φεστιβάλ αναφέρεται πως «είχε σχεδιάσει να εντάξει στο φετινό του πρόγραμμα την παράσταση ‘Φιλοκτήτης’, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου».

Ωστόσο, «υπό τη βαριά σκιά των τελευταίων εξελίξεων, και συγκεκριμένα των δημοσιοποιημένων επώνυμων καταγγελιών συναδέλφων του κ. Γ. Κιμούλη για προσβολή της προσωπικότητάς τους, οδηγηθήκαμε στην δυσάρεστη, πλην όμως επιβεβλημένη, απόφαση να μην συμπεριλάβουμε τον συγκεκριμένο ηθοποιό στην ομάδα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τη φετινή χρονιά».

Μάλιστα, το Φεστιβάλ στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει πως «πρόθεσή μας δεν είναι να δράσουμε τιμωρητικά, ούτε να ούτε να υποκαταστήσουμε τα δικαστήρια. Όμως, θα ήταν ανεύθυνο από πλευράς μας εάν παραβλέπαμε τις σκληρές και επώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του χώρου μας για αντιδεοντολογικές πρακτικές και συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά τιμούν την Τέχνη και τους ανθρώπους της».

in.gr

You May Also Like

Σύλλογος Διαβητικών Ν.Καστοριάς «Πρόληψη και Γνώση»

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους που ήρθατε στη πρώτη μας εκδήλωση!!!

H PALSO Kαστοριάς σε ημερίδα σεμιναρίου για τη διερεύνηση αξιών και καινοτομίας στην Εκπαίδευση

H PALSO Kαστοριάς σε ημερίδα σεμιναρίου για τη διερεύνηση αξιών και καινοτομίας στην Εκπαίδευση

Αλέξανδρος Ταμήλιας: “Πρώτα απ’ όλα πρέπει να γίνει κατανοητό, τι σημαίνει ΕΣΠΑ και τι χρηματοδοτεί

Αξιότιμε κ.  Δήμαρχε, αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι, συνδημότες και συνδημότισσες Ξεκινήσαμε ανάποδα! Πρώτα…

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς ευχαριστεί την διοίκηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς ευχαριστεί την διοίκηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ

Δήμος Άργους Ορεστικού: Υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις εκπαιδευτών ενηλίκων στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Νέα Φάση

Δήμος Άργους Ορεστικού: Υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις εκπαιδευτών ενηλίκων στα Κέντρα…

Ημερίδα με θέμα τη «Θετική Σκέψη», από το Κέντρο Κοινότητας Άργους Ορεστικού

  Ημερίδα με θέμα τη «Θετική Σκέψη», από το Κέντρο Κοινότητας Άργους…

Τηρώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας, η Μαρία Αντωνίου επισκέφθηκε χωριά της περιοχής μας για τις τοπικές εκδηλώσεις

Με το άναμμα της «μπουμπούνας» και τη «γουρουνοχαρά»,

Εκπαίδευση των Εθελοντών Διασωστών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς

Τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στα θέματα κατάσβεσης πυρκαγιών είχαν τα μέλη του…

Η Βόρεια Κορέα παραδέχεται ότι στέλνει ορφανά παιδιά σε «εθελοντική» εργασία σε ορυχεία

Η Βόρεια Κορέα παραδέχεται ότι στέλνει ορφανά παιδιά σε «εθελοντική» εργασία σε…