Δεύτερη ευκαιρία στην επιχειρηματικότητα με το έργο REBORN / INTERREG EUROPE

Ανοιχτή ειδική θεματική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 στο Τεχνικό Επιμελητήριο στην Κοζάνη

 

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας υλοποιεί το έργο REBORN. Το έργο προσπαθεί να συμβάλει στην υποστήριξη εκείνων που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες μέσω ειδικών δράσεων που μπορεί να λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του «στιγματισμού» των επιχειρηματιών που προκύπτει από τη δυσχερή οικονομική θέση ή ακόμα & την απειλή χρεοκοπίας.

 

Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζουν σταδιακά ειδικές δράσεις υποστήριξης όσων αναζητούν με υγιή τρόπο την παραμονή τους ή την επαναφορά τους στην αγορά και την επιχειρηματικότητα. Χρειάζεται προσπάθεια & συνεργασία πολλών για να υποστηριχθούν οι επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και μία από αυτές είναι η δημόσια συζήτηση σε ένα θέμα που δεν αποτελεί πλέον ταμπού, παρά χρειάζεται να αναδειχθεί όσο καλύτερα γίνεται με αποδέκτες τους αρμόδιους φορείς για την προσπάθεια υποστήριξης & επούλωσης των πληγών και των αποτελεσμάτων της οικονομικής κρίσης.

 

Σε συνεργασία με το ΤΕΕ, Τμήμα Δυτ. Μακεδονίας  την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του ΤΕΕ, στην Κοζάνη πραγματοποιήθηκε με σημαντική συμμετοχή, μια ειδική θεματική συνάντηση εργασίας για το θέμα της 2ης ευκαιρίας στην επιχειρηματικότητα, όπου συμμετείχαν τα μέλη της ομάδας έργου από το ΠΤΑ, εκπρόσωποι του ΤΕΕ, συλλόγων μηχανικών, ελευθέρων επαγγελματιών & εργοληπτών δημοσίων έργων.

 

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν αναλυτικά για το έργο REBORN, όπως και για ένα παράλληλο αντίστοιχο πρόγραμμα που υλοποιείται σε εθνικό επίπεδο από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με τίτλο: Network for Early Warning and for Support to Enterprises and Second Starters, για το οποίο συμφωνήθηκε από όλους να διερευνηθεί περαιτέρω, με στόχο να αξιοποιηθεί με αποδέκτες / ωφελούμενους μηχανικούς – ελεύθερους επαγγελματίες της Δυτικής Μακεδονίας που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην επαγγελματική τους δραστηριοποίηση.

 

Πληροφορίες και  λεπτομέρειες  για κάθε ενδιαφερόμενο δίνονται από το ΠΤΑ της Δυτικής Μακεδονίας, κα Κατερίνα Κούτσιανου: τηλ. 2461053996 email: [email protected].

 

 

You May Also Like

Κατάσχεση 700 γραμμαρίων ηρωίνης από την Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς

Στο πλαίσιο προανάκρισης για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κατά την οποία από…

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου δήλωσε τα ακόλουθα σχετικά με  την αεροπορική σύνδεση της Καστοριάς

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου δήλωσε τα ακόλουθα σχετικά με  την…

Ενισχύσεις 1,8 εκατ. ευρώ σε Δήμους της χώρας. 200.000 ευρώ στο Δήμο Νεστορίου

Ενισχύσεις 1,8 εκατ. ευρώ σε Δήμους της χώρας. 200.000 ευρώ στο Δήμο…

Με το παράσημο του Ιππότη του Ακαδημαϊκού Φοίνικα τιμήθηκε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Σταύρος Καμαρούδης

 Με το παράσημο του Ιππότη του Ακαδημαϊκού Φοίνικα τιμήθηκε ο Καθηγητής του…

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ: Συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 24χρονου ημεδαπού

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ: Συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 24χρονου ημεδαπού

Η Εορτή της ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στην ιστορική Μονή Τσιριλόβου

Η Εορτή της ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στην ιστορική Μονή…