Σύμφωνα με τους ειδικούς αναμένεται να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού κοντά στο Πάσχα.

Παρότι τα κρούσματα έχουν ανοδική πορεία και οι επιστήμονες λένε ότι «ο ιός ήρθε για να μείνει» συνεχίζονται τα βήματα προς την κανονικότητα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αναμένεται να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού κοντά στο Πάσχα.

«Θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και την Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green pass» είπε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων  Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του» σημείωσε, κάτι που μπορεί αργότερα με νέα ενδεχόμενη αύξηση των νοσηλειών, να αλλάξει και να επανέλθει, επισήμανε.

Λογικό το επόμενο διάστημα να μειωθούν τα μέτρα

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, συμφώνησε πως “είναι λογικό το επόμενο διάστημα να μειωθούν τα μέτρα, εάν δεν αλλάξει η εικόνα του κορωνοϊού και να πάμε στην ατομική ευθύνη του καθενός.

«Θα αργήσουμε να δούμε μηδενισμό κρουσμάτων» εκτίμησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Ο ιός δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι, αλλά θα είναι σε πολύ πιο διαχειρίσιμο επίπεδο» σημείωσε.

Όπως ανέφερε: «Είμαστε στη φάση που θέλουμε να γυρίσουμε σε μια πιο ομαλή κανονική ζωή και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε πιο πίσω. Ο ιός έχει έρθει για να μείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί. Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων και κατά καιρούς μια ήπια και πιο διαχειρίσιμη – θεωρούμε προς το παρόν- αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο η κατάργηση του Green pass, να ενθαρρύνει κάποιους να παραμείνουν ανεμβολίαστοι, υπογράμμισε ότι:

«Ο εμβολιασμός γίνεται πρωτίστως για να προστατεύσουμε την υγεία μας. Ο εμβολιασμός για απόκτηση του Green pass γίνεται για να μειωθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας. Άπαξ και δεν υπάρχει πίεση δεν υπάρχει και λόγος χρήσης του επισήμανε και τόνισε πως είναι το πρώτο που θα επανέλθει εάν ξανανέβει η πίεση στο σύστημα Υγείας».

Τα μοντέλα δείχνουν πάλι πίεση από τον Οκτώβριο

«Τα μοντέλα προβλέπουν ότι μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε και πάλι πίεση στο Σύστημα Υγείας» σημείωσε «αυτό σημαίνει πως το Green pass, μπορεί να επανέλθει τότε και εάν κάποιος κάνει εμβόλιο μόνο γι΄αυτό τον λόγο θα έχει πρόβλημα και για την είσοδό του σε εσωτερικούς χώρους και προβλήματα ταξιδιωτικά», επισήμανε.

Ακόμη και εάν μειωθούν τα μέτρα ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να εμβολιάζεται για να προστατέψει τον εαυτό του τόνισε και  ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας του  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. “Τα πολλά κρούσματα δεν είναι το θέμα. Το σημαντικό είναι πως ακόμη έχουμε αρκετούς νεκρούς, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν ανεμβολίαστοι” σημείωσε.

«Δεν μπορεί να παραμένει η κοινωνία μπλοκαρισμένη γιατί κάποιοι εξακολουθούν να μην εμβολιάζονται», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ:https://www.tovima.gr/

You May Also Like

Διαδικτυακή Ενημερωτική Εκδήλωση ενόψει των εξετάσεων εισαγωγής και υποτροφιών του Κολλεγίου Ανατόλια

Φέτος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα προσφερθούν 46 νέες υποτροφίες

ΟΑΕΔ: Τρία προγράμματα για 14.500 ανέργους εντός του Σεπτεμβρίου

Τρία προγράμματα που θα εντάξουν στην αγορά εργασίας συνολικά 14.500 ανέργους, που…

Το παλιό αναγνωστικό που είχαμε στην πρώτη Δημοτικού και θα μας μείνει αξέχαστο 21 Σεπτεμβρίου 2020137

Όσοι το έζησαν, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το θυμούνται. Σου ξυπνάει…

Πλατεία Ομονοίας | Το φαντασμαγορικό καινούργιο συντριβάνι έκανε πρόβα τζενεράλε

Πλατεία Ομονοίας | Το φαντασμαγορικό καινούργιο συντριβάνι έκανε πρόβα τζενεράλε

Αναρτήθηκε στην ΚΕΔΕ το έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης για φροντίδα – σίτιση αδέσποτων ζώων

Αναρτήθηκε στην ΚΕΔΕ το έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης για φροντίδα – σίτιση αδέσποτων…

Άλιμος: Συνελήφθη ο άνδρας που έκλεψε σταυρό από γυναίκα…on air

Συνελήφθη ο ληστής που αφαίρεσε σταυρό από τον λαιμό γυναίκας σε ζωντανή σύνδεση του ΣΚΑΙ

Μεσολόγγι: Γονείς 16χρονου που έπεσε από μπαλκόνι δώρισαν τα όργανά του, χαρίζοντας ζωή …..

Μεσολόγγι: Γονείς 16χρονου που έπεσε από μπαλκόνι δώρισαν τα όργανά του, χαρίζοντας…

Μεγάλη η συμμετοχή των παρόχων στο πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού – Πίνακας αιτήσεων παρόχων ανά Περιφέρεια

Μεγάλη η συμμετοχή των παρόχων στο πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» του Υπουργείου…

Αποχωρεί από την ΑΕΚ ο Μελισσανίδης – Σε ποιον την παραδίδει

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης γνωστοποίησε με δήλωσή του το μεσημέρι της Δευτέρας ότι αποχωρεί από την ΠΑΕ ΑΕΚ