Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης η ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις

Οι προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας ιδίως στους τομείς της ενέργειας και της οικονομίας, καθώς και η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης που είχε ο Νίκος Δένδιας με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας Ντίμιταρ Κοβατσέφκσι, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών στα δυτικά Βαλκάνια.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης η ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών στο Twitter.

 

Ελληνική στήριξη στην ευρω-προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας

Οι διμερείς οικονομικές σχέσεις, η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και η ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στα Σκόπια με τον ομόλογό του Μπουγιάρ Οσμάνι. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν ακόμα για τη γενικότερη κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο και, βεβαίως, για την κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

Στις δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο κ. Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον κ. Οσμάνι, έστειλε δύο μηνύματα. Το πρώτο αφορούσε την πλήρη στήριξη της Ελλάδας στην προοπτική ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην Ε.Ε. Και το δεύτερο απευθυνόταν προς την Τουρκία, δίχως να την ονοματίζει, σχετικά με την απόφαση της Αθήνας να μην απαντήσει στις πρόσφατες προκλήσεις με τον ίδιο τρόπο.

 

Δένδιας: Ενέργεια και Συμφωνία Πρεσπών στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας-1

Τα Σκόπια ήταν η χθεσινή στάση του υπουργού Εξωτερικών στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί αυτό το χρονικό διάστημα στα Δυτικά Βαλκάνια. Την επόμενη εβδομάδα ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Σεράγεβο, όπου θα έχει επαφές με αξιωματούχους της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Ο κ. Δένδιας βρέθηκε τη Δευτέρα στα Τίρανα, ενώ στις αρχές Ιουνίου προγραμματίζεται να επισκεφθεί, επίσης, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

You May Also Like

Σαλαμίνα: 39χρονος έσωσε νεαρή από επίδοξο βιαστή μέσα στη θάλασσα, τον οποίον ξυλοκόπησε (video)

«Τον χτύπησα και θα το ξανάκανα, όπως θα το έκανε κάθε λογικός άνθρωπος με αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό»

Η κοινωνική προσφορά του Στρατού Ξηράς στον Τομέα της Εκκαθάρισης Πυρομαχικών κατά το μήνα Σεπτέμβριο

 Η κοινωνική προσφορά του Στρατού Ξηράς  στον Τομέα της Εκκαθάρισης Πυρομαχικών κατά…

Διασωληνωμένος στην εντατική ο Κώστας Βουτσάς

Διασωληνωμένος στην εντατική ο Κώστας Βουτσάς

Θάνος Πλεύρης: Η κριτική σε εμένα και στις επιλογές του πατέρα μου είναι άδικη

Θάνος Πλεύρης: Η κριτική σε εμένα και στις επιλογές του πατέρα μου…

Πότε απαγορεύεται το κολύμπι στη θάλασσα

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προειδοποιεί για τους κινδύνους της θάλασσας.

Ο ΟΗΕ για τις άθλιες συνθήκες στη Μόρια: «Απομακρύνετε οικογένειες και ασθενείς, υπάρχει κίνδυνος πανδημίας!»

Ο ΟΗΕ για τις άθλιες συνθήκες στη Μόρια: «Απομακρύνετε οικογένειες και ασθενείς,…

«Η τιμωρία των φυλακών»: 5 Δολοφόνοι στην Ελλάδα που “αυτοκτόνησαν” μέσα στο κελί τους

Table of Contents Hide «Η τιμωρία των φυλακών»: 5 Δολοφόνοι στην Ελλάδα…

ΑΣΕΠ: Αιτήσεις τώρα για 954 προσλήψεις στο Δημόσιο (μόνιμες και εποχικές)

ΑΣΕΠ: Αιτήσεις τώρα για 954 προσλήψεις στο Δημόσιο (μόνιμες και εποχικές)