Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για την Παρασκευή και το Σάββατο (08-09/07/2022)

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπεται Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, για σήμερα Παρασκευή καθώς και για το Σάββατο στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.
Πιο αναλυτικά:
Σήμερα Παρασκευή (08-07-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις προμεσημβρινές ώρες στη Δυτική Μακεδονία. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία το Σάββατο (09-07-2022) θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια, της τάξης των 4 με 6 βαθμών Κελσίου και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.
Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχει ενημερώσει όλους τους φορείς που εμπλέκονται επιχειρησιακά, καθώς και τις Περιφερειακές Ενότητες και τους Δήμους της Περιφέρειας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
· Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
· Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
· Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).
Μπορεί να είναι εικόνα δρόμος και κείμενο
You May Also Like

Η Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στην Ολομέλεια της Βουλής για τις αλλαγές στην Εκπαίδευση

«Προτείνουμε έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο για την Εκπαίδευση χωρίς φρούδες εξαγγελίες…

Με οικολογικό αποτύπωμα το Δημαρχείο Γρεβενών – Άνοιξε ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την ενεργειακή του αναβάθμιση

  Με οικολογικό αποτύπωμα το Δημαρχείο Γρεβενών – Άνοιξε ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός…

Μετά από απουσία ενός έτους, η επιστημονική ομάδα της Πανεπιστημιακής Ανασκαφής Άργους Ορεστικού επέστρεψε στην Παραβέλα

Μετά από απουσία ενός έτους, η επιστημονική ομάδα της Πανεπιστημιακής Ανασκαφής Άργους…

Έριξε τον άρρωστο σκύλο της στα σκουπίδια – Ωστόσο μετά από 3 ημέρες…

Έριξε τον άρρωστο σκύλο της στα σκουπίδια – Ωστόσο μετά από 3…

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-Άροσις ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 & ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-Άροσις

Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων ο Ζήσης Τζηκαλάγιας

Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων ο…

Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών: Tο επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης τουλάχιστον να διπλασιαστεί!

Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών:   Tο επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης τουλάχιστον να διπλασιαστεί!