Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε για την απόφαση του να σταματήσει το μπάσκετ, τόνισε πως ποτέ δεν φαντάστηκε τα όσα κατάφερε να πετύχει και τέλος ευχαρίστησε τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Μετά από 17 χρόνια καριέρας ο Δημήτρης Διαμαντίδης σταμάτησε το μπάσκετ, έχοντας στις αποσκευές του σπουδαία επιτεύγματα τόσο με τον Παναθηναϊκό όσο και την εθνική Ελλάδας. Ο 36άχρονος παλαίμαχος άσος μίλησε στην Livesport για τα όσα έζησε όλο αυτό το διάστημα.

“Ναι ακόμα δεν είναι δυνατό το συναίσθημα να αισθανθείς κάτι. Όλα είναι τόσο πρόσφατα, τόσο νωπά. Οπότε δεν έχω καταλάβει ακόμα τι έχει συμβεί. Είναι και το καλοκαίρι μπροστά μας οπότε θα πρέπει να περιμένω μάλλον την περίοδο της προετοιμασίας για να διαπιστώσω κάποια πράγματα”, είπε αρχικά και συνέχισε:

“Ήταν μια απόφαση την οποία είχα ανακοινώσει από την αρχή και φυσικά δεν μπορούσε να αλλάξει. Όταν φτάνεις στο σημείο να πάρεις μια τέτοια απόφαση, πάει να πει ότι το έχεις αποδεχθεί, το έχεις συνειδητοποιήσει”.

Για το αν σκέφτηκε να παίξει κι άλλη χρονιά, είπε: “Όχι. Από τη στιγμή κατά την οποία είπα “είναι η τελευταία χρονιά” δεν είχα κάτι περισσότερο να κάνω πέρα από το να ζω την κάθε μέρα όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια: Στην προπόνηση, με την ομάδα, τους συμπαίκτες, τους προπονητές, τους συνεργάτες μας, τον κόσμο, του αγώνες. Δεν πέρασε από το μυαλό μου να παίξω άλλη μια χρονιά και μπορώ να σου εγγυηθώ πως ούτε τώρα περνάει”.

Για την καριέρα του, δήλωσε: “Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που επαναλαμβάνω διαρκώς ότι είμαι τόσο γεμάτος και τόσο ευτυχισμένος ώστε δεν έχω κάτι παραπάνω να σκεφτώ. Δεν φανταζόμουν καν ότι θα ζούσα και θα πετύχαινα αυτά που έχω πετύχει. Και είναι οι τίτλοι, οι διακρίσεις, οι στιγμές, αλλά και οι φιλίες, οι ειλικρινείς ανθρώπινες σχέσεις. Πραγματικά, μπορεί να υπήρξε στενοχώρια για το ότι δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, όμως αν ανατρέξω στην όλη μου διαδρομή θα αντιληφθώ ότι είναι τόσα πολλά αυτά που έζησα και με έκαναν ευτυχισμένο ώστε δεν μπορώ να ζητήσω τίποτε άλλο”.

Για την στήριξη του κόσμου, τόνισε: “Οφείλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την αγάπη του και τη στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια. Τα συναισθήματα ήταν υπέροχα και μοναδικά. Απ΄ εκεί και πέρα αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι η ζωή συνεχίζεται, οι παίκτες σταματούν αλλά οι ομάδες μένουν. Κι αυτό πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η ομάδα πάντα βρίσκεται πάνω απ΄ όλους. Αυτή πρέπει να σκέφτονται, να στηρίζουν και να προστατεύουν”.

Για το γεγονός πως δεν αντιδρούσε καλά όταν του έλεγαν πως είναι ο καλύτερος στην Ευρώπη, είπε: “Δεν το έκανα επειδή εκνευριζόμουν αλλά επειδή το θεωρούσα υπερβολή. Πάντα γνώριζα τι μπορούσα να κάνω μέσα στο γήπεδο ώστε να είμαι χρήσιμος για την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Ότι είναι ωραίο να ακούς όμορφα λόγια δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αλλά, όπως είπα, το θεωρούσα υπερβολικό”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ_άροσις – ΚΥΡΙΑΚΗ 24/11/2024

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ NATIONAL LEAGUE 2 2024-25 Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ _Άροσις – Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ 66-68

Εγκρίθηκε το πριμ συμμετοχής στις ερασιτεχνικές ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδος!

Εγκρίθηκε το πριμ συμμετοχής στις ερασιτεχνικές ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδος!

Ειδικά περιοριστικά μέτρα από την Γ.Γ. Αθλητισμού για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19

  Ειδικά περιοριστικά μέτρα από την Γ.Γ. Αθλητισμού για τον περιορισμό της…

Bασιλόπιτα και βραβεύσεις αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Μαυροχωρίου

Με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τις βραβεύσεις των αθλητών και…

Φιλική αναμέτρηση μεταξύ γυναικείων ομάδων του Π.Α.Ο.Κ. αύριο στην Νεάπολη

Π.Α.Ο.Κ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Π.Α.Ο.Κ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΙΛΩΝ

ΕΠΣ Καστοριάς: Ενημέρωση για τις εγγραφές-μετεγγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών για την περίοδο 2017-2018

Ενημερώνουμε τα σωματεία μας για τις ημερομηνίες που προβλέπονται στο «Παράρτημα Β Διατάξεις…

Οι αγώνες των τμημάτων του ΑΣ Άργος Ορεστικό το Σαββατοκύριακο 19 – 20/10

Οι αγώνες των τμημάτων του ΑΣ Άργος Ορεστικό το Σαββατοκύριακο 19 –…

Α.Σ Άργος Ορεστικού: Ανανέωση συνεργασίας με τον Γιάννη Δημητρόπουλο!

Α.Σ Άργος Ορεστικού: Ανανέωση συνεργασίας με τον Γιάννη Δημητρόπουλο!

Κανένα γήπεδο χωρίς κάμερες από 7 Μαρτίου και χωρίς ταυτοποιημένα εισιτήρια από 9 Απριλίου!

Με μια κροτίδα το γήπεδο θα κλείνει από φιλάθλους χωρίς δεύτερη σκέψη!