Δήμος Γρεβενών: Η δημοπράτηση της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Κολυμβητηρίου είναι πλέον γεγονός

 

Σε μια απόφαση-σταθμό για την ορθή και την αποτελεσματική υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος του Δήμου Γρεβενών προχώρησε το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ανάβοντας το “πράσινο φως” για τη δημοπράτηση του μεγάλου και εμβληματικού έργου που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Κολυμβητηρίου Γρεβενών με τη χρήση της αβαθούς γεωθερμίας και το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με ισόποσους πόρους από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

 

Πιο συγκεκριμένα, η θετική έγκριση που έδωσε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 η Ειδική Γραμματεία του Υπουργείου, ανοίγει πλέον το δρόμο για την έναρξη κατασκευής της κομβικής αυτής παρέμβασης που αγγίζει τα 2,9 εκατομμύρια ευρώ και η οποία έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των ανάλογων έργων που ήδη “τρέχουν” από τον Δήμο Γρεβενών.

 

Έργα που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας και θα μετατρέψουν τα Γρεβενά σε πόλη-πρότυπο της “πράσινης” γεωθερμικής ενέργειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έργα που γίνονται σιγά-σιγά πράξη, δικαιώνοντας έτσι τις ακούραστες προσπάθειες και τις συνεχείς διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο και βιώσιμο αύριο στον τόπο μας.

 

Σε αυτό το σημείο ο Δήμος Γρεβενών οφείλει να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στον Βουλευτή Γρεβενών κ.Ανδρέα Πάτση όσο και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ.Γιώργο Κασαπίδη για την πολύτιμη βοήθειά τους στο να γίνει πραγματικότητα η πολυπόθητη δημοπράτηση του έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Κολυμβητηρίου της πόλης μας καθώς ανταποκρίθηκαν άμεσα και με συνέπεια στη γρήγορη ικανοποίηση των τεκμηριωμένων μας αιτημάτων που είχαμε υποβάλλει στους αρμόδιους φορείς.

 

You May Also Like

Τα σημαντικά θέματα αγροτικής ανάπτυξης στην ατζέντα τη συνάντησης μεταξύ Περιφερειάρχη και Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου είχε ο…

Επισκέψεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Αμανατίδη & του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δ. Σαββόπουλου σε έργα της ΠΕ Καστοριάς.

Σειρά επισκέψεων πραγματοποίησε την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο

“Λαζαρίνες 2024” στην Κορησό

Εορτάστηκε και φέτος με μεγαλοπρέπεια και σημαντική συμμετοχή το παραδοσιακό έθιμο “Λαζαρίνες 2024” στην Κορησό.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς για την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη δομή της Γ’ λυκείου

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς για την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή…

Την Τετάρτη 19/07 η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

Την Τετάρτη  19 Ιουλίου 2017 και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του…

Νέα απαγόρευση μετακινήσεων αιγοπροβάτων έως τις 23/08/24.

Νέα απαγόρευση μετακινήσεων αιγοπροβάτων έως τις 23/08/24.

Σύλληψη 42χρονου αλλοδαπού, σε περιοχή της Φλώρινας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρεις αποφάσεις Δικαστηρίων

Σύλληψη 42χρονου αλλοδαπού, σε περιοχή της Φλώρινας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν…

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Ενημερωτικό Σημείωμα – Κάλεσμα για αιμοδοσία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Ενημερωτικό Σημείωμα – Κάλεσμα για αιμοδοσία