#image_title

Με μεγάλη επιτυχία και σε έντονο κλίμα συγκίνησης γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων στη φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδήλωση που διοργάνωσε το Γηροκομείο Καστοριάς Λάζαρου & Αθηνάς Ρίζου την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καστοριάς.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν οι βουλευτές Καστοριάς κος Ζ. Τζηκαλάγιας και κα Ολ. Τεληγιορίδου, ο δήμαρχος Καστοριάς κος Ι. Κορεντσίδης και ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού κος Π. Κεπαπτσόγλου, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κος Γρ. Γρηγοριάδης, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικος και Πρόεδρος του γηροκομείουμέσα από την ομιλία του η οποία ήταν αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία ανέδειξε με ευαισθησία τη σημαντικότητα της φροντίδας και της θαλπωρής προς τους ηλικιωμένους και αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί εδώ και δεκαετίες το γηροκομείο Καστοριάς Λάζαρου & Αθηνάς Ρίζου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης,για το φιλανθρωπικό έργο τους και ως ένδειξηαναγνώρισης και ευγνωμοσύνης, απονεμήθηκαν συμβολικά τιμητικές πλακέτες σε δύο εξέχοντες ευεργέτες του γηροκομείου. Στη διακεκριμένη συγγραφέα και ποιήτρια κα Σοφία Σοφαροπούλου, η οποία με τον απελθόντα σύζυγό της Κων/νο Σοφαρόπουλο προσέφεραν ως δωρεά την οικία τους στο γηροκομείο και, στον γουνοποιό κο Χρήστο Τσούκα για την πολυετή προσφορά του ως απερχόμενο μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος,όπως και για την επί σειρά ετώνσημαντική οικονομική στήριξη του γηροκομείου.

Τη βραδιά ομόρφυνε με ένα σόλο κιθάρας ο κος Βασίλειος Θεμελής, δάσκαλος κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς. Την άρτια παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκε η δημοσιογράφος κα Χρύσα Κοσμίδου.

Θερμά ευχαριστούμε το Δήμο Άργους Ορεστικού, το Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς «ο Προφήτης Ηλίας», το Δικηγορικό Σύλλογο Καστοριάς, τον Προοδευτικό Σύλλογο Κυριών Καστοριάς, και την βουλευτή Καστοριάς κα Ολυμπία Τεληγιορίδου, καθώς και τους ανώνυμους ευεργέτες για τις σημαντικές δωρεές τους. Τα έσοδα της εκδήλωσης από την πώληση των προσκλήσεων και από τις δωρεές θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος.

Ακόμη, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Γηροκομείου Καστοριάς Λάζαρου & Αθηνάς Ρίζου ευχαριστούν για την προσφορά των υπέροχων εδεσμάτων τους φούρνουςΥφαντίδη, IRIS, Bouquillon, SOUSAMI, Θεά Δήμητρα,Ζήνδρος, Κοκοβίδη, και τα ζαχαροπλαστεία Τζήλλα, CakeLand, Παπανδρέου, Καλαμπούκα και Έλενα.Επίσης, ευχαριστούμε τον κο Κ. Λαζάρου για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης όπως και τη διοίκηση και το προσωπικό της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Καστοριάς για την εξαιρετική φιλοξενία της εκδήλωσης.

Οι φωτογραφίες της εκδήλωσης είναι ευγενική χορηγία της εφημερίδας «Φωνή της Καστοριάς», και του ενημερωτικού site kastoria365.gr.

Τέλος θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

You May Also Like

Η Μαρία Αντωνίου επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς

Συνεχίστηκαν  οι επισκέψεις της Μαρίας Αντωνίου, η οποία επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση,…

Δήλωση της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και το βλέμμα όλων μας είναι στραμμένο…

Ο απόηχος της FEA 2017

Πολλά και συνεχή είναι τα δημοσιεύματα σε μεγάλες εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια…

Υπεγράφη σύμβαση από τον Δήμο Βοΐου για το έργο ¨Συντήρηση και ασφαλτόστρωση εσωτερικού οδικού δικτύου του Δήμου Βοΐου¨

  Υπεγράφη σύμβαση από  τον Δήμο Βοΐου για το έργο ¨Συντήρηση και…

Την έντονη ανησυχία του για τη βιωσιμότητα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων των Γρεβενών εξέφρασε ο Γιώργος Δασταμάνης στον Υφυπουργό Παιδείας

    Την έντονη ανησυχία του για τη βιωσιμότητα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων…

Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου για την απουσία του Καρυπίδη από τα εγκαίνια της 42ης Δ.Ε.Γ.Κ.

 «Λογική η απουσία Καρυπίδη που…  ξέχασε το πρόγραμμα των 500 ανέργων και να…

Τα ενεργειακά ζητήματα στην ατζέντα της συνάντησης μεταξύ Περιφερειάρχη και Γερμανού Προξένου

«Μια χώρα που δεν κατέχει την ενέργεια και τα νερά της  δεν…

Όλα έτοιμα για τη γιορτή του ποδοσφαίρου στην Καστοριά

Πιστός  στο καλοκαιρινό  ποδοσφαιρικό ραντεβού ο Κρόνος  διοργανώνει και φέτος το Πανελλήνιο…

Πενθήμερη-βραδινή διακοπή υδροδότησης στην Καστοριά λόγω εργασιών

Πενθήμερη-βραδινή διακοπή υδροδότησης στην Καστοριά λόγω εργασιών