Δημήτρης Κοσμίδης: «Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά τις δράσεις μας». Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Γ.

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης.

Ο κ. Κοσμίδης μίλησε για τις πρόσφατες εκλογές της Ε.Ο.Γ., το 2nd Fur Shopping Festival, τη συμμετοχή της Ε.Ο.Γ. σε εκθέσεις, αλλά και για την κλοπή που πραγματοποιήθηκε προ ημερών σε γνωστή γουνοποιητική  επιχείρηση.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Στις 6 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και παράλληλα ψηφίστηκε  ομόφωνα διοικητικός και οικονομικός απολογισμός. Η διαδικασία των εκλογών κύλησε ομαλά,  με τον κ. Κοσμίδη να σχολιάζει «Το αποτέλεσμα ήταν κατά κάποιο τρόπο αναμενόμενο, καθώς  ήμουν ο μοναδικός υποψήφιος Πρόεδρος. Ωστόσο το νέο Δ.Σ. της Ε.Ο.Γ. ανανεώθηκε κατά 50%, μιας και το απαρτίζουν καινούργια άτομα. Θα συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς, προκειμένου να υλοποιήσουμε όλες τις δράσεις μας που έχουμε στην ατζέντα μας».

Συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων σε Fashion Show της  Έκθεσης  Modexpo

Συνεχίζοντας λοιπόν το έργο της η Ε.Ο.Γ. θα συμμετάσχει με μια παράλληλη δράση (Fashion Show) στην έκθεση Modexpo, η οποία θα διεξαχθεί από τις 16 έως και τις 20 Νοεμβρίου στο Βουκουρέστι Ρουμανίας «Θα αναδείξουμε την ελληνική γουνοποιία και στη Ρουμανία» τόνισε ο κ. Κοσμίδης «όπως είναι γνωστό οι Ρουμάνοι είναι μέσα στο πελατολόγιό μας, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες. Είναι υποχρέωσή μας να διαφημίσουμε το προϊόν της γούνας και στο Βουκουρέστι με ένα Fashion Show. Άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος της Ομοσπονδίας, να αναδεικνύει και προωθεί την ελληνική γούνα».

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματοποίησε  ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. Δημήτριος Κοσμίδης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στη Σιάτιστα.

Οι δύο αντάλλαξαν απόψεις για τον κλάδο της γούνας, με τον κ. Κοσμίδη να παρουσιάζει στον Π.τ.Δ. τα ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο και ζητώντας την έμπρακτη συμπαράστασή του.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. μετά τη συνάντηση δήλωσε  «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, άκουσε με προσοχή τα ζητήματα  που απασχολούν τον κλάδο μας.  Πολύ σύντομα θα πραγματοποιήσουμε  και δεύτερη συνάντηση στην Αθήνα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε πιο αναλυτικά για τα διάφορα θέματα της ελληνικής γουνοποιίας»

«Το F.S.F. ήταν καθόλα επιτυχημένο, με μια άψογη διοργάνωση»

Όσον αφορά το 2nd Fur Shopping Festival ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. ξεκαθάρισε πως για λόγους ευγένειας και διακριτικότητας δεν θέλησε να ρωτήσει τους συναδέλφους του για τις εμπορικές συμφωνίες που σφράγισαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ «Σίγουρα, όπως γίνεται σε κάθε έκθεση κάποιοι δουλεύουν περισσότερο και κάποιοι λιγότερο. Το F.S.F. κατά την προσωπική μου άποψη ήταν καθόλα επιτυχημένο, με μια άψογη διοργάνωση. Κάθε χρόνο πάει και καλύτερα. Εύχομαι το 3rd F.S.F. να είναι ακόμα καλύτερο και εάν μπορέσει η Ε.Ο.Γ. –καθώς ακούμε συνέχεια πως δεν στηρίζουμε το F.S.F., το στηρίζουμε ηθικά και όχι οικονομικά- να το στηρίξει και χρηματικά. Ίσως με κάποια δράση μέσα στο εκθεσιακό κέντρο. Για τη φετινή χρονιά, είχα προτείνει να πραγματοποιήσουμε μια παράλληλα δράση, η οποία θα ενημέρωνε τους γουνοποιούς για τις εξαγωγές. Έκανα λοιπόν αυτή την πρόταση στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας”, αλλά δεν στάθηκε δυνατό να γίνει φέτος. Πάντως το εν λόγω σεμινάριο, θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή στην Καστοριά μέσα στις επόμενες εβδομάδες» .

«Εύχομαι να πιάσουν όσο το δυνατό το γρηγορότερο τους διαρρήκτες»

Τέλος ο κ. Κοσμίδης αναφέρθηκε και σε ένα δυσάρεστο γεγονός. Προ ημερών διαπράχθηκε μια κλοπή σε γνωστή γουνοποιητική επιχείρηση της Καστοριάς. Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. είπε πως οι διαρρήκτες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και χτυπάν γουνοποιητικές επιχειρήσεις  και ζήτησε την επιπλέον βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας, με περισσότερες περιπολίες έτσι ώστε να αποτρέπονται οι υποψήφιοι διαρρήκτες «Εύχομαι να συλληφθούν άμεσα.  Συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφο και είμαστε δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί».

 

You May Also Like

Ακροβατώντας ανάμεσα στην πραγματικότητα και στον ψηφιακό κόσμο

Ακροβατώντας ανάμεσα στην πραγματικότητα και στον ψηφιακό κόσμο Της Τάνιας Ώττα

Ο Δήμος Βοΐου κατέθεσε ενώπιον του Ειρηνοδικείου Κοζάνης Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων

Ο Δήμος Βοΐου κατέθεσε ενώπιον του Ειρηνοδικείου Κοζάνης Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων, για…

Απάντηση σε δημοσίευμα του κ. Χριστοφορίδη για έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

  Απάντηση σε δημοσίευμα του κ. Χριστοφορίδη για έργα του Προγράμματος Δημοσίων…

Η Καστοριά συμπεριλαμβάνεται στο βίντεο, “Η Βόρεια Ελλάδα μέσα από τα μάτια ενός διπλωματούχου ξεναγού… από το σπίτι!”

Η Καστοριά συμπεριλαμβάνεται στο βίντεο, “Η Βόρεια Ελλάδα μέσα από τα μάτια…

Ε.Ο.Γ.: Έγινε αποδεκτό ένα δίκαιο αίτημα των Ελλήνων γουνοποιών

  Ε.Ο.Γ.: Έγινε αποδεκτό ένα δίκαιο αίτημα των Ελλήνων γουνοποιών

Στελέχωση Αντιπεριφέρειας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Στελέχωση Αντιπεριφέρειας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας εκλέχτηκε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού

  Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας εκλέχτηκε…

Ο νεόδμητος και περικαλλής ναός του αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στο Βογατσικό Καστοριάς (έτ. 2016).

Παρουσίαση Γιώργου Τ. Αλεξίου

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ , ΓΡΕΒΕΝΑ , ΚΟΖΑΝΗ , ΚΑΒΑΛΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ LIVE ΣΤΟ ITNNEWS.GR

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ , ΓΡΕΒΕΝΑ , ΚΟΖΑΝΗ , ΚΑΒΑΛΑ…