Πώς κατανέμονται οι 4.881 μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο που απευθύνονται σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Την πρόσληψη 4.881 ατόμων, με απολυτήριο λυκείου, περιλαμβάνει ο προγραμματισμός μόνιμων προσλήψεων του δημοσίου για το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο συνολικός προγραμματισμός του υπουργείου για τις μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο το 2023, περιλαμβάνει συνολικά 17.942 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

  • 5.495 θέσεις κατηγορίας ΠΕ (Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση)
  • 2.888 θέσεις κατηγορίας ΤΕ (Τεχνολογική Εκπαίδευση)
  • 4.881 θέσεις κατηγορίας ΔΕ (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση)
  • 735 θέσεις κατηγορίας ΥΕ (Υποχρεωτική Εκπαίδευση)
  • 3.943 θέσεις για ειδικές κατηγορίες

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, οι περισσότερες θέσεις ΔΕ προορίζονται για τις παραγωγικές σχολές (Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Πυροσβεστικής, Λιμενικού), οι σπουδαστές των οποίων με την αποφοίτησή τους θα ενταχθούν στην κατηγορία ΠΕ.

Όπως έχει αποκαλύψει το proson.gr το μεγαλύτερο μέρος των 4.881 προσλήψεων θα απορροφηθεί από την Πυροσβεστική, τη Δημοτική Αστυνομία και τα Σώματα του Στρατού.

Αναλυτικά:

Έρχονται 3.369 προσλήψεις στην Πυροσβεστική

Προ των πυλών είναι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, οι νέες προκηρύξεις με τις οποίες θα καλυφθούν οι 3.630 νέες οργανικές θέσεις που δημιουργήθηκαν με ΦΕΚ στο Πυροσβεστικό Σώμα. Στόχος τόσο του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής όσο και της κυβέρνησης (που ετοιμάζεται για εκλογές), είναι, η πλειοψηφία των 3.630 θέσεων να έχει καλυφθεί πριν από την αντιπυρική περίοδο του 2023.

Να σημειωθεί ότι από τις 3.630 νέες θέσεις που δημιουργούνται, οι 125 απευθύνονται σε προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων, ενώ οι υπόλοιπες 3.505 αφορούν προσωπικό Γενικών Καθηκόντων.

Οι 3.630 νέες οργανικές θέσεις που δημιουργούνται στην Πυροσβεστική δεν θα καλυφθούν με μία ενιαία προκήρυξη, αλλά με μικρότερες διαδοχικές προκηρύξεις που θα περιλαμβάνουν 500 με 700 θέσεις η κάθε μία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προκηρύξεις αυτές θα απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι έχουν απολυτήριο λυκείου ή ΕΠΑΛ.

Να σημειωθεί τέλος ότι οι προκηρύξεις για τις 3.630 θέσεις πυροσβεστών δεν θα βγουν μέσω των διαδικασιών ΑΣΕΠ αλλά μέσω του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ανοίγουν 1.264 θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία

Ψηφίστηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για τις περίπου 1.264 επικείμενες προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία, που τίθεται σε εφαρμογή προκειμένου να ενισχυθούν οι δήμοι με ένστολο προσωπικό.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου καθορίζει όχι μόνο τη διαδικασία προσλήψεων αλλά εν γένει τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες του θεσμού που επιχειρεί να επαναφέρει το υπουργείο.

Στο σχέδιο νόμου καθορίζονται τα κριτήρια προσλήψεων του νέου ένστολου προσωπικού που θα κληθεί να στελεχώσει τη δημοτική αστυνομία. (Δείτε περισσότερα εδώ…)

Έρχονται και 2.900 προσλήψεις ΕΠΟΠ

Δρομολογούνται, όπως έκανε γνωστό τον προηγούμενο μήνα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, οι ενέργειες υποβολής αιτήματος προς το υπουργείο Εσωτερικών(ΥΠΕΣ) για την πρόσληψη 2.900 ΕΠΟΠ εντός του 2023.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι για το 2022 εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 1.438 σπουδαστών ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, 1.600 ΕΠΟΠ και 1.288 ΟΒΑ, ενώ για την ανανέωση και ενδυνάμωση του προσωπικού ΕΔ έχει προγραμματιστεί σε βάθος 5ετίας (2021-2026) η αύξηση θέσεων κατά 2.580 για τα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ και η πρόσληψη 8.000 ΕΠΟΠ και 5.000 ΟΒΑ.

ΠΗΓΗ:https://www.proson.gr/

You May Also Like

Μαθητές από την Ημαθία σε εκδρομή στα Γιάννενα απώθησαν και γρονθοκόπησαν αστυνομικό

Χειροπέδες σε τέσσερις μαθητές που πήγαν εκδρομή στα Γιάννενα

Κατανομή ποσού ύψους 28 εκατ. ευρώ στους Δήμους για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων

Κατανομή ποσού ύψους 28 εκατ. ευρώ στους Δήμους για την κάλυψη λειτουργικών…

Συνάντηση ηγεσίας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την Πρέσβη της Ινδίας στην Αθήνα

Συνάντηση ηγεσίας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  με την Πρέσβη της Ινδίας…

Τουρκία: Νεκρή, μέσα σε σάκο βρέθηκε αγνοούμενη 8χρονη – Ύποπτη η οικογένεια

Ερντογάν: Η αυστηρότερη τιμωρία στους ενόχους

Γερμανία: Εγκρίθηκε η νομιμοποίηση κάνναβης – Σε ισχύ από την 1η Απριλίου

Νόμιμη θα είναι και η καλλιέργεια έως και τριών φυτών στο σπίτι

«Εξοικονομώ»: Τρία προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης το φθινόπωρο – Τι περιλαμβάνουν

Το ένα από τα προγράμματα θα αφορά αντλίες θερμότητας και δεν θα έχει εισοδηματικά κριτήρια

Πτώση Χιούι: Το χρονικό του δυστυχήματος

Στο χρονικό του δυστυχήματος αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ, πλοίαρχος Μπελτσιώτης.

Μεταβολή του καιρού από σήμερα Κυριακή με βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από πολύ ισχυρούς ανέμους

Μεταβολή του καιρού από σήμερα Κυριακή με βροχές και καταιγίδες, που θα…

Αρρώστησαν αθλητές που κολύμπησαν στον Σηκουάνα

Αρρώστησαν αθλητές που κολύμπησαν στον Σηκουάνα