Γιώργος Παυλάκης: «Παγκόσμια πρωτιά της Ελλάδας που ανοίγει στην κορυφή της πανδημίας. Είναι επικίνδυνο»

Ο Γιώργος Παυλάκης ιατρός ερευνητής, μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο σημείωσε ότι κάθε άνοιγμα είναι συνδεδεμένο με την αύξηση των κρουσμάτων και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε θέση να πάρει πίσω τα μέτρα που εξήγγειλε αν τα πράγματα ξεφύγουν.

Γιώργος Παυλάκης – «Είναι παγκόσμια πρώτη το να ανοίγει μια χώρα στην κορυφή του επιδημικού κύματος. Είναι επικίνδυνο. Θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων το πώς θα πάει ακριβώς»

Ο κ. Παυλάκης ελπίζει ότι η κυβέρνηση κάνει ένα πείραμα για να διαπιστώσει που μπορεί να πάει η κατάσταση και θα πρέπει να είναι σε θέση να πάρει πίσω τα μέτρα που εξήγγειλε αν τα πράγματα ξεφύγουν, παίρνοντας σκληρότερα μέτρα.

«Οι ελληνικές Αρχές πρέπει να είναι σε συνεχή εγρήγορση», τόνισε ο γιατρός, σημειώνοντας ότι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση προκειμένου να μην έχουμε φαινόμενα συνωστισμού και να μην αυξηθούν πολύ οι επαφές, πράγμα πολύ δύσκολο.

Τα κρούσματα αντέβαιναν γινάτι η χώρα είναι ανοιχτή, οι δουλειές ήταν ανοιχτές οι άνθρωποι πήγαιναν στη δουλειά τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο κύριος φορέας ήταν οι επαφές των ανθρώπων, κάθε επαφή φέρνει κρούσματα και αυτό πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας.

Ο κόσμος, όπως δήλωσε δεν είναι κουρασμένος, αντέχει ακόμα, αν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων ωστόσο, δεν υπάρχουν άλλες εφεδρείες.

Πάσχα με περιορισμούς

Ο Γιώργος Παυλάκης υπογράμμισε ότι το άνοιγμα θα οδηγήσει σε αύξηση κρουσμάτων, ελπίζοντας «ότι δε θα είναι μεγάλη», ενώ τόνισε ότι το Πάσχα θα πρέπει να το περάσουμε με περιορισμούς.

«Θα πρέπει το Πάσχα να το ζήσουμε με περιορισμούς για να υπάρξει ένα καλό καλοκαίρι», κατέληξε ο γιατρός. Αν το Πάσχα ξεφύγει το καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολο.

enimerotiko.gr

You May Also Like

Οι Μέρες Απελευθέρωσης ΙΙΙ συνεχίζονται με ένα ταξίδι στη Μνήμη και την Ιστορία

“Δια την Κυβέρνησιν όλοι είναι Έλληνες, ανεξαρτήτως φρονήματος”: Πρόσφυγες και γηγενείς κατά τη Μεταξική περίοδο»

Μ. Αγγελάκης: «Δίνεται η ευκαιρία στους αγοραστές να δουν ολόκληρο τον κλάδο της γούνας σε έναν ενιαίο χώρο και να κάνουν τις επαφές τους με τους κατασκευαστές»

Τον επικεφαλής Επιχειρηματικών Αποστολών του Enterprise Greece, Μένο Αγγελάκη, υποδέχθηκε στο Εκθεσιακό…

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΣΤΟ Καστοριάς για την πρόληψη πλημμυρών, χιονοπτώσεων και παγετού

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΣΤΟ Καστοριάς για την  πρόληψη πλημμυρών, χιονοπτώσεων και…

Νέα παρέμβαση της Μαρίας Αντωνίου για την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στην Καστοριά

Αυτή τη φορά η Βουλευτής της ΝΔ Καστοριάς Μαρία Αντωνίου επανέρχεται με…

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ EUROPEAN CLIMATE PACT

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ EUROPEAN CLIMATE PACT

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το διάστημα 26-28 Σεπτεμβρίου 2025

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Παραμένει ενεργό το φυλάκιο του Τριλόφου

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Παραμένει ενεργό το φυλάκιο του Τριλόφου

Εργασίες εγκατάστασης και τοποθέτησης φωτισμού LED, στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης στη Νότια Παραλία (Περιοχή Ντολτσό).

Εργασίες εγκατάστασης και τοποθέτησης φωτισμού LED, στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης στη Νότια Παραλία (Περιοχή Ντολτσό).