«Του εξήγησα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, τη στιγμή ακριβώς που το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είναι ενωμένο», δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον στις 17 Μαΐου.

«Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Συζητήσαμε, φυσικά, τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα για να βοηθήσει την Ουκρανία. Από εκεί και πέρα, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και για την Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον στις 17 Μαΐου.

«Του εξήγησα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, τη στιγμή ακριβώς που το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είναι ενωμένο», συνέχισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ. «Εξήγησα επίσης τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι τουρκικές προκλήσεις, οι υπερπτήσεις πάνω από το ελληνικό έδαφος και τα ελληνικά νησιά», προσέθεσε.

 

«Το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ στο σύνολό του έχει συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα είναι ένας πιστός σύμμαχος που έχει προσχωρήσει σε ένα σύστημα που βασίζεται σε αξίες: το σύστημα των δημοκρατιών, το σύστημα των χωρών που πιστεύουν ότι ο κόσμος πρέπει να διέπεται από νόμους και κανόνες», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας, σύμφωνα με τον οποίο ωστόσο, «από την άλλη πλευρά, η Τουρκία είναι ένας ιδιόρρυθμος εταίρος, που δεν διστάζει να παραβεί κανόνες και συχνά ακολουθεί έντονα ρεβιζιονιστικές πολιτικές… όπως έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο».

ΠΗΓΗ:https://www.kathimerini.gr

You May Also Like

Τσιτσιπάς: Αυτός είναι ο προσωρινός προπονητής του κορυφαίου Έλληνα τενίστα μετά το τέλος της συνεργασίας με τον πατέρα του

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρήκε τον επόμενο προσωρινό τεχνικό που θα τον αναλάβει

Στο 8,9% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο – Στα υψηλότερα επίπεδα 27 ετών

Στο 8,9% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο – Στα υψηλότερα επίπεδα 27…

Μετάλλαξη Δέλτα: Τι ανησυχεί περισσότερο τους ειδικούς – Προειδοποίηση στους ανεμβολίαστους

«Οι εμβολιασμένοι δεν έχουν τελειώσει, υπάρχουν κάποιοι που και με το νέο…

Φορολοταρία: Για λιγότερους, αλλά με μεγαλύτερα κέρδη

Φορολοταρία: Για λιγότερους, αλλά με μεγαλύτερα κέρδη

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου 2017

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου 2017

Μποφίλιου: «Λευτεριά στην Κύπρο και σε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς» φώναξε σε φεστιβάλ στη Λευκωσία

Μποφίλιου: «Λευτεριά στην Κύπρο και σε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς» φώναξε σε φεστιβάλ στη Λευκωσία

ΥΠΕΞ Ουκρανίας: Η διπλωματία αποτρέπει επίθεση Ρωσίας – Το χειρότερο σενάριο δεν αποφεύχθηκε

ΥΠΕΞ Ουκρανίας: Η διπλωματία αποτρέπει επίθεση Ρωσίας – Το χειρότερο σενάριο δεν…

Σε κρίσιμη κατάσταση 25χρονος στον Άγιο Σάββα: Είχε 17 φίδια σπίτι του – Τον δάγκωσε κόμπρα

Ένας 25χρονος Κύπριος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Άγιος…

Ιάσων-Σταύρος Σόμογλου: Ο 17χρονος που έχει ήδη κατακτήσει τον κόσμο της ρομποτικής

Ιάσων-Σταύρος Σόμογλου: Ο 17χρονος που έχει ήδη κατακτήσει τον κόσμο της ρομποτικής